Филмът Мисия Лондон потопи Дзифт, гони Аватар

Комедийната лента чупи родните рекорди по гледаемост у нас
20 апр 2010 10:14,
133
Филмът Мисия Лондон потопи Дзифт, гони Аватар
Снимка: SIA

"Мисия Лондон" счупи всички рекорди по гледаемост у нас.

Само за първите три дни, откакто е по кината, лентата на режисьора Димитър Митовски е била видяна от 46 291 българи.

Още по темата
14 авг 2009 10:09
8

Приходите от "Мисия Лондон" от 16 до 19 април са 355 120 лв.

Рекордът за най-гледан български филм досега се държеше от "Дзифт" на Явор Гърдев. Той е бил гледан от 36 000 зрители, но за целия период на разпространението си.

Резултатът на "Мисия Лондон" за първите му три дни на екран е по-добър дори от този, регистриран у нас за най-гледания филм на всички времена "Аватар" на Джеймс Камерън, отбелязват от екипа на българската лента.

Любопитното е, че 3D лентата за сините създания от планетата Пандора тръгна в 22 салона с 48 124 зрители, а "Мисия Лондон" беше прожектирана в 18 кина и събра почти същия брой публика.

"Мисия Лондон" е създаден по едноименния роман на Алек Попов.

Във филма участват Юлиан Вергов, Ани Пападопулу, Ернестина Шинова, Любо Нейков. Партнират им чуждестранните звезди Алън Форд и Томас Арана. До тях се изявяват дори Орлин Горанов, Коцето Калки, фолкпевицата Андреа, бившият депутат Павел Чернев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
6
 
! Отговори
asdf преди 14 години
Filmcheto e mnogo dobro, razdvijeno e i ima priqtna aktiorska igra... Neka stavat vse po-dobri, trqbva da se radvame i da hodim za da se razviva bulgarskoto kino, vmesto da gledame postoqnno bezlichni hollywoodski izturkani filmi, trqbva da podkrepqme rodnoto
83
7
 
9
 
! Отговори
Хитро преди 14 години
Е как да имаме киноактьори, като след всеки опит да навлезнат актьорите в киното, се намира някой разбиращ като теб да ги оплюе и да им съсипе цялата мотивация. Еми нормално, драги!
82
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че то тая тъпотия Аватар може ли да се сравнява с каквото и да е? Само щото била 3D.. че голямата работа, разбираш ли ..
81
0
 
10
 
! Отговори
Кисинджър преди 14 години
Изразявам си мнението, няма нужда да се нахвърляш като куче. Нали не си толкова тесногърд, че да си мислиш, че филма трябва да се хареса на всички българи, само защото е български. Никога не съм харесвал съвременното българско кино по една единствена причина - нямаме киноактьори, а само театрални и тези същите си играят както в театъра, което мен винаги ме дразни.
80
6
 
10
 
! Отговори
към 77 и Кисинджър преди 14 години
Осъзнайте се бе хора! Каква е тази комплексарщина! За това сме на това дередже ,вместо да подкрепите качесвеното и да се радвате ,че се правят опити за развитие и то в тази хубава област като киното ,вие критикувате ,ама и вие не знаете какво критикувате. Имам чувството ,че се пишат коментари ,просто за да се напише нещо!Просто нямам думи,опитайте се да гледате по-широко скроено на нещата и по-интелигентно!
79
7
 
5
 
! Отговори
Бжежински преди 14 години
Разбира се г-н Кисинджър, малко хора са на Вашето инелектуално ниво и те със сигурност са в редиците на масоните и менса. А такива както знаем в дупката, наречена България, просто няма. За Вашето положение хората са казали "България не ме обича, а аз съм е'ати пича". Еееех ти таковам майката и на тебе, елита. Кой те знае какъв си спаружен отрепляк.
78
15
 
8
 
! Отговори
Кисинджър преди 14 години
Не бих го гледал. Щом нещо се харесва на много българи, то задължително няма да ми хареса...
77
2
 
10
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
77, не може от соц и пост-соц измишльотините да минем на ниво Скорсезе, примерно. Няма как да стане.Учудвам се на цялото плюене по темата. Под новини, в които някой чужденец ни оплюва, се реализират 1000 коментара колко сме велики и как чужденецът не е прав. А под новина за нещо българско и (според мен) на много високо ниво се скъсахте от критики. Защо под теми за турци и *** скачате като ужилени, а тук се нахвърлихте настървено и, смея да твърдя, леко неподготвени...
76
2
 
5
 
! Отговори
до Спиро преди 14 години
цитат: "Вижте, важното е, че някой се опитва да прави нещо в България, и какво се вижда, го прави успешно! "Проблемът е, че не го прави успешно. Проблемът е, че в България все се ОПИТВАТ да направят нещо, но нищо не правят, защото са ***/руснаци/турци/помаци/сърби като психика. Един швейцарец ще направи нещо, защото той като го започне няма да спре, докато не го направи, КАКТО ТРЯБВА. Ако не може да направи нещо, той изобщо няма да го прави.
75
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 14 години
Къде мога да прочета нещо за филма, явно много нашумя и сигурно си струва.
74
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 14 години
Благодаря на всички,които ми отговориха и специално на Дядо Мраз,че ми даде достатъчно инфо,за да си направя преценката,че" Светът е .... ще ми хареса повече
73
3
 
6
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
*** го гледай на кино, 8 лева няма да ти натежат...
72
14
 
4
 
! Отговори
gorskia преди 14 години
koga 6te go ima i v zamundata, ne6to se zabavi :))
71
2
 
6
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 14 години
Зависи, дват афилма са в съвсем различни жанрове. Светът е голям е много хубава драма с чисто позитивни послания и възприятия за света, не е много тежка, естествено има неотменимият сюжет за комунизъма, но това е присъщо за всички БГ продукции напоследък. Мисията е лека комедия, повечето интересни работи ги гледахме в трейлърите, но пък е заснета добре(операторско майсорство и игра на актьорите). Аз лично предпочетох да гледам мисията, защото е наше кино
70
1
 
7
 
! Отговори
manuelche преди 14 години
ръца-пръца, участието на Андреа е максимум една минута. Просто тъпата чалгарка се скъса да обяснява, че "участвала".
69
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всичко е заради досадсните реклами по всички медии на този филм, всяко чудо за 3 дни - след една или 2 седмици всички ще забравят за този филм. С Аватар тръгнали да го сравнявате - смешници!
68
4
 
4
 
! Отговори
diana преди 14 години
филма става, но на мен лично не ми направи кой знае какво впечатление плюс това ролята на Андреа е 3 секунди няма да развали филма :D :D
67
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абсолютна боза е филма, кво ли сме очаквали от тея бездарници всъщност
66
1
 
7
 
! Отговори
juja преди 14 години
И двата трябва да се видят! На кино!
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Днес бг стига платиатсвания. Потопи беше изпозвано от Синефиш когато Ледена епоха 3 надмина Титаник и не случайно беше тази игра на думи... Къде е тук дзифт и Мисия Лондон, за да ползвати глагола потопи ?