След TikTok предизвикателство: Момиче се задуши с колан

Трябват спешни мерки за използването на мрежите от деца
Обновена: 28 май 2024 13:47 | 28 май 2024 13:47, Инна Ангелова
28
След TikTok предизвикателство: Момиче се задуши с колан
Снимка: Pixabay

Момиче на 10 години се задуши с колан и беше намерено в безсъзнание в дома си в италианския град Палермо. Момието е “приело” ТикТок предизвикателство.

След като семейството закарало детето в болницата, лекарите се борили за живота му, но на следващия ден са констатирали мозъчна смърт. Говорител на клиниката "Ди Кристина" потвърждава инцидента. Родителите на починалото момиче ще дарят органите му за трансплантации. 10-годишното момиче се е казвало Антонела.

След опасната игра органите на реда и агенциите за закрила на детето са започнали разследвания, а полицията е проверила мобилния телефон на Антонела, съобщава вестник La Repubblica.

Момичето е поредната жертва на опасна мода в социалните мрежи. Опасното “предизвикателство” в ТикТок кара тийнейджърите да увиват вратовете си с колан, докато се снимат с мобилните си телефони и показват снимки и видеа в социалната мрежа.

След случката, родителите на Антонела са в шок. „Нямахме представа за това“, казва бащата на Антонела. Той смятал, че дъщеря му гледа танцови хореографии и други любопитни видеоклипове в "ТикТок".

Кметът на Палермо Леолука Орландо коментира, че той и целият град с в шок. „Дебатът за младите хора и социалните мрежи е закъснял – особено след пандемията, която ни тласна още повече към дигиталната комуникация“, посочва той, цирира bTV.

Психолози и експерти са на мнение, че спешно трябва да се въведат законови ограничения, върху начина, по който децата използват мобилните си телефони и социалните мрежи.

Дори едно такова „изпитание“ да не завърши със смърт, то може да навреди много на децата. В случая с „предизвикателството“, в което участва
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябват спешни мерки за масово увеличаване на IQ-то, по-скоро..
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече има изследвания, че ТикТок и подобни социални мрежи с бързодостъпно съдържание (Инстаграм, Ютюб, Снапчат), изискващи малко внимание и концентрация, намаляват количеството сиво вещество в мозъка, разбиват връзките в префронталната *** на мозъка, отговаряща за концентрацията, мотивацията, регулирането на допамина и т.н. Тези приложения буквално зомбират малките деца, тъй като са моделирани да предизвикват пристрастяване със специфични цветове и мелодии/звуци или сексуално съръджание...
24
0
 
7
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 месец
А някой с IQ поне 3 от администраторите на ТикТок да се сети да блокира или спре акаунтите на тия които измислят и разпространяват такива предизвикателства? Или то не е проблем. Нали има свобода на словото.... А и е добро за рейтинга... Голяма работа че умрели там няколко деца. Можем да блокираме русофили и подържници на Русия.... ама *** извратеняци дето манипулират деца - те не ни пречат. Проклета толерастия.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дарвин харесва това
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
Предивикателства винаги е имало. Едно време се предизвиквахме да скачаме от строежите. Рекорда ми е трети етаж върху голям насип с пясък. Или се катерихме по комина на теза дето е над 100 метра. Стигал съм до средата преди да ми се разтреперят колената. Един Диян- Комина се качи догоре и слезе. Са съжеление немаше камери да се снимаме да изгреем в мрежата...
21
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Европейските "ценности"в действие!!! Слободията води винаги до тотален крах в обществата,които се изживяват като връх на цивилизацията!!! Ще се случват още по-страшни трагедии,това е само началото!" - Вместо да бълваш зло_ба, си намери работа/жена/занимание. Комунистическите ценности от сорта "издай другарче, за да е щастлива партията" викаш са супер. Идеално. Учат те да си един доносник. Да не би да те е яд, че сега с това не можеш да правиш пари, а трябва бачкане? Мързелът е голям проблем!
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със или без социални мрежи има детски игри, които са опасни. Дори преди според мен за децата е било по-опасно. Почти всички, които са били деца в години, в които нямаше компютри, са обирали я ябълката, я черешата на някой съсед. Да паднеш от дървото не е ли опасно? Да скачаш на въже опасно ли е? Да играеш футбол опасно ли е? Да караш колело също е опасно. Така децата се научават на много неща и най-важното на преценка на ситуацията. Сега по цял ден са на телефоните. Не е ОК, но е по-безопасно.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европейските "ценности"в действие!!! Слободията води винаги до тотален крах в обществата,които се изживяват като връх на цивилизацията!!! Ще се случват още по-страшни трагедии,това е само началото!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мисля, че Тик Ток е виновен. Когато бях дете (сега съм на 38 г.) и ние си правехме нещо като предизвикателства. Имаше една игра "крокодил". Не знам защо я наричахме така. Карахме с колелата един след друг и когато първият мине примерно по някое стълбище, всички трябва да минат. Ако някой се откаже, стъпи на земята или падне, минава най-от_зад. Смъртни случаи е нямало, но чат-пат някой се прибираше с рана на коляното или ръката. Опасно е, но се научаваш да преценяваш какво можеш и какво не.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е затова от малки трябва да им се набива в глaвите, че не се участва в предизвикателства и когато някой ти каже "предизвиквам те да.." със сигурност нищо добро не ти мисли и няма за какво да участваш в неговата игра.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди това приложение като, че ли децата бяха по-умни.
15
1
 
