Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск

Специалният полк е сформиран от бойци на Въздушнокосмическите сили
22 авг 2024 09:15, Петър Бойчев
456
Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск
Снимка БГНЕС

Кремъл се опитва да защити Курска област от настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), като привлича части, формирани от специалисти – т.нар. "космическа пехота“. Това се казва в ежедневния доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Сводката на британското разузнаване е базирана на доклад на руското разследващо издание "Важни истории“. По данни на медията една от тези части в Курска област е специализиран мотострелкови полк, сформиран през май от личен състав на Въздушнокосмическите сили (ВКС).

Отбелязва се, че тя включва оператори на радиолокационни системи (РЛС), които обикновено работят с бомбардировачи от далечната авиация.

Според британското разузнаване набирането на хора от тези преди това приоритетни области показва липса на жива сила. Използването на тези специалисти за други цели, освен като пехота, също може да намали способността на Русия да си върне загубените територии.

"Русия продължава да създава нови части и да набира повече персонал, за да подкрепи подхода си към широкомащабна, изтощителна война срещу Украйна. Високите нива на жертви, произтичащи от това, означават, че Русия трябва постоянно да попълва пехотния си състав на първа линия, което почти сигурно ще продължи да ограничава способността на Русия да формира звена с висок потенциал“, уверени са военните на Лондон.

Военното ръководство на Русия не изтегля части от Донбас за района на Курск, а се опитва да привлече други ресурси, по-специално като формира "космическа пехота“, предупреди по-рано военният експерт Олег Жданов, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от За да се разбираме
Зодиите, които ще усетят любовен разцвет през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво става с 3-дневната специална военна операция? Върви ли по план?
406
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Докато ЛГБТАтклантиците се надуват по Социалните медии братушките закопават с хиляди ЛибералмекокитковиЛумпени. Зашо местната жълтопаветнаУтайка не се притече на помощ на ДемократитеФашисти? Моля ви, отидете в Оссрайна, България няма нужда от вас кънтърСтрайк бойци хахахаха Братушките бързо ще наторят с вас бъдещата Руска земя! хахаха
405
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Космическа пехота как звучи само а реално са Някакви третосортни руски пидери ще ги направят на кебапчета за дни
404
4
 
9
 
! Отговори
Рязаните космонавти преди 3 седмици
От Газа на географията се разбягаха като истински мюсюлмани.!.
403
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сайт номер 1 по пропаганда и коозяшки измислици ...а фронта на хохлите пада
402
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тече *** интернет,вони и ще изчезне без следа,а русите,хубави-грозни,добри-лоши,прави-неправи,творят история!Отново!
401
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин бил глупав,Русия - бедна и безпомощна...е,за какво тогава ги мразите,явно са безопасни !Кой го е страх от слаби ***!?Омразата се ражда от страха!
400
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тука пишат по-малка държава била Украйна,...то и Германия беше по-малка,още повече ,че и в двата случая европейците(сега и американците) работеха за тях,само в държавата на слабоUмните Полша,за да го има това недоразумение останаха за винаги 600 000 съветски войни!
399
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен: "Путин е един от най-глупавите хора..." - ___ - Факт, неоспорим!
398
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой,кой тотален,завършен,крут Иdиот съчини тази глупост!!!???
397
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украински новобранци отказват да открият огън по руски военнослужещи и поради пълната липса на бойна подготовка не могат да спрат настъплението на руските въоръжени сили към Красноармейск (с украинското име Покровск) в ДНР. Това заяви командирът на батальона на 47-*** механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Някои просто не искат да стрелят, виждат противника на огнева позиция в окопите, но не откриват огън, затова нашите хора умират, каза той пред Асошиейтед прес
396
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е един от най-глупавите хора за последните 100 години. Даже може да е най-глупавият.
395
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глупости на Търкалета...мекокитковитеИслямизиранаИнгилизи правещи сунети на Пакистано-индийските орди не се замислят, че тези хора са сложени за да управляват дронове. Те са подготвени, имат десетки часове опит а и войната доказа, че дрон за 1000 долара прави на скрап Леопард или Чаланджър за 100 млн. евро. Но кой да се сети в мекокиткова Британия, там армията има квоти - от 10 човека 5 са жени, 3 ЛГБТ, 1 бежанец, 1 мюсли, един инвалид. Кой да мисли, те ли? Хахахаха англичаните стават за смях!
394
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега разбирате ли какво ви повтаря фелдмаршал ЗИП от барем три седмици? Е преди малко и "Карнеги фондация" го разбра и каза, че за Путин "Курск е второстепенен въпрос". Герасимов просто иска да унищожи украинската армия. 200 000 ударна групировка "ЦЕНТЪР" ако навлезе в Днепропетровска област ще настане воистина ШОК И УЖАС. Тва, че алкохоликът Сирски се върза на "Пърл Харбър 2" си е негов личен проблем.Ако е истински офицер може да използва "табелното си оръжие".... :))
393
6
 
9
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 седмици
РУСКИТЕ СИЛИ ОСВОБОДИХА СЕЛО ПТИЧЕ, ЗАПАДНО ОТ АВДЕЕВКА
392
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американските наемници от ЧВК FOG, които се похвалиха с нахлуването в Курск, бяха унищожени по време на атака на украинските въоръжени сили срещу село Русская Конопелка.Украинските военни се опитаха да влязат в селото под прикритието на бронирана техника, но срещнаха яростна съпротива от руски морски пехотинци и парашутисти. В резултат на това бяха унищожени 60 вражески бойци и пет бронирани машини.
391
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
руската армия е рядкоговно такива са и и специалистите третосортни
390
2
 
12
 
! Отговори
петилетен план преди 3 седмици
До Анонимен 354 Саддам точно това правеше - изнасяхме му българско оръжие срещу...заем! Тази богата държава получаваше оръжие, без да го плаща! НРБ взимаше заеми от частни банки, на високи лихви и с тези пари подкрепяше саддам (и продънения ни тогавашен бюджет). През 2007 г. мисля, от 2 млр. долара, получихме ... 84 милиона само.
389
6
 
6
 
! Отговори
Против Путин съм НО преди 3 седмици
-- НО влезе ли Украйна във руската схема ,а тя е война на жертви ,а не техническа война Украйна е свършила естествено, че човешкия потенциал на двете държави не може да се сравнява и Украйна ще загуби --При съотношение 1: 10 един убит украйнец десет руснака може Русия да се откаже ,Не че ще е победена ,но ще измислят нещо и ще спрът войната .
388
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скриполл скрибуцко жив ли е...