Международната боксова асоциация: Не разбираме защо някой би изложил боксьор на риск

Халиф и Ютинг не отговарят на критериите за допустимост
2 авг 2024 09:24, Стела Стоянова
147
Международната боксова асоциация: Не разбираме защо някой би изложил боксьор на риск
Снимка БГНЕС, архив

Международната боксова асоциация (IBA) излезе с изявление относно скандала с участието на състезатели по бокс при жените, които не се издържали критериите за допустимост за участие на Олимпийски игри, пише "Фокус".

"IBA остава ангажирана с осигуряването на честна конкуренция на всички наши събития. Категорично осъждаме несъответствията в условията за участие в състезания по бокс на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Повтаряме, че както Имане Хелиф, така и Лин Ю Тинг, след тестване, не отговарят на необходимите критерии за допустимост, за да се състезават в женската категория на нашите съответни събития.

Още по темата
Абсолютно не разбираме защо някоя организация би изложила боксьор на риск, който може да доведе до потенциално сериозно нараняване. Основната роля на рефера на ринга е да гарантира безопасността на боксьора по всяко време.

Как може да стане това, ако боксьорът не отговаря на критериите за допустимост? Ние защитаваме нашите жени и техните права да се състезават на ринга срещу равни противници и ще ги защитаваме и подкрепяме във всички случаи. Техните надежди и мечти никога не трябва да бъдат отнемани от организации, които не желаят да постъпят правилно при трудни обстоятелства“, написаха от IBA.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 81 Сата НАТО - Като гордоста ти е да си само дупка, гордей си се. Кой те пита.
79
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 78 От колко години е възможно изследването на хромозомите? Сигурно от не повече от 25-30. Колко ли мъже са взели женски медали досега в миналото?
78
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво е станало, трансмутантите ли са направиле пак некоя bit beat party drum remote autonomous secure system ?
77
18
 
5
 
! Отговори
МОК преди 1 месец
ЩОМ ТЪ ПУТИН СИ ПРАВИ КВОТО СИ ИСКА БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА И НИЕ ЩЕ СИ ПРАВИМ)!
76
10
 
0
 
! Отговори
МОК преди 1 месец
КОЙ СА ПА ТИЯ ДА НИ КАЗВАТ НА НАС ОТ ВЪРХОВНИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ОЛИМПИЙСКИ КОМИТЕТ КАКВО Е РЕДНО И КАКВО НЕ!
75
16
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Путин като не му расте брада, транс ли е? Или просто междинка? И къде трябва да боксира - при Кубрат Пулев или при жените?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до r3v0lv3r - 1. Критерия за допустимост - ХУ хромозомата дава повече тестостерон и мускулна маса (заради по-малкото мазнини на кг. при мъжете),а високите нива на тесторон в спорта се водят допинг. 2. И защо никой не намира официалните критерии за олимпийските игри, дори и самите те не ги обявяват? Значи, цял живот гледаш да тренираш и да си чист и накрая ти пускат две набозани животни и всичко в кофата. Айде стига, като искат да направят отделни категории,без значение от пола и да се бият.
73
0
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Защото както откриването така и самите игри са пълна порнография. Нито съдийство нито състезания. Не се интересуват от постиженията а само от пари. Оставка на целия МОК.
72
8
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
На другия полюс срещу алжирската боксьорка е съществото ***-ин, родено полужена, което се напъва да убеди света, че "мъж съм бе, мое да съм кьосе, но глей как безскрупулно избивам стотици хиляди балъци,, на които тестостеронът им е в излишък"...
71
0
 
14
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Нали трябва да има толерантност и равнопоставеност, но, конкретно в спорта като даваш права и привилегии на едните, ощетяваш другите и пак няма равнопоставеност, и пак има дискриминация и неравни шансове. Различните да се състезават помежду си, както има параолимпиади и всичко ще е ок. А в бокса трябва ли мъж да убие жена, щото не си знае силата, за да прекратят тази практика?
70
1
 
16
 
! Отговори
Излиза преди 1 месец
Че щом има паспорт за жена било жена. Нищо че медицината казва друго. Какво падение за МОК. Ама да извадят няколко паспорта на мъже и да ги пускат тогава. Нова за МОК ще е нормално
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МОК всъщност ако продължава така рискува да направи всички спортове допустими за транс. И тогава вече всичко ще се обезсмисли, защото реално жените ще се откажат да участват на състезания на МОК. Реално няма да има смисъл жена да се състезава на такива състезания. Това е дискриминация срещу жените. И това значи, че всички жени трябва да бойкотират всички състезания на МОК.
68
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помните ли женските отбори по плуване на бившата социалистическа ГДР поощрявана от СССР. Е там търсете корените на джендъризма.
67
0
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Легален начин мъж да бие жени...така е в развития и демократичен свят.
66
16
 
6
 
! Отговори
русофил преди 1 месец
Типично за путлероджендърите и държавите членове на Бригс, когато в твоята категория те смазват скачаш на по слабите и се чувстваш победител: за справка Русия-Грузия, Русия-Украйна, Бригс мъже в женският бокс. Типично за путлероджендърите.
65
16
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Всъщност опираме до грубата реалност, че джендър теорията е обективно вярна и правилна, тоест - не всеки, който се е родил с дупка между краката, е 100% жена в живота, както и обратното. В момента путинските твърдения, че половете са точно два, се опровергават точно от путинистите, които мучат, че алжирката е жена, ама не е баш жена, а повече бие на (или като) мъж.
64
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Предлагам да няма разлика между жени и мъже в силовите спортове. Трансжендъри.
63
1
 
21
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Друго си е да се подрапаш по мадурките след като си спечелил женски боксов мач.
62
2
 
10
 
! Отговори
тодор живков преди 1 месец
Нетрябва да има жени в мъжки спортове и всичко ще е наред!
61
21
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Всъщност всички извращавания на понятията идват от умирающата извратена ко4iна Фашиска Просия, оглавявана от същество без ясно изразени полови белези.