Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие

Русия била притеснена, че Кишинев не спазва неутралитет
19 юли 2024 07:07, Петър Бойчев
387
Кремъл: Молдова върви към украинския сценарий, САЩ й доставят оръжие
Снимка БГНЕС

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
12
 
39
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Киев за три дни не стана.Изглежда сега алкохолизираната сбирщина наречена руска армия ще демонстрира мускули в малка Молдова.
230
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и "специалната военна операция" в Украйна щеше да продължи само няколко дни.
229
27
 
7
 
! Отговори
Корчагин преди 1 месец
Молдова ще бъде изпепелена за една минута.
228
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 218. Първо ще набия теб заради глупоста ти да се водиш по чужд акъл.
227
17
 
23
 
! Отговори
УМЕН преди 1 месец
Пет лева да си угасим пожарите нямаме, но за нарисувани самолетчета дадохме милиарди. Това е нормално, нали
226
17
 
18
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 месец
Нека не забравяме че тази така наречена медия тук зовяща се инвестор беге е създадена със соросссоидни капитали под прякото ръководство на ЦРУ. Вижте кои са учредителите и ще ви стане ясно че свободно слово тук няма и не може да има. Само фашистка цензура и яко пропаганда от платени ми жи турки
225
13
 
17
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
В момента нашите евроатлантицинсе оказват върли защитници на румънския ултранационализъм. Защо не защитавате българския национализъм, а сте тръгнали да се пените за румънския?
224
3
 
2
 
! Отговори
Австралиец к преди 1 месец
До ...А ,ти с твоята историческа памет , помниш ли кой ти го наби за първи път , или си забравил бройката 😁
223
14
 
6
 
! Отговори
00007 преди 1 месец
....МЕДИИТЕ НИ СА ПРОИЗВЕЛИ ДОСТА НЕАДЕКВАТНА МАСА.....СРАМ !.........ЧЛ.106,107 ОТ УСТАВА НА ООН ДАВА ПЪЛНО ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЗАЛИЧИШ ЗАРАЖДАЩИЯ СЕ ОТНОВО ЗАПАДЕН МАРИОНЕТЕН ФАШИЗЪМ !
222
18
 
6
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 месец
FMC, безсмислено е да се хабиш да обясняваш истината на глобалните интернационални соростутки. Те са платени и ще квакат докато им плащат. Ако почне да им плаща кралят на Того и него ще величаят до припадък.
221
11
 
6
 
! Отговори
Australian преди 1 месец
До Така е ..Вече всички могат да се е***ват със САЩ! Толкова низко паднаха !
220
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 234. Като всяка страна трябва да има армия защо България няма? Защо НАтО ни накараха да се раззоражим. Защо НАТО ще дава оръжие на Молдова а не на нас. Дали и на тях ще бавят самолетите толкова колкото на нас.Мислиш ли че Молдова има толкова пари да се въоръжи до зъби или и на тях ще 'подаряват" както на украинцитенас. Мисли бе човек, мисли и тогава ще разбереш дали руснаците не са прави.
219
8
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Представете си следната история. Някакви си там на някакъв принцип приемат, че са румънци и искат да се съединят. Нищо, че около тях милиони от други националности и че половината румънци са асимилирани българи и други. Аналогично би било, който се смята за българин на Балканския полуостров, да иска да се обедини в една държава, вземаща територии от Сърбия, Турция, Румъния, Македония, Гърция, че и Унгария и Украйна. Точно това представлява румънският национализъм от осно Молдова. Че и Украйна.
218
7
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 241 преди 1 месец
еми вашата главатарка путин бря продажнице многоклатена!
217
13
 
8
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Пичове, явно не познавате по-подробно историята на Молдова и Влашко. За Румъния да не говорим, защото все пак това е измислена държава като Македония през 1854 година след загубата на Русия в Кримската война. Не познавате и съвременната история на Молдова и как това е единствената държава в света, която се отказва от молдованското си минало и се румънчее на незнам си какъв принцип. Това е все едно България да се откаже от българското, да вземе за основа днешния македонски език и да се обедини.
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой е ученика на Хитлер гллуупако неедооклатен
215
7
 
15
 
! Отговори
... преди 1 месец
еми навремето стали така направи! сключиха договор с хитлер и единия нападна и завзе половината Полша другия нападна и завзе другата половина от Полша! Сега се вижда, че ученика на хитлер а именно *** и той така прави! Първо напада Украйна после разправя че и Молдова и не ще нападне сигурно може да се пробва и с Полша пак! Еми ко да ви кажа само продажната путинофилия НЕ помни историята! Ама да видим до къде ше го докара тая путин!
214
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Финландия кога ще ни признае за освободители?
213
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дп 202. Изводът ти е изсмукан от пръстите. Явно не си чул за Приднестровието и че не иска да е в Молдова. Въоръжаването на Молдова. Те дори преди поискаха помощ преди време от Русия. Като се въоръжава Молдова се получава точно украинския сценарий. Но откъде да знаеш тези неща в официалните медии такива новини не се съобщават.
212
4
 
5
 
! Отговори
УМЕН преди 1 месец
Охххх, платеният пееедал се сети че трябва да работи, завалията. Важното е че аз те накарах да кажеш че ще се биеш срещу САЩ. Не че ще го направиш....защото си пееедаллл и винаги се надупваш в критични моменти