Международната боксова асоциация: Не разбираме защо някой би изложил боксьор на риск

Халиф и Ютинг не отговарят на критериите за допустимост
2 авг 2024 09:24, Стела Стоянова
147
Международната боксова асоциация: Не разбираме защо някой би изложил боксьор на риск
Снимка БГНЕС, архив

Международната боксова асоциация (IBA) излезе с изявление относно скандала с участието на състезатели по бокс при жените, които не се издържали критериите за допустимост за участие на Олимпийски игри, пише "Фокус".

"IBA остава ангажирана с осигуряването на честна конкуренция на всички наши събития. Категорично осъждаме несъответствията в условията за участие в състезания по бокс на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Повтаряме, че както Имане Хелиф, така и Лин Ю Тинг, след тестване, не отговарят на необходимите критерии за допустимост, за да се състезават в женската категория на нашите съответни събития.

Още по темата
Абсолютно не разбираме защо някоя организация би изложила боксьор на риск, който може да доведе до потенциално сериозно нараняване. Основната роля на рефера на ринга е да гарантира безопасността на боксьора по всяко време.

Как може да стане това, ако боксьорът не отговаря на критериите за допустимост? Ние защитаваме нашите жени и техните права да се състезават на ринга срещу равни противници и ще ги защитаваме и подкрепяме във всички случаи. Техните надежди и мечти никога не трябва да бъдат отнемани от организации, които не желаят да постъпят правилно при трудни обстоятелства“, написаха от IBA.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не "някой", а МОК излага боксьорските на риск и ги принуждава да се бият при неравностойни условия! Това е позорно решение на МОК. Да искат оставката на смешника, който е начело.
119
0
 
6
 
! Отговори
а сега преди 1 месец
Прочетете статията за сестрите-тенесистки Уилямс , които казали,че ще победят всеки един мъж който е под 200 в ранклинстата.Еми отзовал се един момък 205 номер в ранклистата и ги резпердушинил. Демек каквото и да говорят- хормони ала-бала, имаш ли различна хромозома -няма равенство
118
1
 
19
 
! Отговори
Джоан преди 1 месец
Няма как жените да поддържаме ЛГБТ. От една страна гейовете там намаляват популацията на хетеросексуалните, фертилни мъже, които реално ни интересуват. Освен за коафьори за нищо друго не могат да бъдат полезни гейовете на жените. От друга страна сме обект на атаки от лесбийки пак от същото движение и пак неособено интересни за нас. Нямаме никакъв интерес ЛГБТ да се разраства. Не поддържаме нито трансджендъри, нито двуполови.
117
1
 
9
 
! Отговори
една жена преди 1 месец
До r3v0lv3r 114 А може ли да спорим възпитано :) Има разлика в скелетите на мъжете и жените. Една жена, която усилено тренира, може да добави мускули и да изглежда "мъжествена", но все пак има разлика, защото няма как да промени костната си система. После чертите на лицето не се променят от тренировките. Походката и движенията показват как е отгледан даден човек. Не случайно на обратните мъже им казват меки китки. Най-лесно е да ги сравните с жените, с които се бият. Разликата се вижда.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
116, педерГоГо, юрроде объркан, забравил си да си изпиеш хапчетата. Заедно с онези които вземаш за жендърчейндж, трябва и медикаментите за психично разтройство. Разбра ли жендърастче?!
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е ТОТАЛЕН бойкот на тая шахта франция, на урроддливата либерастична по ми я която я управлява и на МОК. Само с такъв шут в дз урл ята ще усетят силата на нормалните хора.
114
25
 
