Поредна масирана атака срещу Киев

Взривовете започнаха малко след 23:00 ч. местно време
6 авг 2024 08:02, Нели Христова
124
Поредна масирана атака срещу Киев
Снимка: БГНЕС

Множество руски ракети и безпилотни самолети атакуваха украинската столица Киев и околностите ѝ.

Взривовете започнаха малко след 23:00 ч. местно време, предаде Укринформ.

"Врагът извърши ракетна атака по посока на Киев и покрайнините му", написа в Телеграм началникът на военната администрация на града Сергей Попко.

"Силите и средствата за противовъздушна отбрана действаха в столицата и в покрайнините на града. По предварителни данни са били поразени вражески ракети", каза той.

Към момента не са регистрирани щети или жертви в Киев.

Задействани са средства за противовъздушна отбрана, за да се прихванат дронове в по-широкия регион на Киев, заяви кметът на столицата Виталий Кличко.

През последните седмици Киев съобщи за няколко интензивни въздушни нападения, включително руска ракетна атака, която през юли разруши част от детска болница.

На 31 юли Русия изстреля 89 безпилотни летателни апарата срещу Украйна. Над 40 от тях бяха свалени над Киев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на братския руски народ, че мачка кафявата чума, този път завинаги! Всички терористи, фашисти и нацисти трябва да изчезнат от света. Всички които взривяват мостове, журналисти, избиват невинни хора и отвличат момчета да ги пратят на фронта заради имотите на един наркоман трябва да си получат заслуженото! Мачкай Владимир Владимирович!
54
7
 
15
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
Наглия украинец дето прости се обяснява кой , какъв бил
53
7
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ОбективенЧо , ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА РАКЕТАТА НА НАТООВЦЕТЕ СРЕЩУ ДЕТСКАТА БОЛНИЦА , И ВИЖ ПОДБРАНИЯ МОМЕНТ ЗА ТАЗИ ИДИОТЩИНА ОТ ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ НА ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА - СЪБИРАНЕТО НА НАТООВЦЕТЕ В ВАШИНГТОН !!!
52
2
 
9
 
! Отговори
До 59 преди 1 месец
Пак ли разхождаш тая камила
51
22
 
10
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 1 месец
ТЕРОРУСКАТА НЯМА ДА СПРЕ С МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДОКАТО НЕ БЪДЕ НАКАРАНА СЪС СИЛА И РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИН ТАМ СВАЛЕН СЪС СИЛА!
50
4
 
15
 
! Отговори
До 52 преди 1 месец
Май не наглия украинец дето проси и се прави на велик и после що не го харесва никой
49
24
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
До Да се знаеРусия никога не е нападала Украйна нали, проста ушанко? Кой удари детската онкоболница в Киев, уби и рани болни от рак деца? Кой почти всеки ден обстрелва град Харков? То бива *** русофили ама просто не се издържа това болестно състояние! За всички путинофили - четете историята *** - вижте след освобождението, кой почва да пречи на България, кой ни изостави когато Сърбия ни нападна? I ва световна война, кой нападна и обстреля Варна, кой после разграби България 1944 та?
48
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
То там си е така...
47
13
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Дано 300 анадолеца ме направят на путлероджендър и създадат в мен същото разпорено усещане което има Путлерини при всяка среща с Ердоган щ.
46
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още един пример за яловото натовско ПВО. От 89 дрона, дето летят с под 250км.ч. свалени по- малко от половината. А за ракетите даже и дума да не става. Е за какво да хвърляме грешни пари за този "Ирис", дето сега се каним да го ккупуваме? Какъв е смисълът, освен че някой лобист ще прибере тлъста комисионна? Що не купим като турците С400, или като гърците С300??? Защо са ни тия Страйкъри, като горят навсякъде в украйната???
45
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко жалко същество е българина !!!
44
9
 
36
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
НАТООВЦЕ , И ХИЛЯДИ ПЪТИ ДА ПОВТАРЯТЕ ЛЪЖАТА ВИ - СВЕТА ВИДЯ БОЛНИЦАТА Я АТАКУВА ФАШИСТКИЯ РЕЖИМ НА ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ !!!
43
8
 
32
 
! Отговори
Да се знае преди 1 месец
Руснаците никога не са атакували Киев. Поне досега. Само разни градчета в радиус 200 км, където има военни заводи, летища и казарми с наемници.
42
8
 
15
 
! Отговори
Най-важното в, че преди 1 месец
До 14. Анонимен. . . . . . Западното ПВО сваля почти всичко. . . . Даже и преди да бъде изстреляно от руснацията! За в бъдеще ще бъде сваляно от западното ПВО всичко, за което бива мислено даже преди изстрелването!
41
5
 
38
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
В Киев на практика няма разрушения от руски обстрел!Добре го пазят или просто не е цел?Щото сумати военни и промишлени обекти наоколо си бяха разрушени най-надлежно.Едва ли ще е проблем за Путин да превърне Киев в Газа(както биха постъпили американци и евреи),но кой знае защо не го прави.
40
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало, мис ирките. Атакуван е не Киев, а градчето Васильовск, което е на 142 км от Киев. Там е летището, както и хангарите с първите 4 бройки F-16. Нека престанем да лъжем и манипулираме ако е възможно.
39
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мдааа, май тия Ф-16 няма да видят бял свят. Ще ги унищожат преди да излетят.
38
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забележете колко точно е отделена разрушената казарма от жилищния блок. Браво на руснаците - свръхпрпецизност на удара срещу фашистите.
37
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ракетна атака по посока на Киев и покрайнините му" - По-точно покрайнините и още по-точно ВВС-базата във Васильков. Там са F-16 или поне няколко броя.
36
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръ сните азовци ще си платят скъпо за това, че 10 години избиваха с артилерия невинни жени и деца в Донецк, Луганск, Одеса, Мариупол, Горолвка, Краматорск, само заради това че говореха руски.