Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова

Четирима са пробвали да напуснат страната
15 юли 2024 13:40, Александър Попов
169
Украински граничар застреля дезертьор на браздата с Молдова
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна съобщи, че граничар е застрелял военнослужещ, за когото се твърди, че се е опитал да напусне страната нелегално, след като е бил заловен и задържан, предаде АФП.

Киев предприе агресивна кампания за набиране на военни, което предизвика съобщения за украински мъже, които преминават в съседни държави, за да избегнат служба.

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) съобщи, че четирима военнослужещи са били задържани, докато се приближавали пеша към молдовската граница в южната украинска област Одеса на Черно море.

„Докато се опитвали да преминат границата, граничарите ги забелязали и ги задържали“, заяви СБУ, като добави, че инцидентът е станал един ден по-рано.

„Единият от бегълците е нападнал граничаря, докато се е опитвал да избяга. В отговор той е използвал служебното си оръжие и е застрелял нападателя“, добавиха от службата, като уточниха, че е започнало и разследване.

Охранителят е използвал огнестрелното оръжие при самозащита, заяви пред украинските медии Андрий Демченко, говорител на граничната охрана.

Според граничната охрана само през тази година повече от дузина души са загинали при опит да преминат река Тиса, която минава по западната граница на страната.

През последните месеци тя е задържала и десетки хора, които са се опитали да се изнесат нелегално от страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
8
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 месец
До скоро бягаха само то Северна Корея, а сега и от Украйна. Амин.
70
1
 
8
 
! Отговори
До 69 преди 1 месец
Коя година е сега ,отварял ли си календара скоро
69
1
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 1 месец
Верно ли тей беше?
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Охранителят бил използвал огнестрелното оръжие при самозащита. Тук никъде не се казва, че опитващият се да избяга през границата военнослужещ е бил въоръжен. Следва, че граничарят е използвал огнестрелното си оръжие неправомерно.
67
2
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ЗА ДА НЕ МОЖЕ ,,ПИЛЕ ДА ПРЕФРЪКНЕ " ФАШИСТКАТА ХУНТА НА БИВШИЯ НАЛОЖЕН ОТ САЩ ,,ПРЕЦЕДЕНТ " ЗЕЛЕНСКИ НАЗНАЧИ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА 15 000 ВЪОРЪЖЕНИ ПОЛИЦАИ ПО ГРАНИЦАТА !!! ТАМ ЖЕРТВИТЕ СА ЕЖЕДНЕВНИ !!!
66
15
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
През 1941-45г. хиляди дезертьори -съветски граждани, бяха разстреляни от Заградотрядите на НКВД и това не беше новина, а нещо нормално. Когато са нападнали страната ти е нормално да се разстрелват дезертьорите.
65
1
 
1
 
! Отговори
09 преди 1 месец
Значи в българския затвор е по добре от колкото да си украинец. Не чакай пенсионира се чивека
64
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в Расиа ги гърмят като пуйки по финландската граница, при това не от сега, а от 1945г. насам! Да ви припомням ли че и в България беше същото, по времето на комунистическия "рай"?!? Можеха спокойно да те застрелят, ако опиташ да минеш граница
63
2
 
27
 
! Отговори
Точно така, 61 преди 1 месец
Един "демократичен" президент, на който отдавна му изтече мандата и "демократично" отказва да проведе избори, ги кара да воюват насила, и "демократично" ги разстрелва, когато не искат да убиват хора!
62
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи, хората бягат не "за да избегнат служба", както манипулативно сте го формулирали, а за да избегнат ГАРАНТИРАНА смърт в името на високия "идеал", на украинска територия да има американско стратегическо оръжие ... и заради корупционния келепир на един индивид с изтекъл преЦедентски мандат.
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са европейски ценности и американска Демокрация - всички трябва да са готови да умират заради интереса на Урсулите и САЩ!
60
1
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 1 месец
Май не ти държат спирачките. Съзнаваш ли какви глупости дрънкаш?
59
0
 
19
 
! Отговори
страшно преди 1 месец
Хората не искат да умират за чужди интереси прикрити под илюзиорна свобода.Все някога войната ще свърщи и ще видят колко са свободни- избит и разбягал се народ,без икономика,всичко разрушено,а което останало няма да е Украйна.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но Украйна е свободна и демократична страна, чийето управление няма НИИИИЩО общо, с това на Путин. Нали, те ангели - свободата и живота го обичат и тачт най-много, особено ако е чужд!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Преди да каканижете как се стреляло по комунистическо се поинтересувайте колко граничари са убили бягащите." - Ами като ги стрелят и те отвърщат! Акон е ги стреляха, нямаше да има проблем, нали?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 38 - Лесно, авер! По-същия начин, по който 3-*** от роднините ми не излежават 30 годишни присъди за ... абе какво ли не. С парички, кдъето трябва, с връзки и услуги :)
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До рекорд - Така е! Чакай ... за какво говориш?
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УЖАС! Убил е човекът. Един от неговите! Ей така! ЖИВОТНО!
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Също като болшевиките.
52
3
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Укрограницата вече е минирана, опасана с бодлива тел, само и само да задържат "доброволците" да не избягат от ТЦК-то. Не искат да умират хората за наркорежима и това е. Но и нямат голям избор. Каквото и да ви облъчват "демократичните" ни медии, ситуацията е много по-различна.