Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца

Някои от тях са от сиропиталищата, твърди Зеленски
2 юни 2022 12:53, Нели Христова
173
Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца
Снимка: БГНЕС

Русия е отвлякла насилствено 200 000 украински деца от началото на войната, включително някои от сиропиталищата и тези, разделени от семействата им, твърди Владимир Зеленски.

"През 98-те дни на руската инвазия 689 деца бяха ранени в резултат на нападенията на окупаторите. И това са само тези, за които знаем. Все още нямаме цялата информация от територията, която в момента е окупирана", каза Зеленски снощи в коментар по повод Международния ден на детето.

"Целта на тази престъпна политика не е просто да отвлече хора, а да накара тези, които са депортирани, да забравят за Украйна и да не могат да се върнат“, каза той.

Конфликтът в Украйна доведе до смъртта на 243 деца досега, докато 446 са ранени, а други 139 са в неизвестност, добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
17
 
2
 
! Отговори
Путинюгенд преди 2 години
Гледам някои не вярват, но така ДОКАЗАНО са правили и хората на Хитлер. А Путин е негов ученик, макар и не особено успешен.
74
19
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Въпрос към българските русофили, путинисти и прочее проруска ***. С какво Рускии мир е по различен от Османската империя? Кланета на мирни жители, изнасилвания на жени и деца. Унищожение на всичко различно от руското (османското). Отвличане на деца за еничари. Обявяване на всеки който се съпротивлява за фашист и терорист. За османците Ботев, Левски и другите български герои са терористи. Давайте откривайте разликите, на мен ми е трудно.
73
1
 
16
 
! Отговори
Mister Cro преди 2 години
НЕБИВАЛИЦИ! Всяка пропаганда трябва да има някакви граници!
72
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският контингент воюващ в Украйна е 150,000-170,000 човека. как физически са отвлекли 200,000 деца? Всеки е хващал по две, под всяка мишница, и е тичал към границата?
71
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез не спряха с украинската пропаганда братче :))) Сигурно според тех, не само ги отвличат, ами и ги ядат :)))
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
зеленски лъже като ...дърт евреин :)))
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е отвлякла насилствено 200 000 украински деца :))) някои е сготвила и изяла. други ги е превърнала в роби да копаят нефт в сибир. трети ги обучава воено за еничари :)).хайде да се спрат малко американците, пардон украинците с тези писания
68
5
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Взема ги за бъдещите си войни.
67
14
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
Каквото и да напишат за руснаците... всичко е възможно. Кой можеше да предположи,че след толкова много клетви,че няма да нападат. Те нападнаха Украйна. Че събарят градовете с руско население. Че мародерстват и даже wc чинии крадат. Че изнасилват и убиват,само защото си украинец. Че въпреки това 80 процента от руснаците одобряват такова варварско поведение.
66
8
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Русияю взема украинските деца в замяна на нейните убити войници. Ще ги прави войници и ще ги хвърля във войните.
65
2
 
24
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Как се отвличат 200 000 деца, бе? Аз не съм сигурен дали целият Киев има 200 000 деца... Боже Господи, то бива, бива, пропаганда, ама това вече минава всякакви граници... Зеленски пак е превишил дозата ЛСД...
64
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Украйна уволниха вече една от щаба си заради непрестанни и безумни съчинения и измишльотини.. Какво става че продължават? Тия 200 000 деца има ли поне сведение каква част са вече изядени от войниците?
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За закуска на Путин. Хахахахаха стига вече!
62
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Гьобелс ряпа да яде пред тази пропаганда,с чисто сърце ще им зависи...ама просто се чудя няма ли закон,който да подвежда под отговорност журналисти за лъжливи и непроверени статии,като тази например...
61
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западният агитпроп копае дъното, вече минава през земното ядро и ще излезе от диагоналния край на земнята. До вчера руските танкисти изземваха бойлери от украинските жилища. Днес руската армия е отлякла 200 000 деца.
60
4
 
16
 
! Отговори
Първолет РУСКИ преди 2 години
О ооо то да видиш колко по двеста хиляди отвлякоха РУСНАЦИТЕ от Авганистан ,че и от Сирия , и от целия свят! Кой и.иот ги измисля тези и на кого ги разправя? Точно така няма РУСИЯ деца ,че ще си ги внася точно от там!
59
5
 
16
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 2 години
Боже, какви глупости.. Отвличат деца.. За да ги ядат... Изнасилват домашните животни..Ядат кучета и котки..
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** Христова, пращиш от интелигентност!
57
3
 
14
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Зеленски казва много неща и очаква всички да му вярват априори. Хората не са *** и с времето добре се ориентират в лъготенето му, което е толерирано, ако не и режисирано от САЩ. Тези от ЕС дори не ги разбирам защото си правят харакири.
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвлечени са за еничарския корпус на Путин.