Сноудън: Арестът на Павел Дуров е срещу свободата на словото

Принизява както Франция, така и света, смята той
25 авг 2024 19:11, Александър Попов
81
Сноудън: Арестът на Павел Дуров е срещу свободата на словото
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият сътрудник на разузнаването на САЩ Едуард Сноудън разкритикува ареста на създателя на приложението "Телеграм" Павел Дуров от френските власти, предаде ТАСС.

"Арестът на @Durov е посегателство срещу основните човешки права (на свобода) на словото и сдружаването. Изненадан и дълбоко натъжен съм, че (френският президент Еманюел) Макрон падна дотам да взема заложници като средство за получаване на достъп до частни комуникации. Това принизява не само Франция, но и целия свят", написа Сноудън в платформата "Екс".

Още по темата
След като напусна САЩ, разобличителят и бивш служител на американската Агенция за национална сигурност (АНС) получи убежище в Русия, а преди две години - и руско гражданство.

Според руската депутатка Мария Бутина арестът на руския милиардер Павел Дуров, основател и собственик на "Телеграм", показва, че свободата на словото в Европа е мъртва.

"Павел Дуров е политически затворник - жертва на лов на вещици от страна на Запада", заяви Бутина пред Ройтерс. "Арестът на Павел Дуров означава, че свобода на словото няма, че свободата на словото в Европа е мъртва", допълни тя.

Бутина, която прекара 15 месеца в американски затвор за това, че е действала като нерегистриран руски агент, а сега е депутат от управляващата партия "Единна Русия", каза, че според нея Дуров е бил арестуван в опит на Запада да получи контрол върху "Телеграм".

"Сега, по същество, те имат заложник и ще се опитат да изнудват Русия, ще се опитат да изнудват всички потребители на "Телеграм", и не само ще се опитат да получат контрол, но и да блокират мрежата тук, в Русия", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: сноудънПавел Дуров
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Afuera преди 2 седмици
Всяка една държава може да се самозабрави и да се превърне в тумор. В русия това вече стана и за това прогониха Дуров и забраниха Signal. В Британия този закон ще бъде приет всеки момент. В европа в момента тече оформянето на такъв. Положението е такова, че всички тези политици и ордите от техни последователите си просят въжето. От първия путинст до последния глобалист.
59
1
 
5
 
! Отговори
Ватник Нагъл преди 2 седмици
Копейките удобно пропускате един факт, Дуров не живее от 2014 в пPocия! Инче щеше да бъде арестуван и пратен в колония 2018 за отказа му за сътрудничество с ФСБ! Та толкова за свободата на словото и "смелостта" на Дуров когато си на 5000км от Московията...
58
2
 
1
 
! Отговори
Прав е преди 2 седмици
Запада и свобода на словото, хахаха... Че Франция отдавна приключи като държава, това е някакъв ислямски халифат и сбирщайн от вносни скакалци и предградие 13, а френската ОлимПЕДИада беше тоталното самоунижение и разложение на уж гордите някога французи... Няма спасение от неолибералсатанистката хунта на психоглобалягите ционисти,само атома може да ги излекува!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Създателят на приложението "Телеграм" Павел Дуров бе арестуван в опит на Запада да получи контрол върху "Телеграм". Ще се огъне ли руснакът? Помним преди години ФСБ поиска достъп до приложението и Павел Дуров смело отказа с думите "Няма ли да поискате и ключа от моя апартамент, където лежат моите пари?".
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Макрон падна дотам да взема заложници като средство за получаване на достъп до частни комуникации. Tой ще държи в ареста руския милиардер Павел Дуров до момента, докато руснакът не се съгласи да му предаде ключовете от Телегата.
55
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сноудън, украинците идват и за тебе. Най-добре е да се скриеш зад Урал.
54
3
 
10
 
! Отговори
Фашисти преди 2 седмици
- Каква свобода? Юдеите хилядолетни вероизповедания и църкви забраняват с едно гласуване! Върл и грозен ционизъм! Фашизъм!
53
1
 
6
 
! Отговори
Макарон, преди 2 седмици
Героят на дяда!
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Франция -жив да не бях повече да видя това...същата работа като Венеция-да ама там смърди-на *** на яма в които си се излопал преди минута
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дуров си означава глyпaк.Също като онези,които преди 30 г. са скачали по площада и са вярвали в свободата на словото и демокрацията.Укрите да гледат за какво и те са скачали на Майдана макар и със закъснение.
50
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И това го казва някой който живее в Русия където опозиция няма щото всичките са убити....
49
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой е тоя ! Какъв е тоя !
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре дошъл на Дуров в "свободния демократичен свят" :) В Русия са го помолили да даде профилите на организаторите на протестите, за да се търси чуждото финансиране. В демократичния свят не го молят, а направо го арестуват. Това са фактите, дори и първолак може да схване разликата.
47
15
 
1
 
! Отговори
Развеселен преди 2 седмици
До Анонимен 51 Нямам търпение руските фашисти да бъдат наритани от Украйна, за да гледам гоУемото скубане на коси как "Европа си отива" докато реално Разия си отива :))))
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Евроатлантически ценности . Все пак евроатлантиците са наследниците на нацистите . Вие кво очаквате ако чрез ЕС нацистите получат власт над целия континент ??? Историята се повтаря и четвъртия брюкселски райх трябва да падне като третия иначе с Европа е свършено .
45
11
 
0
 
! Отговори
Сноудън Крепостика преди 2 седмици
До Грозната истина Въобще не е сложен и вече ти обясних с какво се занимават службите. Това че Сноудънчо се е помислил за много умен води до това, че сега слугува на руския фашистки режим. Буквално. Нещо по-лошо - детето му ще отрасне роб.
44
2
 
6
 
! Отговори
Грозната истина преди 2 седмици
До Сноудън Крепостика. Тоя разговор е доста сложен. Къде е границата между интересите на дъжавата и интересите на хората ? Когато държавата нарушава собствените си закони с какво е различна от престъпниците? Винаги ли целта оправдава средствата ? Ако на всичките тия въпроси отговорим както биха отговорили диктатори като Ким, Путин и аятолаха, след 20 години дали няма да сме като тях? Помисли и тогава ще говорим
43
12
 
1
 
! Отговори
Сноудън Крепостика преди 2 седмици
До Грозната истина "Герой"? Не е "герой" човек, който предава държавата си за да "разкрие", че срещу мръсни методи се работи с мръсни методи. Той работеше в службите за сигурност, а не е разбрал, че те се занимават с терористи, убийци и престъпници от вскякъв произход и калибър. А сегашните му действия вече са и директно в услуга на такива. Той стана част от престъпната им мафия. В момента защитава интересите на Хитлер на 21ви век.
42
1
 
11
 
! Отговори
Грозната истина преди 2 седмици
До Сноудън Крепостика. Не съм съгласен. Сноудън е герой. Буквално. Колко хора ще прецакат перфектия си живот за да кажат истината? Цената която плати е огромна. Мислиш ли че иска да живее в Русия ?. Човека направи ужасяващи разкрития, но се оказа, че на повечето хора не им пука за свободата стига да им е пълно дебелото черво. Младите дори не знаят кой е , а трябва да се изучава в училище.
41
0
 
3
 
! Отговори
Сноудън преди 2 седмици
Свободата на словото, е химера за да се подслушват всички :)