Рекорден брой туристи в Япония

Само през юли туристите са били над 3 млн.
21 авг 2024 23:55, Инна Ангелова
7
Рекорден брой туристи в Япония
Снимка: Pixabay

За втори пореден месец Япония отчита рекорден брой на туристите, посетили страната. Данните са за месец юли. Слабата йена и периодът на летните ваканции дават тласък на японския туризъм, съобщава Ройтерс.

Броят на чужденците, посетили страната по работа или за удоволствие, миналия месец е достигнал рекордните 3,29 милиона души, след като през юни бе поставен предишният рекорд от 3,14 милиона, по данни на Японската национална туристическа организация (JNTO).

Училищните ваканции в Източна Азия и Европа са допринесли за значително увеличаване на посетителите от тези региони. За годината до юли Япония е посрещната над 21 милиона туристи и е напът да надмине годишния рекорд от 31,9 милиона посетители, който бе поставен през 2019 г., преди пандемията от КОВИД-19 да затвори международните граници. 


Макар йената да повиши курса си напоследък, миналия месец тя поевтиня до 38-годишен минимум спрямо долара, което засили привлекателността на Япония като туристическа дестинация, припомня Ройтерс. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Ако щете - вярвайте
Няколко причини да не разказвате на приятелите за любовната си връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Културист преди 3 седмици
Аз също съм турист в определен смисъл.
3
1
 
3
 
! Отговори
Q преди 3 седмици
До 1Да,няма какво да се види там,освен някой изпаднал байтиГаньовец като теб,като не може да каже нещо,той пръДне да замирише ,да осмръди нещата,щото е глупав и своята *** в Люлин или от село Хуйово нищо не е видял ,а знаее че по-големо от Витоша нема..
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалко. Япония положи много усилия, за да увеличи броя на туристите, но към днешна дата повечето хора са бесни от резултатите. Както и навсякъде другаде по света, между впрочем. И нека не забравяме, че и ние се борим за същото, колкото и да сме непривлекателни заради бетонираното си море. Но с влизането в еврозоната се очаква да получим и повече туристи, защото това било хубаво.
1
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че квомима да се види в азитската кошина .Наблъскани недоразвити и късокраки японци.