Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца

Някои от тях са от сиропиталищата, твърди Зеленски
2 юни 2022 12:53, Нели Христова
173
Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца
Снимка: БГНЕС

Русия е отвлякла насилствено 200 000 украински деца от началото на войната, включително някои от сиропиталищата и тези, разделени от семействата им, твърди Владимир Зеленски.

"През 98-те дни на руската инвазия 689 деца бяха ранени в резултат на нападенията на окупаторите. И това са само тези, за които знаем. Все още нямаме цялата информация от територията, която в момента е окупирана", каза Зеленски снощи в коментар по повод Международния ден на детето.

"Целта на тази престъпна политика не е просто да отвлече хора, а да накара тези, които са депортирани, да забравят за Украйна и да не могат да се върнат“, каза той.

Конфликтът в Украйна доведе до смъртта на 243 деца досега, докато 446 са ранени, а други 139 са в неизвестност, добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
1
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
С тези деца ще се нахрани после канибала Путин
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ АЗОВЦИТЕ КОЛКО ЛИ *** МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ.
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 - да ми плюнеш на у------я.
92
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко и канибали ще ги изкарат, смешна стана вече пропагандата на Зеления :))) Да правиш пропаганда е добре, но прекалиш ли с това, почваш да ставаш смешен, ама отде да го знаят урките това нещо :)))
91
5
 
3
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Какво и да се напише за геноцита над децата в Украйна в 21век ще е малко.Явно че дявола си върши добре работата като е зомбирал един психясал и полудял *** който не знае на кой свят се намира.И за съжаление децицата който горките станаха заложници лудите амбиций на хора който се мислят за богове .И в края на крайщата човек като се замисли какъв е. Залога в тази война?Територоя,природни залежи или болни човешки мозъци????
90
1
 
12
 
! Отговори
Z преди 2 години
Тези смятат избягалите украинци във Русия от лапите на убиеца зелен. Бандитите му убиват де що видят и спасението на хората е във Русия.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еееее а по леко де. То бива бива плуване ама вие се размирисахте.
88
1
 
9
 
! Отговори
Западен печат преди 2 години
Сега разбрахте ли защо руските танкисти гепят бойлери? За да има топла вода за дечицата.
87
14
 
0
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Русолюбията е единственото психиатрично заболяване което е доказано заразно при определени условия. БГ русолюбците са кандитат-пациенти. Русия не е държава а психиатрия управлявана от ОПГ с главатар В. В. Путин. Плюите сега на воля ...
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша и Германия са
85
11
 
1
 
! Отговори
адолф преди 2 години
Мдаааа....*** все по-вече заприличва на чичко Сталин.Явно добре е усвоил уроците по пречистване,разместване и асимилиране на националностите в СССР.Бравос!Молодец!Дано да свърши като него в леглото опикан и оакан до ушите!
84
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата от клиповете в Мариупол за отвлечени ли ги броите , а от Луганск и Донецк ?
83
13
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Програмист: Зверствата на мордор се записват в реално време и се пускат в мрежата. Няма скрито покрито, който има глава на раменете си пазбира какво се случва. Това не важи за мозъчно кастрираните русолюбци. Такива им липсва основна базова платформа в мозъка. Разбирането и различаването на добро и зло, да не говорим за критична, аналитична и логическа мисъл. Повечето от тях са способни само да повтарят като папагали тезите и пропагандата на Роскомнадзор. Мисленето е забранено за русоробите.
82
2
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ТОВА Е ОТГОВОРА НА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА НА ИНФОРМАЦИЯТА ОТ ДНЕС , ЧЕ СТОТЕ УКРАИНКИ СНАЙПЕРИСТИ ОТ ПОДЗЕМИЯТА НА АЗОВСТАЛ ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ НА ПО ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА УБИЙСТВО НА ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ !!!
81
1
 
4
 
! Отговори
Ас преди 2 години
Хахахаха
80
4
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ИСКАМЕ ОЩЕ САНКЦИИ И МНОГО ОТ ТЕЗИ НОВИНИ НА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА !!
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ще ги носи на Путин да ги яде.
78
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако напиша, че турците са човекоядци, дали ще се вържете на това ? :))) То бива пропаганда, ама малко достойнство да имат урките, не е хубаво да очерняш един народ така :)
77
14
 
2
 
! Отговори
До 82 преди 2 години
Нали знаеш какво е казал Захари Стоянов:...защото са знаяли, че руский камшик повече боли от турския. А той за разлика от копейкаджиите е живял по време на турското робство.
76
1
 
7
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Не го ли интересуват 8000 пленени?като им обяснят нещата и ги превъзпитат руснаците, май няма да може недоузрелият никъде да се скрие!