9
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 месец
Трябва да бъдат открити и съдени всички,които подмамват деца и хора да участват в подобни опасни предизвикателства.
14
1
 
5
 
! Отговори
от кухненски ножове преди 1 месец
вероятно са загинали най-много хора, ама едва остриетата са проблем - нали?
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествен подбор. Ако не е било колан, щеше да е фиба с която я предизвикали да бръкне в контакта... или сешоар във ваната... или лъжица белина... Предизвикателства мноооого. Като нямаш акъл се захващаш изпълняваш предизвикателства.
12
5
 
6
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
До Чарлз Дарвин Теорията на Дарвин излезе невярна дори самия той в края на дните си я отрече. Теорията му беше наложена от робовладелците и нацистите за да оправдаят поробването на цветнокожитеот империалистите и избиването на инвалидите и гейовете от нацистите
11
1
 
18
 
! Отговори
Илон Мъск преди 1 месец
Преди дни излезе новина , че изкуствения интелект на Гугъл препоръча саламите в пицата да се лепят с химическо лепило за да не падат след като ползвател го попитъл за рецепта за пица. Преставете си работизирана пицария с ИИ и хиляди пици с лепило Ц200 и няколко хиляди натровени и загинали клиенти.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те дигитализарт всичко , а после им виновно едно приложение. Първите 7 са най-важни, защото после идва училишето , мобилните приложения и всичко си е.м. Много е зле щом не си пушил в 4-ти клас , когато нямаш лайкове, първия ти път е чак на 16-17г. и не се пускаш на предизвикателствата... срам и резил, най-задръстеното хлапе си. Но минават години и палачинката се обръща, но никой не го говори с децата,родителите вечно заети,баба и дядо на работа, учителката нервна и остава да се образоват от нета
9
0
 
6
 
! Отговори
Психодиспансера преди 1 месец
До Чарлз Дарвин Те и големите се душат с колани даже ссъс свински ошпашки. Преди години Бг звезда тага си замина. Някой сексуален хишник е научил децата да се душат за да си задоволи нагона. Дете на 10 годинки да държиш виновно за тове е гнусно.
8
1
 
9
 
! Отговори
Психолингвист преди 1 месец
Алчните мениджъри заменят модерирането от хора с изкуствен интелект за да пестят от заплати и да се мазнят на собствениците, щото освен да режат заплати друго не могат с меринджейската си лишена от етика и морал главичка пълна с омраза към хората. Изкуствен интелект реално няма това е програма която използва човешката информация натрупана в нета и гогато се появи нов тренд ИИ го пропуска за него колана на врата е колие според данните , които има до сега в базата данни. Няма интелект има данни!!!
7
1
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
YouTube shorts е за предпочитане. Там поне има някакви правила докато в Тик Ток няма. Затова деинсталирах приложението.