"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област

Те се намират на 30 км северозападно от Авдеевка
30 юли 2024 13:05, Елка Василева
284
"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са превзели две села на фронтовата линия в източната част на Донецка област след непрестанни нападения, които са част от летния натиск на Кремъл за преодоляване на защитата на бойното поле, заяви сержант от украинската армия вчера, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Отделно от това според изявление на Генералния щаб на Украйна атаки на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в руската Курска област са засегнали редица подстанции, което е довело до прекъсване на електрозахранването. Заявлението за поемане на отговорност дойде, след като Русия заяви, че е осуетила нощна атака с украински дрон.

"Те не спират натиска“ да превземат Вовче и Прохрес, заяви за радио "Свобода“ главният сержант на 47-ма отделна механизирана бригада на Украйна Олех Чаус. "Изпратиха голям брой войници, които досега не бяха използвани“, добавя той.

Олександър Ширшин, заместник-командир на батальон в 47-ма бригада, също потвърди пред местни медии, че селата са били превзети. Той обвини за неуспехите лошата подготовка на войниците, ниските способности на офицерите, мотивацията и недостатъчното оръжие.

Министерството на отбраната на Русия заяви през последните дни, че е поело контрола над селата, но украинският генерален щаб не направи официален коментар.

Селата се намират на около 30 км северозападно от Авдеевка, градът, който руската армия превзе през февруари след продължителна битка. Тази победа беше последният голям триумф на Кремъл във войната, която продължава вече трета година.

Настъплението на Русия, подхранвано от голямото ѝ количествено предимство на войници и оръжия, многократно принуждаваше украинците да се оттеглят от отбранителни позиции, за да не бъдат пленени или убити, отбелязва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски късно в неделя определи ситуацията в Донецка област като "изключително предизвикателна“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаеме ***, знаеме, то самая могучия вече 3 та год превзема села и паланки. Те ако можеха както си мислеха, че за месец ше се справят с урките нямаше да дават жертви невиждани от ВСВ и сега путинарко да беше поставил всички пред свършен факт и всичко да беше приключило вече с по-малко жертви и от двете страни. Ама кога в голташка пРосия някой му е било зор за човешкия живот? Аве ***, а що никой не оди в голташка пРосия ве? Видяхте ли статистиката къде и колко ходи бедния българин от ЕС?
57
0
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
То бягай на урколушките тук не ти е Урколадия
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия явно си прави генерална РЕПЕТИЦИЯ евентуално с/у Запада , още не са пуснали редовната си армия , също правят и учения с Китай , Сев. Корея и Индия , тия държави ще определят световният ред вече , тъй като Запада тласна Русия към Азия , и сега ще си носят кръста за глупавата си политика спрямо Русия !
55
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво става? Възкръснаха ли 500000 руснаци? пиха ли от вълшебната отвара за съживяване? Пак ли са на първа линия на фронта?
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската държава си прибира земите и хората обратно. Местните руси, наречени украинци се оказаха негодни да поддържат собствена държавност, а и се превърнаха в заплаха за националната сигурност на Русия. Украинците никога повече няма да имат самостоятелна държавност.
53
0
 
7
 
! Отговори
До Фют преди 1 месец
Мя,мя ,мя Украйната ми ,мя отиде на кино на дайде мя
52
1
 
15
 
! Отговори
КПСС БКП преди 1 месец
Преди 20 години работив украинската фирма Ватвас управлявана от Виктор Демянюк. Тогава разбрах какво гадно и мръсно племе са украйнците ! За две години те умишлено фалираха работещ завод само за да вземат квотата за продажба на тръби. Украинския мениджмънт завлече 500 души с милиони левове за заплати и осигуровки. От тогава мразя неистово украйнците ! Така, че Давай Вова, мачкаи тая *** докато капитулира !!! Слава на Русия !!!
51
1
 
7
 
! Отговори
До 46 преди 1 месец
А на украинското магаре , което не може да прави разлика между това,да не харесваш украинските нагляри и русофилство,какво се полага обратен билет към Урколандия може би
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво става? Приеха ли Украйна на части в НАТО? Зелето втаса ли?
49
5
 
0
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 51. Хахахаха
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют---Алоо , бягай по-бързо на катерушките , тая тема не е за теб !
47
1
 
6
 
! Отговори
Края не се вижда преди 1 месец
С Украйна войната е позиционна и окопна,след това руснаците ще минат на друг режим,химично, биологично и ядрено поразяване.
46
11
 
3
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Време е за Референдум. Всички пу ти но фил чен ца да заминават при матушката си, за да може нормалните българи да започнат да градят България.
45
2
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 1 месец
путин воюва за удоволствие ей това не бях чел досега но нищо чудно може и да си прав хей така за удоволствие загинаха 500000 руснаци тежко на такъв народ с такъв диктатор който воюва за удоволствие.
44
1
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 1 месец
Е аз съм спокоен бе урколашке и ти се подигравам
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От Петко сатъра до Дончо кaтъра. От теб ни мyле, ни конь става, камо ли лечител! Марш в обopa, където тий мястото! Русофил такъв!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може да пишете такива статии , само украинците могат да ''побеждават'' !
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще води тази война още няколко години, предпазливо. Новата "желязна завеса" ще бъде на мястото на старата. Няма друга логика, а и обективна възможност.
40
1
 
6
 
! Отговори
До Фют преди 1 месец
Е тук е България има само просещи урколашки ,дето и децата им се чудят как са толкова "умни"
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той Путин каза "потърпи красавице". Сега украинчетата му се подиграват за това, че си удължава удоволствието ;)))Не са ли комични ;)С дълбоко наврян отзад се смеят, че бавно им превземали териториите ;)Ами да ви кажа момчета, той като ви е вътре няма за къде да се бърза вече ;)А че предишните 5 и следващите 10 поколения украинчета ще мизерстват не ви пука ;)И то само защото се опитахте да ограбите източните си съграждани дето сега са руснаци...