Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск

Специалният полк е сформиран от бойци на Въздушнокосмическите сили
22 авг 2024 09:15, Петър Бойчев
456
Британското разузнаване: Кремъл праща "космическа пехота", за да защити Курск
Снимка БГНЕС

Кремъл се опитва да защити Курска област от настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), като привлича части, формирани от специалисти – т.нар. "космическа пехота“. Това се казва в ежедневния доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Сводката на британското разузнаване е базирана на доклад на руското разследващо издание "Важни истории“. По данни на медията една от тези части в Курска област е специализиран мотострелкови полк, сформиран през май от личен състав на Въздушнокосмическите сили (ВКС).

Отбелязва се, че тя включва оператори на радиолокационни системи (РЛС), които обикновено работят с бомбардировачи от далечната авиация.

Според британското разузнаване набирането на хора от тези преди това приоритетни области показва липса на жива сила. Използването на тези специалисти за други цели, освен като пехота, също може да намали способността на Русия да си върне загубените територии.

"Русия продължава да създава нови части и да набира повече персонал, за да подкрепи подхода си към широкомащабна, изтощителна война срещу Украйна. Високите нива на жертви, произтичащи от това, означават, че Русия трябва постоянно да попълва пехотния си състав на първа линия, което почти сигурно ще продължи да ограничава способността на Русия да формира звена с висок потенциал“, уверени са военните на Лондон.

Военното ръководство на Русия не изтегля части от Донбас за района на Курск, а се опитва да привлече други ресурси, по-специално като формира "космическа пехота“, предупреди по-рано военният експерт Олег Жданов, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от За да се разбираме
Зодиите, които ще усетят любовен разцвет през септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
3
 
4
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Не, не съм бесепар, в казармата за първи път гласувах и то за Иван Георгиев...Сега да не кажеш, че съм фашист... Като залезе БНРП, се появи Атака и така докато и ре залезат. Сега пробваме с Костя, ама не е достатъчно твърд в действията си като Сидеров. Оня поне раздаваше шамари от време на време. Тоя по-скоро да се оплаче на молядругарката, отколкото да зашлеви шамар на някой транзистор.
366
2
 
12
 
! Отговори
Пак казвам преди 3 седмици
Скоро Ту 160 ще влязат в действие.
365
7
 
14
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Видяхме ги тия танкове на Запада, га ги пуснаха на фронта. Веднага за два дена една трета липсват. Как мислите западът ще атакува Русия с тия тенекета? Викате, РЕБ. Е нали Укрите ползваха раници с РЕБ станции във всяка банда от десетина човека? Какво направиха? Стигнаха на 10 км. Тия дето отидоха на 20, ги събират още от поляните. Толкова с новото чудо на НАТО, предназначено за атака.
364
9
 
8
 
! Отговори
17ти Август преди 3 седмици
"Ами тя Украйна се предаде още 22-ра година. Даже за мирен договор се бяха споразумяли в Истанбул. И после долетя Борката Джонсън и всичко се омаза" Т.е искаш да кажеш, че колхозниците били превзели Киев ама са iди0ти (с което съм съгласен), и си изтеглиха войските преди преговорите? Хахах Не, урките ги отблъснаха и 65 км бронетехника на колхозниците стана за скраб. Ако путинарко беше превзел Киев тогава, всики ги поставяше пред свършен факт и дори преговори нямаше да има. Да, ама не
363
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До ППДЕБЕЕЦ по скоро си бивш бесепар сегашен копийкаджия възрожденец.
362
8
 
