Мицкоски иска трайно решение на "проблема с България"

Целта му била през РСМ да минават енергийните източници
18 юли 2024 21:51, Александър Попов
59
Мицкоски иска трайно решение на "проблема с България"
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Християн Мицкоски поиска трайно и устойчиво решение на "проблема с България".

"Основен приоритет на Македония и новото македонско правителство са добросъседските отношения и най-накрая намирането на трайно и устойчиво решение на проблема, който имаме с източната ни съседка", каза Мицкоски след Четвъртата среща на върха на Европейската политическа общност (ЕПО), визирайки България.

"Освен това бих подчертал срещите, които имах с президента Зеленски, както и с председателя на Европейския съвет Мишел, на които ясно представих позициите на новото македонско правителство", добави министър-председателят на Северна Македония във видеообръщение.

Християн Мицкоски е акцентирал по време на форума върху "предизвикателствата в енергетиката, регионалната свързаност, но и какво представлява интересът на РСМ".

"Основният интерес на Македония като държава е да бъде страна, през която ще минават основните енергийни източници, с които ще се захранва Централна Европа", подчерта премиерът.

БГНЕС припомня, че в рамките на форума Мицкоски е разговарял с новия министър на външните работи на Великобритания Дейвид Лами, президента на Сърбия Александър Вучич, министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович и Яков Милатович, президент на Черна гора.

Македонският премиер се срещна и с президента Румен Радев. Българският държавен глава изрази надежда, че Република Северна Македония ще ускори изпълнението на двустранния Договор за приятелство добросъседство и сътрудничество с България и на споразуменията на страната с Европейския съюз, което да отвори перспективата за започване на преговори за пълноправно членство с ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: мицкоски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
15
 
! Отговори
Северджанъм преди 1 месец
Аххх,колко жалко е да си северно македоноид, без минало и без бъдеще.
28
2
 
15
 
! Отговори
Ееее преди 1 месец
Кой има проблем с некой да си го решава, България няма проблеми с никои
27
2
 
19
 
! Отговори
Джо преди 1 месец
Държава която не е в ЕС трябва визов режим и стоките да и се обмитяват .
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Трайното решение - 250 Български Т_72-ки, и до последното МакЕре..!
25
3
 
34
 
! Отговори
Сохо преди 1 месец
До 27: +10 от мен. Тия промити мАкедонски мозъци са неспасяемиНаложи ми се преди няколко месеца да отида до РСМакедония по работа - само като видяха, че съм българин и край- нито служебна карта, нито потвърждение от централата в Берлин имаше значение за тях. И си се върнах в България, да се оправят евро-началниците с тях :)))
24
3
 
35
 
! Отговори
Всъщност... преди 1 месец
Потвърдено е отдавна че Мицкоски има български корени. Поне ОСЕМ негови роднини са кандидатствали и получили български паспорт, след като са доказали че са българи. Сал наш Мицко се е самоопределил като сръбски македонец с албански гени.
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сохо И аз така мисля... кога вие македонците ще осъзнаете че не можете да управлявате България и сте некадърни? Кога ще оставите българите да си управляват държавата?
22
5
 
34
 
! Отговори
Сохо преди 1 месец
Щурите макета имат проблем със собствения си акъл, не с България ;) Ама не го разбират тва...Или не искат да го разберат:)))
21
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този не е предател на икономическите интереси на страната си както борисов и останалите псевдодемократически партии. За да си постигне целите накрая ще подпише каквото трябва.
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицко преди всяка среща вземе та се напапка с халюциногени и ходи да приказва с вождовете из Европата.
19
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви основни енергийни източници сънува тоя бе? Ако му се даде такъв лост в ръцете ще започне да злоупотребява. Отделно на това РСМ не само че е нестабилна държава ами е и пародия на държава, пълна бутафория като с паметниците.
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този велик северомакедонски вожд подчини наглото пингвинче на България!
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 1878 г. и ние искаме но берлински конгреси.
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз Мицкоски все иска иска, ама все е на сухо.
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицкоски иска, ама москва не дава.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** и тоз се надървил да става газов хъб на Балканите бе !
13
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трайното решение е скъсване на договорите и анулиране на процедурата за членство.
12
4
 
29
 
! Отговори
Еми, очовечи се преди 1 месец
Ми да се очовечат малко и тогава. Дотогава никакъв ЕС. Да потъват в албанското море, което ги заобикаля и да спазват нормите на исляма.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В общи линии, очаквано, само Радев му е казал да спазва договора или ще види ЕС през крив макарон. От така наречените ни "евроатлантици" чуваме само мантри за мир и хармония в голямото европейско семейство.
10
4
 
38
 
! Отговори
Чугун преди 1 месец
"Основен приоритет на Македония и новото македонско правителство.....каза Мицкоски"Този продължава да наглее, няма нито Македония, нито македонско правителство. Има Северна Македония и северномакедонско правителство.ВЕТО, хитрец!