Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова

Четирима са пробвали да напуснат страната
15 юли 2024 13:40, Александър Попов
169
Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна съобщи, че граничар е застрелял военнослужещ, за когото се твърди, че се е опитал да напусне страната нелегално, след като е бил заловен и задържан, предаде АФП.

Киев предприе агресивна кампания за набиране на военни, което предизвика съобщения за украински мъже, които преминават в съседни държави, за да избегнат служба.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че четирима военнослужещи са били задържани, докато се приближавали пеша към молдовската граница в южната украинска област Одеса на Черно море.

„Докато се опитвали да преминат границата, граничарите ги забелязали и ги задържали“, заяви СБУ, като добави, че инцидентът е станал един ден по-рано.

„Единият от бегълците е нападнал граничаря, докато се е опитвал да избяга. В отговор той е използвал служебното си оръжие и е застрелял нападателя“, добавиха от службата, като уточниха, че е започнало и разследване.

Охранителят е използвал огнестрелното оръжие при самозащита, заяви пред украинските медии Андрий Демченко, говорител на граничната охрана.

Според граничната охрана само през тази година повече от дузина души са загинали при опит да преминат река Тиса, която минава по западната граница на страната.

През последните месеци тя е задържала и десетки хора, които са се опитали да се изнесат нелегално от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
5
 
! Отговори
рекорд преди 2 месеца
Рекордно ниво на простотия , от коментарсписвсщите в днес.бг. Ако използвахте тази енергия за справянето с проблемите в собствената си страна, можеше и да заслужите някакъв респект .
50
1
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Оня ден гледах един украински ютубър, изнесъл се към Русия още 2022. Та той каза нещо много запомнящо се, играейки играта СТАЛКЕР и коментирайки обстановката в играта- по добре грозен свят(визирайки обстановката около Чернобил), отколкото красива война...
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ве, щом си сложил главата в торбата, сложи и 10 кг тротил и дръпни халката. Вземи ги с теб
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По добре, смърт на свобода, отколкото смъртен живот в окови и под прицел! Тези уставни граничарчета ще избият и последният свой украинец, ама забравят, че ще дойде Видов ден.
47
8
 
1
 
! Отговори
Генерал от НАТО преди 2 месеца
Проблемът с мъжете в Украйна трябва бързо да се решава. Мобилизацията трябва да почва от 18 годишна възраст. Сега! ПП. Като свършат мъжете, после НАТО ще намеси.
46
2
 
10
 
! Отговори
Пютин преди 2 месеца
тия сами се Стрелят - дори няма нужда - ние да ги стреляме!
45
1
 
8
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Явно нямат мерак да ги фабилизират и омиротворяват руснаците. Предпочитат по-малкото зло-куршум, отколкото голямо бум и безтегловност.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типично крайно дясно или ляво, все едно. А убитият просто не е бил съгласен да умира ка каквито и да било крайни. Сега и на героя ще се случи случайно деяние, някой клон ще падне върху него. При войните не печелят воюващите страни
43
18
 
3
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА 9 преди 2 месеца
ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ РУСКИЯ БРАТСКИ НАРОД /////. БРАТЯ РУСИ, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ВАШИТЕ ВЕКОВНИ ПОРОБИТЕЛИ ХРАНТУТНИЦИТЕ ОТ КРЕМЪЛСКАТА БАНДИЧКА, МАСКИРАНА КАТО ВАШ БЛАГОДЕТЕЛ? САМО ВИЕ МОЖЕТЕ ДА РАЗКЪСАТЕ ОКОВИТЕ ВЪВ ВАШИТЕ ДУШИ! НЕ ЧАКАЙТЕ БРАТЯТА УКРАИНЦИ ДА ВИ ОСВОБОДЯТ, А ИМ ДАЙТЕ ВАШТА БРАТСКА ПОДКРЕПА! СЕГА ВРАГЪТ Е СЛАБ!ВДИГНЕТЕ СЕ КОЙ С КИРКА, КОЙ С ЛОПАТА И ПРОГОНЕНЕ ДУШМАНИТЕ ОТ СВЕЩЕНАТА РУСКА ЗЕМЯ!
42
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами хайде да дойдат да си приберат почиващите от плажовете ни. Че някои от тях много наглеят. Обърнали са го на бащиния. Ама няма и кой да им каже две приказки. Нарушават здвп. Спират и глобяват бг шофьора на онези нищо. Спрели на синя зона инвалидно място без да имат дори стикер. Минава паяка поглежда и бяга с 200. Ако е българин вдигат , актове и тн. До кога ще сме така в собствената си страна?
41
1
 
19
 
! Отговори
До 38 преди 2 месеца
Ами и аз такива съм ги затапвал и даже като ми каже ,че НАТО щяло да отиде в Украйна аз го питам ,Е България е в НАТО и как си представяш аз да отида да воювам в твоята Урколандия,а ти да ми лежиш на плажа и той почва да гледа като жаба в нафтова печка
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди да каканижете как се стреляло по комунистическо се поинтересувайте колко граничари са убили бягащите.
39
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Умните крадат камиони с тях дезертират.
38
2
 
12
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
Урките трябва да ни защитават от Русия, защо бягат ?
37
1
 
16
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
А тия, дето застрелват бягащи, няма ли да ги пращат на първа линия пушечно месо? Щом са толкова загрижени националисти.
36
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типично по украински. Не умреш ли на фронта и не искаш ли да се биеш - пак ще умреш
35
1
 
27
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
В събота лафих с един надъхан украински националист!Пеняви се нещо за руснаците,та питам го,какво търсиш с фалшивия си морал във Българи и млъкна
34
1
 
24
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 месеца
Това е демокрация по Украински, така се избива собствения народ.
33
1
 
7
 
! Отговори
зеленски преди 2 месеца
ще бяга от свободата и демокрацията, алоуууу. скоро майданец и у бугарищаня. ПС: мир на праха му.
32
1
 
16
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Не е само един. И а много застреляни в една гранична река. Панченко често говори за това. Застрелват ги докато плуват, после ги пишат удавили се при опит за бягство.