Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца

Някои от тях са от сиропиталищата, твърди Зеленски
2 юни 2022 12:53, Нели Христова
173
Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца
Снимка: БГНЕС

Русия е отвлякла насилствено 200 000 украински деца от началото на войната, включително някои от сиропиталищата и тези, разделени от семействата им, твърди Владимир Зеленски.

"През 98-те дни на руската инвазия 689 деца бяха ранени в резултат на нападенията на окупаторите. И това са само тези, за които знаем. Все още нямаме цялата информация от територията, която в момента е окупирана", каза Зеленски снощи в коментар по повод Международния ден на детето.

"Целта на тази престъпна политика не е просто да отвлече хора, а да накара тези, които са депортирани, да забравят за Украйна и да не могат да се върнат“, каза той.

Конфликтът в Украйна доведе до смъртта на 243 деца досега, докато 446 са ранени, а други 139 са в неизвестност, добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
17
 
8
 
! Отговори
паралелепипед преди 2 години
До Всъщност - Не ми се вярва да са трансджендъри, щото като погледне някой територията на Русия, която е 51 пъти по-голяма от онази на Япония и свери популациите, които са кажи-речи една и съща цифра, се сеща кои са джнедъри, ***, *** и прочее. Путин е един от тях, защото целува децата по коремчетата. Педофил с гаранция 100%.
114
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
А България!?
113
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Зеленски включва ли в тази бройка децата, погребани на алеята на ангелите? Или те не се броят, както изгорените в Одеса хора?
112
4
 
5
 
! Отговори
do 123 преди 2 години
това от руското посолство ли ти го казаха????
111
4
 
7
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
До от 234 ... Мдаа, всеизвестно е че вие трансджендърите имате болно въображение ... та с какво викаш ви пръскали ? С бял сок ?
110
4
 
14
 
! Отговори
PG преди 2 години
Не знам как може да пишете такива глупости ,ако няма какво да пишете не се излагайте като кифладжии,гледайте какво пишат международните медии,защото почнаха да излизат наяве настаните *** на Зеленски и дядо склеротик Байдън,но това е смешно и нелепо,за еничари ли ги гласят,много сериозна медия сте няма що,глупости и простотии пишете колкото си искате,не заслужава да ви се обръща внимание
109
1
 
5
 
! Отговори
от 234 преди 2 години
До Всъщност. Да и сме чипирани и ни пръскат с незнам си кво и земята е плоска и в подземията на Азовстал има прилепи убийци и извънземни. Аре сменете опорките , че ставате смешни.
108
5
 
9
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
До 234 ...Трансджендърите подкрепят Украйна и Зеленски, защото мразят Путин, понеже той не разрешава извращения в държавата му и не позволява гей парадите, та затова тия нашите третополови хора, не го харесват, та и Русия. Не че чак толкова са заобичали Украйна.
107
4
 
16
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
И какво ще ги правят тези ДВЕСТА ХИЛЯДИ малки укрита ? Ще ги скалдират при фризерите , микровълновите печки и гащите на оная украйнка дето си ги разпознала на някакъв руски танк докато я интервюирали от BBC .... ЗЕЛЕНСКИ МИ Е ЛЮБИМИЯ КОМИК .
106
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сещате ли се как турците са създавали еничарите? Руските нацисти правят същото, но в много по-голям мащаб.
105
1
 
5
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Кое е вярно - първото или последното изречение от статията?
104
1
 
3
 
! Отговори
Речник преди 2 години
За да разберете статиите тук имате нужда от речникБило Евакуирал - Става ОтвлякълБило Предал се. - Става Евакуирал се
103
9
 
4
 
! Отговори
234 преди 2 години
Всичкото русофил веднага се включи да плюе Зеленски, защо ли ?. Всъщност е от яд, че Зелински направи късия диктатор смешен и жалък в очите за целия свят. Всеки който може да чете и мисли разбра, че" високоточковите и безаналогови" руски оръжия ги има само на хартия или на клипове в Ютуб, че рускти генерали не са мръднали от ВСВ. Че страна без ВМФ гръмна крайцера Москва, всички видяха и цирка в Чернобаевка. Да, късия ще избие маса украинци, ще превземе и територии, но си остава дребен човечец.
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз също им вервах в началото, но просто им лъсна грозната истина, тоест, че само си фантазират урките а действия от техна страна нулеви :))
101
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори вестник ШОК пишеше по-правдоподобни статии.
100
4
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
Не ми се вярва дори фашиста/евреин Зеленко да измисли подобна лъжа.След измислените филми от Буча и Киев ,дори децата не вярват на комика/наркоман ,продал страната си на Щатите.
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелката включи нова опорка в постоянните оплаквания и просия
98
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално погледнато 200 000 деца са евакуирани от арена на бойни действия (Украйна) до територия, където чужда муха не може да бръмне (Русия). Само че коката в зеленската глава не му позволява да го проумеее. Децата са спасени.
97
3
 
14
 
! Отговори
неразбрал преди 2 години
Има ли поне един нормален читател ,който да вярва на тази проукраинска по.мия?Едва ли.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 107 - на точките изтритото е. С"а .п. Ун.