Украйна удари склад за боеприпаси на руска територия

Нападението е било тази нощ
Обновена: 25 юни 2024 14:43 | 25 юни 2024 14:43, Александър Попов
119
Украйна удари склад за боеприпаси на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е нанесла удар по руски военен склад за боеприпаси, намиращ се в граничещата с Украйна Воронежка област, което е предизвикало голям пожар, предаде Франс прес.

"На 25 юни 2024 г. беше ударен склад за боеприпаси за руската агресия, намиращ се във Воронежка област", се казва в изявление на главното управление на украинското Министерство на отбраната от сутринта. Операцията е била проведена от силите на украинското военно разузнаване.

В обекта, в който се съхраняват снаряди и чиято обща площ е 3500 квадратни метра, е избухнал пожар, който "все още гори", добави Министерството.

Руският държавен телевизионен канал "Вести" излъчи кадри, на които се вижда как в далечината се издига стълб от дим. Според информацията са били нанесени удари по две населени места, намиращи се на около 50 км от границата, отбелязва АФП.

Руският областен управител Александър Гусев заяви в Телеграм, че е имало "детонация на взривоопасни обекти в Олховатский район", след като съобщи, че през нощта Украйна е нанесла удари по два района.

През последните месеци Киев се опитва да нанесе удари по тиловите бази на силите на Москва на руска територия - места, от които се извършват нападения срещу украински градове и енергийни структури с ракети или дронове, отбелязва АФП.

Руското Министерство на отбраната съобщи днес, че е "прихванало и унищожило" дрон над Воронежка област, без да дава повече подробности. Като цяло руската армия съобщи, че в понеделник вечерта е унищожила 30 украински дрона с взривни устройства в граничещите с Украйна райони./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: войната в Украйна
Още от Ако щете - вярвайте
Зодиите, които нямат късмет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
15
 
! Отговори
До 24 преди 6 дни
На Путин колко му трябва още, докато я превземе най-накрая Украина (напълно унищожена.). Толкоз пък ли не придвидиха, великите стратези, че врагът може и да се защитава. Че и съюзници да си намери? Такава дълновидност има дори при децата, играещи на военни стратегии :D тотален позор, Гаспадин Президент.
26
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ХА-ХАААА Бензиностанцията с ракети е на път да остане без бензин,то и ракети вече няма та ботоксово джудже ходи да проси от най-изостаналите държави.РУСКО ПОЗОРИЩЕ НЕОБЯТНО.
25
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Русия се управлява от дърт бункерски клоун, който ще сложи край на червената империя на злото,а руснаците ще се срамуват от потеклото си и ще сменят памперси на старците в богата и просперираща Украйна.
24
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
При война такива неща стават.Такъв случай като този по никакъв начин не може да обърне хода на войната,тъй като е много малуък военен инцидент.В същото време фронтът още повече се измести на запад,след като още в няколко села вчера беше издигнат руския флаг.Но дежурните Мисирkи оглушително мълчат за това.
23
10
 
21
 
! Отговори
Поет преди 6 дни
КАТ РУСИЯ НЯМА ВТОРА ТЪЙ МИЗЕРНА НА СВЕТА,НО ЗА ВСИЧКИ ПРОСТТИ ХОРА ТЯ Е ПЪРВА ВИСОТА.
22
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
17 100 000 кв.км е площа на Русия. Та искам да попитам: Колко оръжие му трябва на Зеленски, за да унищожи цялата площ и колко време му трябва, за да има някакъв резултат? Ако не може да отговори точно, защо да си хабим средствата и времето?
21
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бой по тиквата на дъртия бункерски психопат. Скоро ще е негова ред.
20
13
 
8
 
! Отговори
Цирк преди 6 дни
Русия съобщи за украйнски удар по тоалетната на старчески дом.
19
10
 
21
 
! Отговори
До 17 преди 6 дни
С най-слаби сърца са русофилите, които неуморно и не без емоции защитават на приказки каузата на вожда. Най-вероятно от кръчмата.
18
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И да е гърмяло е спряло. А на Украйна цялата инфраструктура изгоря, нищо не казвате
17
11
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
До Зозо ФАБ ги вкараха в масово производство кога преди 3 месеца. Вчера беше второто представление на ФАБ3000. Малко неща оцеляват след попадение на подобна бомба
16
15
 
10
 
! Отговори
Z преди 6 дни
Напишете статия за фаб 3000.Украйнците със слаби сърца да не четат
15
11
 
22
 
! Отговори
Русофоб преди 6 дни
Само така! Бой по канчетата на гнусния съветски агресор.
14
14
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 дни
Забележете ВСУ/ГРУ са гръмнали складове на РФ които се намират в полето до някакви неизвесни селца - тоест както и трябва да се прави. Склада се взривява - евакуират хората от селото. След това минават хора с миночистачи и накрая връщат месните в техните домове. А какво стана оня ден Гръмнаха склад в Одеса и 8 часа чакат да свършат вторичните експлозии
13
13
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 6 дни
Фашизъм/крайно десен национализъм има навсякъде в Европа. Не случайно най-десните в Европа поддържат тоя тиранин.
12
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
тихо, че Зеленски пак ще ходи да проси.
11
7
 
21
 
! Отговори
Зозо преди 6 дни
До Анонимен... Хахахаа, те от три години напредват и са на 20км. от гр. Донецк. Клоун.
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 7 "Руски фашизъм НЯМА" Разбира се, че има. РЕжима в кремъл е КЛАСИЧЕСКИ фашизъм, като по учебник.
9
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тази нощ два три склада да горят......утре четири пет .....и те така
8
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Те руснаците на ден удрят по няколко склада в Украйна, ама затова не се пише... Самия факт, че руснаците напредват уверено към Покровск е достатъчен за да се оцени какво става реално там....