1
 
! Отговори
Гого преди 1 месец
На тази боксова федерация основен спонсор е раша затова ще пеят каквото им казва кремля. Бокса на олимпиядата е към МОК и се финансира от САЩ затова е нормално да допуснат тези боксьорки. Това е новото нормално и бъдещето принадлежи на смесените спортове. Аз подкрепям тези деисътвия на МОК защото това е нормално за цивилизования свят но ненормално за рашисти и чайници.
113
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МОК - свърталище на меки китки и всякакви други природни аномалии.
112
18
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 месец
До една жена стига глупости, да не мислиш, че няма шампионки 10-15 години, които са имали същата физика ? Просто е нямало такива изследвания и е смятано за нормално. Вкараха спортът в генетичните изледвания, ако изледват топ атлетите ще намерят доста интересни неща. По подобна логика може да се каже например Майк Тайсън, че не може да участва, защото има повече тестостерон от средно статистическия мъж и трябва да се съзтезава с горили. Обърнаха го на политика, поради други причини.
111
2
 
3
 
! Отговори
пародия преди 1 месец
улимпяда, цирк, фарс, хорао на нищото, още малко почакайте, ще ви освясти който трябва
110
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в същото време ни заливат с филми, в които жената изпълнява силната роля, дали ще е войник, майстор по бойни изкуства, летец изпитател, астронавт, дори пожарникар. Не напразно тези думи звучат странно в женски род: войничка, майсторка, летец?ка, астронавтка, пожарникарка...Абсолютно против съм абсурдите, които се случват не само на олимпиадата а и изобщо, но защо изобщо трябва да има жена боксьор ?
109
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
официално МОК разрешава на мъжете да пребиват жени, дано не се стигне до смъртен случай, направо да им дават златните медали и да се хвалят че това е приноса им за победата на хомо над хетеро, но не е за чудене - точно Гърция е родината на хомосексуализма, и на олимпийските игри, МОК се придържа към традицията
108
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да " приобщи" транссексуалните, МОК ще направи така, че да ги намразят още повече. И омразата да ескалира.
107
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ислямът нали уж много строг?... А то какво да си джендър явно за ислямските държави е нещо нормално.
106
0
 
29
 
! Отговори
Кънчо преди 1 месец
МОК е една престъпна организация, която е покровителствена финансово и политически най-вече от САЩ. Нейните решения са на 90% нищожни, тъй като облагодетеслстват големите и създават условия за неравнопоставеност между участниците. Спортисти, които явно са на много здрави химии и стероиди, несе проверяват или предварително им се казва кога ще е проверката, а всички останали ги спукват от проверки и то "случайни".
105
0
 
20
 
! Отговори
до r3v0lv3r преди 1 месец
до r3v0lv3r: вероятно са родени с неустановени полови признаци и са вписани като жени при раждането, въпреки. Сега генетично при тестовете им излиза мъжката хромозома, която е била отговорна и за развитие на мъжка физика и сила! Ама онова алжирчето си е чист мъж, няма гърди, само с скубе веждите, има и лице и тяло на мъж! За тайванчето не мога да кажа, защото при азиатците не е трудно да объркаш мъжко лице с женско, но и то си изглежда с мъжко телосложение
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ле сбийките от "Нито една повече" защитават тъмнокафяви, и беженци, а именно те в културата си имат практика да пребива, убиват и унижават жените. Също така защитава правата на траверссите, в случая на мъже да участват в състезанбия за жени, съответно да пребиват и побеждават жени, а и да ходят в техните тоалетни, дори само защото са се обявили за жени, без да си режат онази работа и без да имат гърди
103
1
 
6
 
! Отговори
Xxx преди 1 месец
На моналите игри в Токио,Ксеркс загуби от бъдещата шампионка от Ирландия.Каква боксьорка само,победи мъж в ринга,евала!!!
102
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво за позицията на МБА. И призовавам всички свръхсе*ксуални да се намесят при необходимост. Жените не толерираме ****расти да издавателстват над нас.
101
0
 
34
 
! Отговори
Една Българка преди 1 месец
Това е гавра с дългогодишният труд на всички спортистки!!!Според джендър-критериите на олимпийският комитет,нужно било дадено същество да заяви,че се чувства жена!!!Много моля,с голямо уважение,нека Пулев заяви ,че се чувства жена,само за тази джендърска олимпиада,и са им отнесе главите!!!С голямо уважение към него и молба!!!Искам истинска Олимпиада!!!Франция да си прави джендърска!Ако гледа това извращение,какво ли би казал Пиер дьо Кубертен?!