5 проблема във връзките заради възрастова разлика

Празнина в емоционалната зрялост
25 авг 2024 22:30, Михаела Лазарова
29
5 проблема във връзките заради възрастова разлика
Снимка: Istock

Любовта може да ви открие навсякъде, по всяко време и във всяка възраст. Тя може да ви хване много неподготвени и да ви връхлети по начин, който не сте очаквали. Така се случва и в любовта между партньори с възрастова разлика. Понякога тя е незначителна, а в други случаи е осезаема, от което могат да протекат някои сериозни проблеми.

Възрастовата разлика във връзките може да причини редица предизвикателства, пред които такива двойки да са изправени. Понякога намирането на решение е трудно, защото именно възрастовата разлика предизвиква различия в разбиранията, подходите, реакциите, желанията за настоящето и бъдещето.

Кои са 5-те проблема във връзките заради възрастова разлика?

1. По-възрастният партньор може да пречи подсъзнателно на по-младия да се развива.

По-възрастните партньори имат различен поглед над живота, често имат по-зрели виждания и повече натрупани страхове с времето и опита. Това ги кара подсъзнателно да се опитват да предпазят по-младия партньор, напътстват го, дават му съвети, които често биват приети като родителска опека. Това с течение на времето може да се превърне в голям проблем, защото по-младият партньор ще започне да се опъва, да резистира, както би го направил пред родителите си, които се опитват да му дадат посока в живота.

2. Празнина в емоционалната зрялост.

Един от проблемите, които могат да се зародят заради възрастовата разлика е неравенството в емоционалната зрялост. По-възрастният партньор обикновено е по-зрял във всеки смисъл, включително в емоционален, докато по-младият е по-буен, по-незрял, по-неопитен, по-лекомислен и реагиращ на момента. Именно тази голяма разлика може да създаде проблеми, дори на пръв поглед всичко това да изглежда незначително.

Източник: 5 проблема във връзките заради възрастова разлика 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от Рок
"Сигнал" и Филхармония Враца на една сцена в Античния театър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Попрезрял!
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
... когато излизаш с приятелите си? Защо в неделя не ме заведе на плаж, а си ходил там с компания?" и т.н. Затова връзката на *** с младок може да бъде много приятна и за двамата, но при условие, че дамата не разчита на общо бъдеще с него. Ако си няма съпруг, на когото кръшка умело и не желае да бъде сама на старини, най-разумно е да си потърси някой стар ерген или разведен, който да е с 5-6 или дори 10 г. по-възрастен от нея. Младокът е само за креватни удоволствия и то в ограничен срок.
20
1
 
3
 
! Отговори
ПредупреждениетоВажи преди 2 седмици
и за милфките, които налитат на агнешко. 27-годишният мъж вече знае какви женски умения в секса му допадат и му е добре с някоя много запазена, хубава по природа и елегантна връстница на майка му. Такава знае как да го прикотка у дома си, как да му угажда не само с майсторски секс,но и с кулинарни вкусотии, с интересни разговори, с дребни, но ценни услуги, защото хем има възможности, хем предвижда нуждите му преди дори той самият да ги е осъзнал. Не му мрънка "Ти защо не ме водиш с теб, когато..
19
2
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 2 седмици
Ако отраканият попрезрял ерген иска да създаде сериозна връзка, 20-годишната, ако е хитра, бързо ще прецени, че под неговото крило ще се чувства по-уютно отколкото до свой връстник, който редовно я пита "Имаш ли стинки да черпиш едно кафе?" и "Що не се прибереш сама, мързи ме да те изпращам." Отраканият батко знае как да прикотка и после да задържи за себе си свежото агне, ако много го е харесал. От това може да се получи и добър брак. Но когато разликата е 20,25,30 г. знаете какво се получава
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проблеми има ако отракан ерген на 33 подлъже момиче на 20
17
6
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 седмици
Много често явление във всички ВУЗ и сред старците (от мъжки пол),които ги е "пипнала" старческата болест, поради това, че живеят в блокове с девойки и ' хубавици " от съседните апартаменти и са по-млади от тях,но не им задоволяват половите им фантазии .Те често са много изнервени и денонощно живеят в страх и халюцинации , че ги преследват от възрастни хора близки до тяхната възраст,които им пречат на контактуването им с девойките и " хубавиците ".Частен пример имаме в квартал Обеля 2 бл.237 В
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато разликата е само няколко години, такива проблеми няма.
15
9
 
3
 
! Отговори
69-годишен преди 2 седмици
Живея на Запад, имам си парички и ме любят всички женички. Когато видиш и започнеш да събличаш някое крехко агънце, няма начин да не ти стане челика. От практика ви го казвам. В главите на жените няма нищо друго, освен един член с висящи параграфи. На жените им се иска 10 пъти повече от на нас, мъжете. Често са ме питали: "Ти, наистина ли си над 60?" Отговарям им: "Не съм рускиня, да си крия лазарниците."
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С времето всички проблеми, изреденив статията, могат да се овладеят, ако двамата искат да са заедно и имат сходни характери. Но нека мъжете мераклии за агнешко да не си заравят главата в пясъка като щрауси и дапроумеят едно - жената има също толкова силна нужда от пълноценен сексуален живот, колкото имат и те на младини. Колкото и да подскачат и да крещят "Мъжът може и на 70 !", да не забравят, че 30-годишната иска по 3 пъти седмично, а 60-годишният вече не може толкова. Това е жестоката истина.
13
2
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 2 седмици
Въпреки всичко ако решиш да ме осиновиш ми пиши та ЛС. Имам много младежка обич в сърцето си.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Приятни сънища!
11
3
 
17
 
! Отговори
Дросел преди 2 седмици
Стария Москвич не пали, освен на смукач.
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Младеж с баба е отвратително. А богат дедо с млада кака по може.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ами да помислим дали тези неща са верни. Нека жената е на 40, а мъжът на 50 години или обратното - жената на 50 години, а мъжа на 40 години. Дяли ги има поне един от тези пет проблема?!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това е писано сякаш имаме единия е на 14 години, а другия на 44 години.
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно. Даже при 10-20 години разлика, когато по-маладата половинка е на 20, а по-възрастната на 30-40 години, тези неща не са верни. А как са при по-младия на 60, а по-възрастния на 70-80 години или по-младия на 80-90 години, а по-възрастния на 100 години?
6
5
 
9
 
! Отговори
проблем преди 2 седмици
Ако тя иска вг3, а той е мекичък - няма как!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разликата в годините,при създала се връзка,е най вече пагубна за Младият партньор! Старае се да е в крак с партньора си,но житейският опит на по големия," хваща" често Неподготвен младия! Къде от незнание,къде от комплексарско усещане,а е Нямаш начин,да си " равен" с по възрастен партньор! Секса Никога Не е водещият в една връзка!Колкото и по младият да си"мисли"че "Е"!Ами Не е!-:)Всеки по възрастен партньор.Нокогс Не забравя,с Кого и как е тръгнал в живота!-:)И помнете,Никой,Никого Не може да
4
7
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 седмици
Ми кът не му става от възрастта???
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С любимата жена нямаме такъв проблем!