Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск

Специалният полк е сформиран от бойци на Въздушнокосмическите сили
22 авг 2024 09:15, Петър Бойчев
456
Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск
Снимка БГНЕС

Кремъл се опитва да защити Курска област от настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), като привлича части, формирани от специалисти – т.нар. "космическа пехота“. Това се казва в ежедневния доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Сводката на британското разузнаване е базирана на доклад на руското разследващо издание "Важни истории“. По данни на медията една от тези части в Курска област е специализиран мотострелкови полк, сформиран през май от личен състав на Въздушнокосмическите сили (ВКС).

Отбелязва се, че тя включва оператори на радиолокационни системи (РЛС), които обикновено работят с бомбардировачи от далечната авиация.

Според британското разузнаване набирането на хора от тези преди това приоритетни области показва липса на жива сила. Използването на тези специалисти за други цели, освен като пехота, също може да намали способността на Русия да си върне загубените територии.

"Русия продължава да създава нови части и да набира повече персонал, за да подкрепи подхода си към широкомащабна, изтощителна война срещу Украйна. Високите нива на жертви, произтичащи от това, означават, че Русия трябва постоянно да попълва пехотния си състав на първа линия, което почти сигурно ще продължи да ограничава способността на Русия да формира звена с висок потенциал“, уверени са военните на Лондон.

Военното ръководство на Русия не изтегля части от Донбас за района на Курск, а се опитва да привлече други ресурси, по-специално като формира "космическа пехота“, предупреди по-рано военният експерт Олег Жданов, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от За да се разбираме
Зодиите, които ще усетят любовен разцвет през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
387
15
 
16
 
! Отговори
Сът преди 3 седмици
Абе в Русия всичко е наред бе,питайте родната копейка. Цветя и рози. Буксуването трета година в Украйна е просто жест на добра воля. Иначе да са ги изринали за половин месец
386
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Страшно еЗа Афганистан ли пишеш, ами тя е 27 пъти по-малка от САЩ не е 23...
385
26
 
28
 
! Отговори
Страшно е преди 3 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
384
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Важното е, че тактическия отчаян маньовър да се отстранят руските сили от Донбас не сработи. Укрите като влизат в Курска област местното население по тъмна доба ще ги трепе като чакали и лешояди. А В ДОНБАС УКРИТЕ СА ПОД ОГЪН И ЖУПЕЛ. НИКЪДЕ НЕ НАСТЪПВАТ ОТСТЪПВАТ И УМИРАТ. ПЕТИ ДЕН НАД ЗНАКОВИЯ ГРАД НЮ ЙОРК В ДОНБАС РУСКОТО ЗНАМЕ СЕ ВЕЕ И РОДНИТЕ МЕДИИ НЕ СМЕЯТ ИМЕТО НА ТОЯ ГРАД ДА КАЖАТ. ЩОТО СА БЕЗРОДНИ МЕДИИ.
383
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия може да защитава територията си както намери за добре. Дали с космически сили или по друг начин, това няма значение. Важното е агресора да бъде ликвидиран.
382
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А британското разузнаване ще ни информира ли, че терористичната групировка Азов взима мирни жители и ги ползва като жив щит, настанявайки ги по горните етажи на сградите. А терористите се крият по долните етажи и от там стрелят. Или за тези престъпления, британското разузнаване мълчи.
381
13
 
24
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Това НАТО е голям смях. Доказателство за това е, че не се саморазпусна, когато се разпусна Варшавския Договор. Такъв страх да не би случайно някой някъде да ги набие, че и до днес държат НАТО и го разширяват по същите причини -страх, че от войските им нищо не става, още по-малко от техниката им. Ако си силен, ще се саморазпуснеш. После ако се наложи, ще направиш пак коалиция. Но не. НАТО е толкова страхлива организация, че иска да изсмуква и изсмуква потенциала на малки държави.
380
10
 
16
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Забележете, че до миналата година ние бяхме с БТР60, Т72 и дериватите им. Натовска армия сме. Укрите и те бяха с тия оръжия. Свършиха им работа, нали? Сега някой ще направи аналогия със Саддам. Това бе една 15-20 млн държава, тръгнала срещу банда, наброяваща над 400 млн пушечно месо :) Но пък аз бих дал за пример Афганистан. Къде са талибаните сега? На еласт. Къде е американската армия? Изнесе се някъде към Червено море да се репчи на друга банда с чаршафи.
379
12
 
26
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 седмици
Британците съвсем го удариха на научна фантастика.
378
6
 
7
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Някои хора още не са разбрали, че го няма онова розово хапче, дето ще излекува всичко. Оръжията дори и нови, вече са стари след две седмици на фронта. Затова няма смисъл да се наливат милиарди в нещо, за което след 2 седмици вече ще има противодействие. НитомНАТО ще извадят някакво оръжие-чудо, нито Русия. Е, ще ги извадят накрая, като не им е останало друго. Обаче и новото оръжие е като атомната бомба. Имаш го, но кикога не го ползваш.
377
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мисирчата журналистика кърти мивки и плувни басейни!
376
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 359 .. "А НАТО защо дава само старо и негодно оръжия на Укр" ... защото нато само това има.. ако даде от новото, всички ще видят че и то нищо не струва..
375
4
 
12
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Тая война показа едно. Предимство за старата добра артилерия, евтините дронове с ИИ старите, добри бомби, които вече са планиращи. Тук таме нещо от рода на Искандер или Кинжал. Новата техника не върви. Твърде сложна, скъпа, може да попадне в ръцете на противника и се обезсмисля цялата налудничева инвестиция. А, да, забравих и РЕБ, която постоянно трябва да се развива. Там вече си заслужава.
374
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 371 А ти си вервай на руската пропаганда.
373
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ППДЕБЕЕЦ 363 ... "Тя щото пък Русия ползва нови оръжия :" ... да си видял някой да трепе тахтаби с авиационни бомби..
372
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ППДЕБЕЕЦ Ще се разпадне, но не фронта а Русия.
371
9
 
10
 
! Отговори
AS преди 3 седмици
Тези не крадяха ли тоалетни и перални, какъв Космос, каква пехота?Деби.ли....ухахахах...смърт за ***.кин
370
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 17ти Август Тези киевски опорки са за вътрешна употреба. Има даже записи как украинците стрелят по всичко, което се движи в Киев. Има данни за убити войници включително, с украински военни книжки. Излизаха противоречиви съобщения на всеки час и хората се побъркаха. Зеленски раздаде около 14-15 хиляди автомата и към 10 мблн патрони на ески желаещ да стреля. Украинка журналистка има доста събран материал. а ти си вервай на пропагандата.
369
6
 
8
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Аз така като гледам, вземе линсе Покровск, укроармията се разцепва на две половини и се търсят нови начини за снабдяване. Гледайте как зомата Д епър ще замръзне и на руснаците няма да им трябват ни лодки, ни мостове. Укроармията губи със загубата на Покровск. Фронта се разпада.
368
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Офанзивата на Украйна ще продължи до превземането на курчатовската АЕЦ или до превземането на голям град като Курск или Рилск. След това украинците ще се окопаят и ще чакат кремълците да свалят Путин който разруши Русия до основи. След падането на Путин ще разменят руските територии за окупираните украински и войната ще приключи срамно и безславно за Русия. Цялата вина за поражението ще бъде прехвърлена на Путин. А следващият руски диктатор ще заеме позата на миротворец и спасител на Русия.