Сенатор за украинското нахлуване в Русия: Дързост и красота

Републиканецът Линдзи Греъм приозава за още оръжия за Киев
13 авг 2024 10:26, Петър Бойчев
267
Сенатор за украинското нахлуване в Русия: Дързост и красота
Снимка БГНЕС

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм нарече "красива" и "дръзка" ударната операция на Украйна в руската Курска област през границата, предаде Ройтерс.

По време на посещение в Киев днес Греъм призова правителството на президента Джо Байдън да предостави на Украйна необходимите й оръжия.

На фона на продължаващите усилия на Русия да отблъсне украинските сили седем дни след нахлуването им, главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски заяви, че Киев контролира около 1000 кв. км в Курска област, предаде БТА.

Греъм направи коментарите си при посещението си в Киев заедно със сенатора демократ Ричард Блументал.

"Какво мисля за Курск? Смело, блестящо, красиво. Продължавайте в същия дух", каза той пред репортери и призова американското правителство: "Дайте им оръжията, от които се нуждаят, за да спечелят войната, която не могат да си позволят да загубят".

На срещата с делегацията от Сената украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за подкрепата. "Обсъдихме какво точно е нужно, за да доведем тази война до справедлив край, включително необходимостта да използваме оръжия с голям обсег", отбеляза той по-късно в публикация в мрежата "Екс".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилството си изживява последните дни. Американците колкото и да са дружелюбни, толерантни и наивни до глупост започнаха да загряват че злото и Русия са едно и също нещо. Ако искаш да унищожиш злото трябва да унищожиш Русия. Това им го каза преди 40 години Рейгън, но американците тогава нямаха пипе да го проумеят. Все пак по-добре късно, отколкото никога.
117
2
 
4
 
! Отговори
Кифладжията преди 1 месец
Поредната американска кифла с чучур се изказа. Върви си прибери "плажуващите" на Кинбурската коса, че е срамота да чакат толкова дълго Бандера Турс.
116
3
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 1 месец
Дързост и красота ще е разбира се след като вие краварите не си цапате ръцете а други умират за вашите интереси
115
9
 
6
 
! Отговори
Богаташите в Кремъл преди 1 месец
Русия излъга Украйна, че ще гарантира нейната сигурност след като си предаде ядрените оръжия. Руската империя е все оше жива и в Кремъл се страхуват от народа си да не разбере, колко много грабят.
114
9
 
4
 
! Отговори
ДЪРЗОСТ И КРАСОТА... преди 1 месец
....НА ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА---СМЕЛИТЕ БОРЦИ ЗА СВОБОДА ОТ РУСО- ПСИХАРСКИЯ ФАШИЗЪМ!СЛАВА!!! СЛАВА@!!
113
1
 
6
 
! Отговори
До FMC преди 1 месец
Сталин никога не е бил комунист! Нещо бъркаш Сталин с Ленин! Как така не знаеш историята на майка Русия! Слаб 2!
112
2
 
3
 
! Отговори
до 113 преди 1 месец
Не е точно така. На народите в Европа им трябва малко вяра, че нещата могат да станат и по-различни от сегашното блато. Към момента те виждат, че са продадени или харизани от своите "ръководители", неорганизирани са и са на път да се примирят с унищожението си. За вярата им във възможна промяна би помогнал много силен съсед с ценносттна система противоположна на извращенията из "свободния свят".
111
2
 
7
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Наглостта на западните политици наистина е безгранична, точно колкото и глупостта им. Да, акцията на хунтата е дръзка наистина, но не виждам нищо красиво или пък блестящо в изпращането на хиляди /или десетки хиляди/ украински войници на сигурна смърт. Съотношението на силите е такова, че атакуващите ще бъдат неминуемо унищожени. Освен ако цялото НАТО не хвърли официално войските си в офанцивата, пък и тогава не се знае.
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Егати - Ако някой може да те превърне в русофил или в русофоб, значи трябва да се замислиш дали имаш собствено мнение или всеки срещнат е способен да те манипулира. Ако аз с коментарите си мога да те направя русофил или русофоб, значи имаш сериозен проблем. Освен това не е важно дали си русофил или русофоб, а дали си българофил. Ако си, останалото не е важно. Ако България за теб е на първо място, тогава всичко е наред. Другото е спор как България да е добре, а не как Русия да е добре/зле!
109
1
 
