Украйна атакува на вълни Курска област с дронове

Има повредена инфраструктура и сгради
29 юли 2024 07:48, Александър Попов
36
Украйна атакува на вълни Курска област с дронове
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Киев изпрати над 20 дрона срещу руската Курска област при атаки на няколко вълни, които започнаха в събота вечерта и повредиха петролен склад, заяви късно тази вечер Андрей Смирнов, временно изпълняващ длъжността губернатор на граничещата с Украйна област, предаде Ройтерс.

Най-малко 13 дрона, изстреляни от Украйна, са били унищожени от руските системи за противовъздушна отбрана късно снощи, според изявление на Смирнов в Телеграм. Към това се добавят и 19 дрона, унищожени над региона през деня.

Смирнов не съобщи колко общо дрона е изстреляла Украйна.

Пожарникарите все още се опитват да потушат пожар в петролно депо в региона, предизвикан от атаката на украинските дронове в събота вечер, добави той. По думите му нападенията са причинили незначителни щети на няколко жилищни сгради.

Руските представители рядко съобщават пълния размер на щетите, нанесени от украинските атаки, отбелязва Ройтерс.,

Украйна систематично атакува руската транспортна, енергийна и военна инфраструктура, за да наруши икономиката на Кремъл и способността му да финансира войната, която Русия започна с нахлуването в по-малката си съседка през 2022 г.

Киев също така заявява, че атаките с дронове са в отговор на продължаващите бомбардировки на Украйна от страна на Русия.

Губернаторът на югозападната руска област Орловска област заяви тази нощ, че електроцентрала в региона е била повредена при атака с дрон, изстреляна от Украйна.

Най-малко четири дрона са били унищожени и над граничещата с Украйна Брянска област, съобщи в Телеграм губернаторът на региона./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 3Човекоподобните превземали по 3 села на ден.Селски, в Украйна има около 30 000 села. Значи след около 27 години ще превземат всички села.А през това време базите с гориво в Русия ще горят.
8
29
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
ТЪПОТЕРОРУСКАТА ИНА ВАЛУТНИ РЕЗЕРВИ САМО ДА ИЗДЪРЖИ И 2025-ТА , ЗАЩОТО ЗА 2024-ТА ЩЕ ИЗХАРЧИ ОЩЕ 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ ТЯХ И ЩЕ ОСТАНАТ САМО ОЩЕ 200 МИЛИАРДА! ОЩЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ КАМАЛА ХАРИС ЩЕ РАЗПЕРДУШИНИ ВСЯКАК ТЪПОТЕРОРУСКАТА! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ УКРАЙНА ЩЕ ПРИБЕРЕ САМО МАЛКА ЧАСТ ОТ ПОЛАГАЩИТЕ И СЕ ТРИЛИАРДИ ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ , ЗАЩОТО ТЪПОТЕРОРУСКАТА ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ!
7
28
 
9
 
! Отговори
Крундел преди 1 месец
Помните ли др0гаре, като ви казвах, че украинците експоненциално разширяват производството на дронове, разбира се наблягат на фпв-та, но и тия дългообхватните правят, а и ние, поляците и чехите правим за тях, до нова година вероятно ще има всяка минута такива атаки даже и в москва...
6
5
 
17
 
! Отговори
Шоу преди 1 месец
*** пропаганда на фона на огромните жертви и загуби в жива сила и техника на фронта на всу.
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както е тръгнало, руската армия скоро ще превземе Угледар, после Ч Яр, а сетне Покровск. ВСУ циалично си оголват позициите в тази поредност, гасейки пожари на други места. Мирише на капитулация. Зеленски му вика мирен план доиноември. Защо точно дотогава? Толкова са им силиците.
4
7
 
23
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Атакува само цивилни обекти,типично за хунтата в Киев.
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка, макар и мъничка новинка за укро-дронче ни се продава на мига като страшен успех. Други новини им ли, или са само лоши? Например, вече не пишат за превзето поредно украинско село. Защото вече са по три на ден. Или за поредни случаи на силова мобилизация по цяла Украйна? Вече е ежедневие и някак стана безинтересно?
2
12
 
21
 
! Отговори
това ли му е мирният преди 1 месец
план на Зеле, да бомбандира руските градове и цивилни, ако е така да забрави за мир и споразумения. Победа будет за Путин.
1
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започвам да се страхувам за матушка Русия и да се опиянявам от успехите на украинската комарна авиация. Единственото случващо се обаче е продължението на украинската агония - отстъпление, деградация и злоба. Не могат да постигнат обрат, вредят повече на себе си отколкото на Русия.