Украйна удари склад за боеприпаси на руска територия

Нападението е било тази нощ
Обновена: 25 юни 2024 14:43 | 25 юни 2024 14:43, Александър Попов
119
Украйна удари склад за боеприпаси на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е нанесла удар по руски военен склад за боеприпаси, намиращ се в граничещата с Украйна Воронежка област, което е предизвикало голям пожар, предаде Франс прес.

"На 25 юни 2024 г. беше ударен склад за боеприпаси за руската агресия, намиращ се във Воронежка област", се казва в изявление на главното управление на украинското Министерство на отбраната от сутринта. Операцията е била проведена от силите на украинското военно разузнаване.

В обекта, в който се съхраняват снаряди и чиято обща площ е 3500 квадратни метра, е избухнал пожар, който "все още гори", добави Министерството.

Руският държавен телевизионен канал "Вести" излъчи кадри, на които се вижда как в далечината се издига стълб от дим. Според информацията са били нанесени удари по две населени места, намиращи се на около 50 км от границата, отбелязва АФП.

Руският областен управител Александър Гусев заяви в Телеграм, че е имало "детонация на взривоопасни обекти в Олховатский район", след като съобщи, че през нощта Украйна е нанесла удари по два района.

През последните месеци Киев се опитва да нанесе удари по тиловите бази на силите на Москва на руска територия - места, от които се извършват нападения срещу украински градове и енергийни структури с ракети или дронове, отбелязва АФП.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че е "прихванало и унищожило" дрон над Воронежка област, без да дава повече подробности. Като цяло руската армия съобщи, че в понеделник вечерта е унищожила 30 украински дрона с взривни устройства в граничещите с Украйна райони./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: войната в Украйна
Още от Ако щете - вярвайте
Зодиите, които нямат късмет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дано на чичко Путин най сетне му дойде на ум че Киев трябва да гъбяса. Една сериозна ядрена бомба и да се свършва с тая черна дупка Украйна.
46
9
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Българин МиГ-31БМ има 3 ракети опасни за Ф-16 Р-77, Р-31 и Р-37 последната с обсег 400км. Су-30СМ с ракети Р-27АЕ и Р-77, Су-35 с Ракети Р-27АЕ, Р-77 и Р-37. и накрая Су-57 с ракети РВВ-СД(модификация на Р-77) и РВВ-БД(Модификация на Р-37). Всички тези ракети имат съпоставим и по-голям обсег от АИМ-120С/Д на Ф-16. Да не забравяме С-400 ракети с обсег 250/400км стрелящи по външно целеуказване зад видимия хоризонт... Изобщо на Ф-16 няма никак да им е лесно.
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Денацификацията на РуZия върви с пълна сила!
44
2
 
13
 
! Отговори
G.I. Joe преди 6 дни
Точно така трябва. Русия трябва да бъде денацифицирана и демилитаризирана!
43
2
 
8
 
! Отговори
Ред флег преди 6 дни
Бе, трябва да го спрат украинците този безумец и цялата му тайфа. Да млъкнат русофилите.Така ми е писнало и от партийни секретари и от мафиотски мутри, които като превземат властта и тотално се обезчовечават.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
разпраха им халките и на бг русофилята също
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Големите лъжи на зелето ,то в ЕС и сащ са му дали разрешение да лъже наляво и дясно ))а за русия има забрана и лунно затъмнение ,фашисти че умиргате бавно
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако Путин не се предаде на Зеленски и украинските войски, Русия я очаква пълна разруха и разпад !!! НЯМА ВРЕМЕ ...
39
3
 
13
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 дни
ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА ВЕЧЕ СЕ ДОСТАВЯТ ОТ Ю. КОРЕЯ И ЯПОНИЯ.....КИМЧО ШЕ МУ СЕ СПЕЧЕ ГОМНОТО.....ХАХАХА
38
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
До 1 Мостът отдавна не е напълно функциониращ и украинците го знаят. Удрят здраво по истински важните съоръжения - тези за ПВО и наблюдение на въздушното пространство на Украйна. После ще дойдат Ф-16ките и полека лека "работата ще си отиде на бой".
37
11
 
5
 
! Отговори
УКРАЙНА преди 6 дни
няма как да удари склад за боеприпаси на руска територия, при положение, че изобщо не знае къде точно се намира този склад и какво има в него. ЯВНО УКРАЙНА ДЕЙСТВА ПО САТЕЛИТНИ СНИМКИ И КООРДИНАТИ, ДАДЕНИ И ОТ АМЕРИКА.
36
5
 
14
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 дни
АЙДЕ, КАЖЕТЕ ЧАО, И НА Т.Н.КОСМИЧЕСКИ ЦЕНТЪР В КРИМ НА РАШИСТИТЕ, ОТ КЪДЕТО СИ ВОДЕХА СПЪТНИЦИТЕ....ХАХАХА
35
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
Ботокса си мислеше, че ще може да си влезе в Украйна и с минимални щети да си я "усвои" Зад него стоеше цялото оръжие на СССР и си мислеше, дори да загубим малко, голяма работа, това е нищо за нас. РЕАЛНОСТТА го удари с пълна сила - с всеки изминал ден това оръжие наследено от СССР се СТОПЯВА. Т-72, което беше основния боен танк на руската армия и съставляваше 80% от руските танкове вече е по-малко от 40% от танковете в руската армия. Познайте къде са останалите.
34
5
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 6 дни
Разбирам ненавистта спрямо американците или европейците, но да си затвориш очите и да кажеш, че Путин не е още по-зле и от тях, трябва да е някаква самозащитена реакция на мозъка. Искате си да вярваш в нещо по-добро, но такива няма!!
33
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 6 дни
Остава и мостът д аударят и съвсем ще им се стъжни на руснаците.
32
9
 
6
 
! Отговори
Казума преди 6 дни
До До 24Да бе и какви са им съюзниците? Една планина джендри от Толерантния Съюз и кръвопийците от Америка дето не им пука от нищо и спокоино си смазват военната индустрия с Украинска и Руска кръв да работи по плавно и да печели повече. С такива причтели за какво са ти варагове? Добре че имат комик за началник да гледа от добрата страна на нещата.
31
4
 
8
 
! Отговори
Пожарогасител преди 6 дни
Как харашо гарить.
30
5
 
5
 
! Отговори
Фън преди 6 дни
Да пускат геймърите, да им покажат как става. Страшно интелигентни хора има между тях. В Кремля обаче такива не се допускат :D
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
МО и ГЩ на руската армия са за съд!!!! Как може на помалко от 100 км от ЛБС да имаш склад с боеприпаси без охрана и ПВО/ПРО, и средства за борба с вражески БПЛА??? За такива "пропуски" др. Сталин разстрелваше...
28
2
 
2
 
! Отговори
Майко преди 6 дни
Направо се потрисам като гледам колко хора не знаят какво се случва. Малко повечко трябва да се поинтересуват какви са световните тенденции и на къде отиват. Вече не сме 1990-та година...