9
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Тя щото пък Русия ползва нови оръжия :) Да сте видяли примерно Су 57, Армата или С500 да участват? Тия оръжия се пазят за наистина сериозни нападения, не такива махленски атаки с Ф16.
361
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 359 То и със старото и "негодно" оръжие на НАТО украинците нацепиха канчето на руската мечка.
360
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Краят на Украйна ще бъде ужасен.
359
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с надеждата? Има ли надежда широкомащабната трансгранична офанзива на държавата Украйна и нейния легитимен президент Володомир Зеленски да стигне Курск и да вземе Курската АЕЦ и Русия да бъде принудена да ги размени за Крим и териториите от 1991г и Русия да претърпи стратегическо поражение и да бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите западни цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
358
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А НАТО защо дава само старо и негодно оръжия на Украйна, а брюкселските европедераси и Байдан само се цепят, че ще подкрепят Украйна до победа над Русия - как да победи Русия като и дават само старо и негодно оръжие?
357
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро ще пратят и отряда космонавти да защитава драгоценния задддник на Путин. Докато има Путин ще има и война, колко хора ще умрат заради тоя архиглуппак него не го интересува. А и слабохарактерния робски руски народ не е в състояние да отхвърли своите мъчители през цялата история на тази мракобесна държава.
356
1
 
6
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Западът се готвеше за макс тринседмици война. И техниката бе такава-за 3 седмици да издържи. Войските им инте за атаки на държавички като Люксембург макс, че и там не е сигурно.
355
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Споко, Русия още съществува само защото НАТО дава старо и негодно оръжие на Украйна, но когато НАТО започне да дава модерни оръжия на Украйна украинската Армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове украинските войски ще влязат в Москва и Путин отива на съд в Хага, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите западни цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
354
8
 
5
 
! Отговори
17ти Август преди 3 седмици
"В пРосия яйцата са 18 стотинки, спагети пакет 50 стотинки, месото два пъти по евтино, а да не говорим за бензин, газ, отопление, ток, билетче за метрото. Парите на руснаците стигат за всичко да живеят нормално без притеснения, безработица практически няма, работиш ли нямаш грижа, а работници се търсят и заплатите растат." Та коги викате kAпейки, тръгвате за рая? Няма ли, така си и знаех, друго е викате в ЕС за който и колхозниците драпат, нали?
353
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интересно как Садам Хюсеин не се беше сетил да проси оръжие, муниции и разузнаване от Китай и Русия, така както Зеленски проси от запада. Или Кадафи. И тях ги нападна Агресорът САЩ, заедно с глутницата НАТО.
352
3
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Я да пуснем малко "руски" газ на русофилите :)
351
4
 
3
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Чудно ми е, как ще се бие Британия ако се наложи. Те имат флот, но както показаха украинци и руснаци, тоя флот може да се ползва само срещу Хамас. Че и там е спорно. Остава пехота. Челинджър се оказа доста лош танк, не знам. Типично по западно-голямо, сложно и скъпо, без право на бърз ремонт и без проходимост. Задраскваме и пехотата. Остава ВВС. Ама там трябва да им дадем бази, иначе тия самальоти няма да могат и една обиколка на острова да направят. Пак голямо, сложно, скъпо и неремонтнопригодн
350
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 17 ти Август "Викате самая могучия за 3 год не можа да накара тия лоши урки с 25 пъти по-малка държава да се предадат, ама ей сега вече.." Ами тя Украйна се предаде още 22-ра година. Даже за мирен договор се бяха споразумяли в Истанбул. И после долетя Борката Джонсън и всичко се омаза. Сега Украйна воюва с ресурсите на Запада, само мръвката за войната е нейна, всичко друго е изпросено западно.
349
3
 
1
 
! Отговори
Дякона преди 3 седмици
Скоро на хоризонта - Хилядолетния сокол, руски Уиикита , руски Джедаи и руски Йода срещу ВСУ ... Муха ха ха...
348
4
 
5
 
! Отговори
17 ти Август преди 3 седмици
Верно е, голташка пРосия спуква НАТО вече трета година, само дето НАТО още не са дошли а дават само старо оръжие и то не редовно на Зеления. Ама иначе, комедианта вече трета год прави бункерното жуже за смях де. Нали kAпейки, аве козичките дали пристигнаха при прасчо? Мутрофеефна кво казва?