Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони

В страната ни има свобода на конкуренцията и вашите се възползват от това
20 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
141
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони
Снимка БГНЕС

На мелето в Халкидики трябва да се погледне много сериозно от гръцка и от българска страна. Случилото се показва споделената свободия в Халкидики и в България. Това пред радио “Фокус" бизнесменът проф. Йоаким Каламарис.

"Властите са наясно с участниците. От гръцка страна службите и прокуратура са много внимателни и пазят тишина около случващото се, за разлика от медиите както в Гърция, така и в България. Разследването няма да спре до тук", отбеляза проф. Каламарис.

Той уточни, че законът в Гърция е сериозен и правовата система работи за сметка на обществения мир и спокойствие.

По думите му в Халкидики има доста смели предприемачи от България, които отварят заведения в Гърция. "В Гърция нямаме "Нотариуси" както в България, които могат да налагат натиск върху техните чуждестранни инвестиции, както в България се случва. Това дава свобода на българите и затова те оперират там.

Конкуренцията в ресторантьорството е жестока в Гърция от гледна точка на качество и цена. В момента има плавателни съоръжения, които нямат разрешения, коли, които не са минали технически преглед.

Няма ред за такива коли и плавателни съдове, те имат нужда от разрешения, застраховки, това не показва добро поведение. Законът трябва да е ясен и да важи за всички, независимо от произхода на собственика", поясни проф. Йоаким Каламарис.

На въпрос дали наблюдаваме прехвърляне на проблеми от българската държава на гръцката, проф. Каламарис отбеляза, че има и такъв момент, но изрази надежда това да бъде стопирано: "Надявам се да го преодолеем с гражданска активност. Ние сме в един алианс и сме две православни страни. По-търпеливи сме към българите и искаме нещата в България да се оправят за сметка на добросъседството, на общата вяра, и да вървим напред", заключи Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Водещи мобилна
Украинци вилнеят в Курск, Путин е мрачен, рухва митичният му статут
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
23
 
! Отговори
Боли ме шнура преди 4 седмици
Е сега ще видят гърците, какво е е много варвари на едно място. Пък и бизнес като почнат да правят, свят ще им се завие. Гърция, диваците са тук,, оле,,
54
7
 
24
 
! Отговори
Вангел преди 4 седмици
Същото е като в България! Малко по-изчистено и скрито.
53
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нотариусите да не резнат некое корумпирано византийско задлъжняло с дълг гръкленце Калмар :)))
52
2
 
56
 
! Отговори
стоян преди 4 седмици
В България всички институции са превзети от мафията.Вчера нагледно МВР демонстрира как цялото министерство работи в полза на свинята Пеевски.В нормална държава всички ченгета излезли на протест в подкрепа на свинята щяха да бъдат уволнени незабавно.Позор.
51
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На тоя охранения няма ли кой да му припомни , че при гърчулятабобщо взето 3 фамилии се въртят във властта. А тва че нямало типажи като Нотариуса - някъде другаде :)))) Просто там мизите са по-високи и са една идея по-рафинирани. Митът за великите гърчуля приключи, коги 70 процента се набодоха. Е някои по-съобразителни нашенци, от северна гърция, погърчени разбира се, дойдоха да се боцнат у нас за фалшив сертификат. Но това бяха по-скоро изключения :)
50
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не споменавам имената на гръцки мутри, щото тука ще се възмутят, как аджеба в Гърция имало такива, да не говорим ежемесечните им протести срещу корупцията :)) Чак като им поискаха да върнат дългът от 300 милиарда евро, взеха да се свиват малко, че се беха разширили много... :)))
49
7
 
28
 
! Отговори
Историк преди 4 седмици
До Гиб Мелсън...Нещо си се объркал Друже, или се правиш успешно на улав! НИКОГА на територията на днешна България не е имало Гръцка държава! Ама никога, даже и в исторически план назад във времето НИКОГА не е имало Гръцка държава, имало е само ПОЛИСИ, в някой моменти обединени срещу друг полис.И не случайно когато Османските турци завладяват тези земи, то на населението казват "руммилет", тоест РИМСКИ НАРОД.Гърците са само един от завладените народи на Източната Римска Империя!
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Глупости на търкалета. Пуснаха всички задържани след стрелбата. Разликата е само една - гърците не плюят по Гърция, докато българите плюят по България. Колкото доноси има в ЕС от българи за България, бедна ви е фантазията.
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Спомням си преди няма и 20 години, преди масовото отваряне на българите към Гърция, имаше случай, български програмист беше арестуван в Гърция, защото у него били намерени...1000(хиляда) евро. Откъде българин можело да има хиляда евро? Явно ги е откраднал. Трябва да се арестува.
46
19
 
