Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети

Иска среща на Съвета НАТО-Украйна да се обсъди помощта
240
Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил да се подготви среща в рамките на Съвета НАТО-Украйна, на която да се обсъди участието на съседни страни в свалянето на руски ракети, предаде Укринформ, цитирайки думите на украинския лидер по време на събитие по случай Деня на военновъздушните сили на Украйна.

"Трябва да разработим повече технически възможности, така че съседните страни да могат да използват самолетите си срещу определени пристигащи ракети. Да, те удрят Украйна, но действат в посока на нашите съседни партньори, разбира се, на първо място страните от алианса. И изглежда, че това решение вероятно е трудно за нашите партньори. Те винаги се страхуват от ненужна ескалация. Но ние се борим с това, ще работим по него и мисля, че имаме добър вариант за нашия Съвет НАТО-Украйна, и вече го изработихме от гледна точка на безопасността по море", каза Зеленски.

Той заяви, че вече е възложил на украинските дипломати да работят с НАТО за провеждането на заседание на Съвета НАТО-Украйна и е определил дата за такова заседание.

"Мисля, че днес наистина ни липсва такава коалиция. Защото е голяма отговорност една съседна страна да поеме отговорност и да ни помогне да сваляме ракети. Въпреки че според мен това трябваше да бъде направено много отдавна. Но мисля, че има и друг такъв инструмент, и искам да го изпробваме, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността за такава малка коалиция от съседни страни, която да сваля вражески ракети", каза Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надрусан папагал.
135
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докога американците, чрез шута си Зеленски, ще се опитват да натика и други държави в чуждата война? Ми не, няма да стане. Нито един нормален българин няма да участва. Да вървят политиците ни сами да се жертват и после да не реват, че в новите затвори следващият режим ги е населил основно с тях. Те са предатели на държавата ни.
134
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този в качеството си на какъв се опитва да командва НАТО и суверенни държави!? Умира си да разшири зоната на конфликта. Този е опасен за цяла Европа! Крайно време е да бъде спрян, а не да му помага целия свят!
133
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЪБЕРИ СИ ХОРАТА ОТ СТАДИОНИТЕ НА ЕВРОПА. ДОСТАТЪЧНО ВИ ВЪОРЪЖИХМЕ. И ПОБЕДЕТЕ ВРАГА. ЗАПОЧНЕТЕ С КРИМ И ИЗГОНЕТЕ *** ОТ СВЕЩЕНАТА СИ ЗЕМЯ.
132
2
 
16
 
! Отговори
До 134 преди 1 месец
Ти гледай как ще набием кофата на някой нагъл просяк като теб,Аре пали гумите и обратно в Урколадия
131
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тоя във война ли иска да вкара всички? Егати наглото актьорче.
130
18
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До До 128Това,че си изгледал три видеа във Фейсбук и три публикации на Карбовски не те прави експерт по история. Всички ватенки сте с психически отклонения и дори нямате свой речников запас , а използвате руски заготовки - Македония била фалшива държава, Украйна държава. Най-фалшивата държава е Русия, държи се като *** с граната и прогнила отвътре. Но да не пиша толкова сложно,че ще трябва още пет коментара да пиша за да схванете.
129
2
 
15
 
! Отговори
До 131 преди 1 месец
Скрий бе болен просяк и си ходи в Уколандията ти ли ще те упътим,че на всички ни писна от вашата наглост мишки
128
2
 
4
 
! Отговори
До 128 преди 1 месец
Подскача защото твоята наглост е безгранична и се стеснявай с Македония или с други бивши републики ,а да наглееш тук , защото не е много здравословно
127
5
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До До 123Ох тук са се събрали само функционални неграмотни и трябва като на деца да им обяснявам. Благодаря за урока по история, но не ми трябва. Да няма османци от 1923, но турците де факто са техни наследници. Ако поне малко знаехте история, нямаше да пишете тъпотии. Но как да ги знаете тези факти като сте затънали в русофилска пропаганда. Мозъците ви имат точно две функции, всичко е руско и украинско, не бе ***. Хората с критично мислене ще бъдат на страната на всяка демократична страна.
126
3
 
6
 
! Отговори
Малък праз преди 1 месец
Тоест, мирни преговори НЯМА да има и всякакви разговори, срещи, съмити и т.н. са безмислени и обречени на провал. Остава онова, което Зеленски иска от самото начало - пряка намеса на НАТО и война на Западът с Русия. Според мен, ще получи това, което иска. Както еинаги. Останалит също ще ди го получим.
125
1
 
7
 
! Отговори
До 128 преди 1 месец
Какво знаеш бе просяк психясъл,хем е мижитурка с един лист история хем се надуло и се чуди що го бият
124
4
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До FMCНе ми обяснявай какво са живели в Османскаат империя. Знам го много по-добре от теб!Пиша така за да може болен мозък като теб да го схване, щом подскочи ако ужилен явно има ефект! Така,че хубаво си помисли преди да пишеш тъпотии. И си намери истинска работа,че ще ровиш в кофите!
123
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЯ ГО ЗАТРВОРЕТЕ НАЙ НАКРАЯ ДА СЕ ЛЕКУВА ЧЕ ЛУДОСТА ,МУ МИНАВА ВСЧКА ГРАНИЦА ВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
122
2
 
14
 
! Отговори
До 123 преди 1 месец
Ами, Явно ти си предозирал с украинските, защото тук е България много преди да се появи Османската империя,за Турция да не говорим,че държавата от 1925г ,а за твоята Украйна някой да е чувал преди 1991г ,а? И после се чудиш защо хората от Донбас ти казаха я си гледай работата
121
15
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До До 119Виждам,че от рано си предозирал с руски опорки. МНого си отворен, обаче ако турците кажат, каква е тази измислена държава България,а?
120
2
 
15
 
! Отговори
До 119 преди 1 месец
Каква е, държава бе куку , колкото и Македония е държава толкова и Украйна
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те съседите му изхърлиха зърното,а той лети в облаците,явно трябва да отидат и други да му начупят кофата и да се приключва с тия нагли същества,който няма реална самооценка,за оценка изобщо няма смисъл да говорим
118
16
 
1
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До До 108Това да защитаваш държавата си смело от един тоталитарен тиранин е геройство. След години ще се учи за Зеленски подобно на Рузвелт, Чърчил, а Вова ще се говорят лоши неща точно както сега за Ленин,Сталин, Хитлер и Мусолини. Само сбъркани хора като теб го възхваляват.
117
0
 
12
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Как върви контраофанзивата ??