Украйна атакува на вълни Курска област с дронове

Има повредена инфраструктура и сгради
29 юли 2024 07:48, Александър Попов
36
Украйна атакува на вълни Курска област с дронове
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Киев изпрати над 20 дрона срещу руската Курска област при атаки на няколко вълни, които започнаха в събота вечерта и повредиха петролен склад, заяви късно тази вечер Андрей Смирнов, временно изпълняващ длъжността губернатор на граничещата с Украйна област, предаде Ройтерс.

Най-малко 13 дрона, изстреляни от Украйна, са били унищожени от руските системи за противовъздушна отбрана късно снощи, според изявление на Смирнов в Телеграм. Към това се добавят и 19 дрона, унищожени над региона през деня.

Смирнов не съобщи колко общо дрона е изстреляла Украйна.

Пожарникарите все още се опитват да потушат пожар в петролно депо в региона, предизвикан от атаката на украинските дронове в събота вечер, добави той. По думите му нападенията са причинили незначителни щети на няколко жилищни сгради.

Руските представители рядко съобщават пълния размер на щетите, нанесени от украинските атаки, отбелязва Ройтерс.,

Украйна систематично атакува руската транспортна, енергийна и военна инфраструктура, за да наруши икономиката на Кремъл и способността му да финансира войната, която Русия започна с нахлуването в по-малката си съседка през 2022 г.

Киев също така заявява, че атаките с дронове са в отговор на продължаващите бомбардировки на Украйна от страна на Русия.

Губернаторът на югозападната руска област Орловска област заяви тази нощ, че електроцентрала в региона е била повредена при атака с дрон, изстреляна от Украйна.

Най-малко четири дрона са били унищожени и над граничещата с Украйна Брянска област, съобщи в Телеграм губернаторът на региона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Нормална преди 1 месец
До 14 ,,фют" Ти май си крокодил Гена_защо не отидеш да помагаш на укрите да се бият? Отдавна да со офюткал на фронта.
28
0
 
0
 
! Отговори
Справедливата преди 1 месец
До 22, защо не видя как през 2016 година укрите започнаха да избиват деца и старци,а сега ги защитаваш?
27
4
 
1
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
Бой по руските фашисти и завоеватели на чужди земи. Бой докато се оттеглят в смирисаното си блато.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако слушате евроатлантическата пропаганда - те бандеровците все атакуват или контратакуват ама на практика все губят територии , жива сила и техника !
25
1
 
9
 
! Отговори
Нормално преди 1 месец
е във война да се нанасят удари навсякъде по противника. Само че те трябва да помагат за победата, а в най-добрия случай това не е така. На фронта бавно и безвъзвратно руснаците напредват.
24
0
 
2
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
Това на снимката транспортна инфраструктура ли е? Елате в Шумен да видите каква транспортна инфраструктура има - нема да им стигнат дроновете на укрите
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камиларите от Мали в събота се представиха много добре да не кажа отлично.
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
21
3
 
4
 
! Отговори
Русия преди 1 месец
Натуту има на своя тиритория 100х руски войски, които секи ден пращат 1000 Кофчега за атлантика, тръгнали с цивилнити в Русия да са бият?
20
4
 
8
 
! Отговори
И преди 1 месец
Последната вълна ще закрие изкуствената "държава" хохландия.
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само бай по руските терористи
18
9
 
15
 
! Отговори
Azz преди 1 месец
Толкова от укрите - тероридъм в най-извратената му форма...На фронта ги бият на чужда *** и само това им остава - дронове по цивилни....ама ще си го получат "по полному"....
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болници вътре със Руснаци да удрят .Вече никой не може да помогне на Русия набиите си го в главите русофилски.Империята на злото умира.
16
7
 
15
 
! Отговори
Императора преди 1 месец
Рашките почти са готови с машинка издирващи операторите на дронове. Ще мириши яко на опърлени хохли нацита.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе Lайно пишещо с големи букви не ти ли омръзна да ни натрапваш болните си амбиции ве бокLук ? Довчера беше Байдън сега Харис. И Господ вече не може да помогне на Украйна набий си го в празната кратуна.
14
22
 
6
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
В момента по бтв синема дават филма "Курск". Чебурашките трябва да го гледат задължително! 118 човека курбан. 10 дни след експлозиите, пак тези от лошия запад отварят люковете. Приятно гледане:)
13
22
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
ЩОМ СЕ ОБЯВИ , ЧЕ КАМАЛА ХАРИС ПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ РЕЖИМА В ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН СЪС СИЛА ДОРИ И ТОВА ДА ОТНЕМЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ ВСТЪПВАНЕТО В ДЛЪЖНОСТ НА КАМАЛА ХАРИС!
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Всичко в русия е легитимна цел. След като си започнал война, ще си носиш последствията.
11
6
 
20
 
! Отговори
до Крундел преди 1 месец
До нова година ще бъдат умиротворени най малко 250К Укрозомбита както са я подкарали. За 5 поредни дни Укрозомбираните не падат под 2000 човека на ден убити. Смятай ги до нова година колко ще станат ако се задържи това темпо. А до нова година може и да капитулират както е тръгнало Руснаците всеки ден превземат населени пунктове вчера преминаха от другата страна на канала в Часов Яр. Много тежко е положението в Укрорайха.
10
10
 
0
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
А аз се чудех, защо днес температурата ще е 40 градуса:)))))))