27
 
! Отговори
Зоран за дръжавата преди 4 седмици
До 48 вие гърците до 1981г. бяхте гладна, жадна и мизерна държава. Ние българите индустриално и икономически бяхме на светлинни години от вас. Вие дори БДЖ като хората нямахте, но 6-ти американски флот ви оправи портмонетата.При вас е пущинак от маслини, а в България се произвежда истинска храна.Радвайте се че носим парите си по вашите плажове.
45
0
 
14
 
! Отговори
Знаеш ли? преди 4 седмици
До Пешо....Или си мислиш, че знаеш! Капиталният проблем на всички Българи е,че те и само те са центърът на вселената и никой друг няма това право! Строги индивидуалисти и ОБЩНОСТ само когато ножът опре до кокала! Ами такива сме си и онези "Българи" дето са се омели на секундата в САЩ щом са разбрали, че и Вие сте Българи не са изключение от правилото!Те са си помислили,че сте един вид конкуренция, нещо ще им искате, ще им пречите.Не е от днес и не е от вчера това явление!Българска работа!
44
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всички сме селяни, но по определен начин мен, недей да приказваш за всички :)) Гърците си имат и мутричките и корупцията и всичко, недей да го приписваш само на нас, то отдавна не е някаква хвалва да почиваш в Чужбина, това беше преди... :)))
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Професоре! Тези които наричаш "наши момчета" никога са нямали българско гражданство. И били членували в терористичната организация "17-септември". Явно за да си докарват допълнителни доходи работят като стрелят с пистолети на повикване по разни барове.
42
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 43 Викаш преди Борко, примерно при Жан Виденов българите нямаха жалко съществуване, а ? жалко е твоето съществуване, криещ се анонимен поплювко. А в интерес на истината 12-те години на управление на ГЕРБ бяха доста ползотворни за България. Много неща се построиха. През тези години българите се замогнаха и тръгнаха по Гърция на море. Който го отрича е откровен лъжец.
41
3
 
24
 
! Отговори
Професоре! преди 4 седмици
Хайде да не си кривим душата! И в Гърция има престъпност и то сериозна престъпност, случват се бомбени заплахи, има анархисти и левичари които има по-особен поглед за Гръцкото законодателство.В никакъв случай Гърция не е светъл пример и рай на законността в сравнение с редица Европейски и не само държави.Това, че нашенска група прости момчета е направила глупости в Гърция не значи, че от това следват генерални изводи.Ще си понесат наказанието, а дали ще се стигне до поръчителите е доста спорно!
40
3
 
26
 
! Отговори
Чоко преди 4 седмици
Ето защо смених дестинацията и вече почивам далеч на юг в Гърция. Най-вече по островите. За две седмици я видиш един българин я не. Същото се отнася за Сърби, Макета, Румънци и други балкански типове. Спокойствие, тишина и големи емоции всяка година. Пример - Корфу,Лефкада,Кефалоня, Закинтос, Скиатос, Егина , целия Пелопонес.За радост на *** не им се пътува и се настаняват на най-близкото място. Нека така и продължи.
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То щото в Гърция нема мутри, да не говорим за корупция, там са чисти като сълза :)))
38
1
 
22
 
! Отговори
Сами сме си виновни! преди 4 седмици
Един глъцки професор ни унизи за простотиата да избираме мутро-мафиоти кото Боко и Шиши да ни управлявт окупирайки целия държавен апарат с приближени им замисими корумпирани марионетки, а после ревем, че в България нямало справедлива прокуратура и съд!
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гръкоманите сами и доброволно са избрали, че са гърци и са заминали за натам. Както и българите от Беломорска Тракия и Македония сами са избрали, че са българи, зарязали са имоти и са се преселили в България.
36
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Селска държавка с елементарно население, водена от селски бабити като Борко, който за 12 години ви стопи с 1 млн и ви направи най-жалко съществуващите хора в света. От там и всичко останало.