Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 283. Молдова е самостоятелна държава колкото е самостоятелна България. И те имат назначено марионетно правителство което действа в разрез с желанията на народа.
270
22
 
37
 
! Отговори
Руските фашисти преди 1 месец
са много лакоми. Досега са откраднали от Молдова - 20% - Приднестровието. Руските фашисти откраднаха 1/3 от територията на Грузия - Абхазия и Осетия. Руските фашисти откраднаха 22% от територията на Украйна и продължават да крадат. Лакомите руски фашисти кръв щеКендзат.
269
24
 
18
 
! Отговори
До 273 преди 1 месец
До АнонименТе всички на това разчитат - Русия да не нападне НАТО, ама не бъди толкова сигурен. Ако продължават да ръчкат Мечката, неминуемо ще си го получат. Русия даже не се е разгърнала напълно. Да не говорим, че има супер мощни съюзници, докато ЕС и НАТО са само *** и всякакви безполови същества. Да не говорим за военнопроизводствени мощности. Русия произвежда около 7 пъти повече от целия ЕС. Отворете картата на света и вижте колко е голяма Русия!
268
24
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
съм ср/у фашизма в българия и по света. Искам да да гърмя всякакви фашисти, дори и български! За това обичам и България и Русия! Който не го разбира, да си тръгва от тука докато е време!
267
35
 
18
 
! Отговори
. преди 1 месец
Кой е ср/у Русия, накрая си го получава. Неизбежно!
266
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Молдова е самостоятелна държава и може само тя да решава какво ще прави ,приветствам всяко начинанше за унищожаванетона империята на злото
265
9
 
34
 
! Отговори
Пфууу преди 1 месец
А.б.е русофили вие к.в.о искате руски ботуш да гази БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ...а вие да стреляте по БЪЛГАРИТЕ!!! ....както беше при бай тошо?!!!
264
5
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
За Молдова зная малко. Зная, че е малка територия, по-голямата част са етнически румънци, прилепена е към Румъния. Руснаци не зная доколко има там. Но ми се струва, че не може да бъде сравнявана с Украйна, много е малка. Мисля, че и да избухне някакъв конфликт, той ще бъде малък. Така че едва ли Молдова ще представлява проблем.
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато не правят разлика между и/ѝ/йМахайте ги тия жОрналистечета, Chat-GPT ще пише къде къде по-добре.
262
19
 
6
 
! Отговори
Правило номер едно преди 1 месец
Украйнците са руснаци живеещи (или живяли) в географското място, наречено някога Украйна. Такава държава никога не е имало. Няма сега, няма и да има. А боят между украйнските и руските руснаци е за келепир. Кой богаташ да превземе богатствата на другия богаташ. *** само робите им по фронтовете.
261
8
 
5
 
! Отговори
Проиворечиш си преди 1 месец
До Анонимен 191 Не ти вярвам. САЩ от вече 30 и кусур години са превзели България. Що не се биеш за България? Толкова ще се биеш и ако Русия я превземе. К'во си се зтупал в гърдите!
260
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сценария ще е същият като с Украйна. САЩ ще предизвикат конфликта и ще обвинят Русия за това.
259
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да заплашват колкото искат, видяхме ги колко струват. Балалайки.
258
2
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Между другото, не пречи да заплашва Молдова, за да нападне Литва , например... (Тук петоколонниците ще почнат да хихикат и да потриват ръчички) :))))
257
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Руя - Напротив живее ми се, но това не означава да се покланям пред всеки, който ме заплашва. Ти ако си на принципа "преклонена главица сабя не я сече", има хора, които сме на друг принцип. Време е да го разбереш. Русия няма да посмее да нападне НАТО. Днес тя може да плаши държави като Молдова, които не са в НАТО. Ако щеше да напада НАТО, щеше да започне с прибалтийските държави, а не с Украйна, така че заплахите ви, че трябва да се поклоним на Русия, за да не ни напада си ги пазете за вас.
256
13
 
4
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
До анонимен.Господине вие сигурно не искате да живеете.За вас е важно да избухне трета световна война.Съжалявам ви.
255
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Руя - Нека позная, според теб по време на Комунизма е било супер. Много по-добре от сега. Пак според теб трябва да сме с Русия, защото тя пазила православните ценности. А на теб по време на Комунизма пукаше ли ти за православните ценности? Ако ти е пукало, как така ти харесва система, която се е борила срещу православието? Защо по време на Комунизма не си ходила да се оплакваш от комунистите, че подтискат религията, а днес ми се правиш на много православна?
254
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Русия, никаква милост за слугите на ФАЩ, които дестабилизират целия континент
253
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Руя - Като гледам Русия плаши Молдова, а не САЩ, въпреки че САЩ им доставят оръжия. Какво означава това ли? Ами че нямат смелост да обявят война на НАТО, а ако не си разбрала България е в НАТО т.е. вместо да плашиш гаргите вземи сготви на мъжа ти.
252
8
 
24
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
Русия не стига, че съсипа цяла източна Европа. Още гледаме мръсните панелки от социализма и слушаме хленченето на мързеливите, на които все нещо им се "полага", както са ги учили по това време. Сега пак не се спират! Да си гледат Чукотка и мизерните градове, че с изключение на Москва и Петербург всичко друго там е леш! Даже и тези два града имат много кусури, ама да кажем, че стават.