2
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Сталин е завършил религиозно училище. Това не пречеше да е комунист и вярващ ;)
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма значение колко зле е Русия. Важното е светът да не се управлява само от една държава.
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До FMC "104, бъркаш фундаментално." - Не бъркам. Като цяло съм съгласен с написаното. И аз предпочитам ЕС на нациите, а не федерация, начело на която да стои Урсула (всички знаем за ваксините и мъжа й), но не виждам как подкрепата ти за Русия ще доведе до подобен ЕС, за какъвто уж мечтаеш. Да приемем, че Русия завземе цяла или поне източна Украйна и войната приключи. Как това ще направи ЕС такъв? Никак. Отново лъжеш, както лъжеш, че си православен, но харесваш комунизма (оксиморони!!!).
106
9
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Да живее Курската Демократична Република!
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато ядреният часовник удари 1 минута до Деня на Страшния Съд, тези страхливци пак ще говорят, че е "дързост и красота"!!
104
3
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
105, атаката е бавно развита, зачото Украйна не успя да подсигури логистичните пътища. Налии вдяваш, че и ако Лукашенко тръгне с рожата напред, както няма никаква Армия под Беларус, ще стигне Киев за 2 часа :) Това, че си нарушил всякакви световни договорки и си нападнал суверенна държава като Русия не означава, че атаката ти се е развила бързо. Да влезеш 20 км не е бърза атака. Нали се сещаш колко са 20 км? Това е по-малко от диаметъра на София :) А те дори не са на 20 км, а на 10.
103
1
 
7
 
! Отговори
Будапеща меморандум преди 1 месец
През 1993г Украйна е 3-та атомна сила в света, но от страх да не стане "нещо" САЩ и ОНД(сега Руска Федерация) я придват да се "освободи" от тях, като ѝ гарантират териториална цялост и суверинитет. Това е записано в т.нар. БУДАПЕЩЕНСКИ МЕМОРАНДУМ тогава.
102
2
 
6
 
! Отговори
6 преди 1 месец
Глупава дързост за хиляди животи!Не оръжие г-не,*** ти там!
101
9
 
7
 
! Отговори
Смех... преди 1 месец
ЗА 3- ГОДИНИ РУСИЯ , НЕ САМО НЕ МОЖА ДА ЗАВМЗЕМЕ КИЕВ, А ВЕЧЕ СЕ ЛИШИ ОТ КУРСК, БЕЛГОРОД СУДЖА , И ОТ АЕЦ- КУРЧАТОВ...ХАХАХА.....И ТОВА АКО НЕ Е РЕЗИЛ----- ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!
100
6
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
104, бъркаш фундаментално. Ние искаме да живеем в ЕС, както и Орбан иска. Затова Орбан си създаде правила. Ние искаме да живеем по неговите правила и това е борбата за ЕС. Ту бъркаш изоснови, смятайки някакви крадци и убийци като кръга на Урсула,за ЕС. Не , мой човек. Урсула не е ЕС. Урсула е крадла и трябва да изгние в затвора, заедно с кликата си. Тогава вече никой няма да е против нито ЕС, нито Русия. Даже ще приемем и Украйна и Русия и дори Китай в ЕС :)
99
5
 
6
 
! Отговори
До FMC преди 1 месец
Атаката въобще не е бавно развита, точно обратното! Такъв размер територия, руснаците я превземат за 3месеца минимум с много жертви! Тука говор за як шамар, по официални данни 1000 руски войничета са дали фера плюс много военна техника! Изненада е била на 100%,къде им е разузнаването на риснаците?