Украйна тества успешно първата си балистична ракета

Страната е разработила собствено оръжие с голям обсег
27 авг 2024 22:45, Александър Попов
152
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна успешно е извършила тест на произведена в страната балистична ракета, обяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от ДПА и БТА.

Местните медии съобщиха, че украинският президент е обявил това по време на форум в Киев, но не е предоставил допълнителна информация.

Военните в Украйна загатваха от известно време за разработване на такива оръжия, припомня ДПА. Министърът на отбраната Рустем Умеров каза след вчерашната масирана руска атака с дронове и ракети, че Украйна е разработила собствено оръжие с голям обсег на действие.

През уикенда Зеленски представи и произведения в Украйна реактивен боен дрон „Паляниця“.

Днес украинският президент каза, че предоставените от Запада изтребители Ф-16 са били използвани от Украйна в отбраната срещу руските атаки.

Той също така призова отново Запада да премахне ограниченията върху употребата на предоставеното въоръжение, като далекобойни ракети, за да може Украйна да извършва удари срещу цели дълбоко в територията на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна притежаваше най-голям брой ЯО от страните в бившият СССР, но се съгласи да го предаде на Руската Федерация в замяна на гарантирана сигурност за в бъдеще. А то какво стана? Именно Руската Федерация нападна Украйна. Ако навремето Украйна не беше си предала ЯО на Руската Федерация, точно никога Путин нямаше да посмее да нападне една ядрена държава. За жалост сега Украйна се учи от грешките си. Но може би в скоро време Украйна пак ще стане ядрена държава.
54
9
 
8
 
! Отговори
Путин от Бункреа преди 3 седмици
Опппааа!!! Каква я мислих аз, а каква стана тя...
53
11
 
4
 
! Отговори
Само така преди 3 седмици
Да тества успешно първата си атомна бомба по Москва им пожелавам.
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тая ракета преди да я сложат на пусковата установка, първо трябва да оцелее. По такива проекти руснаците обичат да се харчат с повече ракетки.
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Толкова приказки на Путин за плашене на врага и какво? Украйна влезе в Русия и продължава да увеличава територията на настъплението, като вече атакува и други гранични области. Путин само се пули по руската тв и не знае какво да каже и не знае къде се намира.
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин най-вероятно е агент на САЩ. Все пак Саддам и Осама бяха агенти на ЦРУ. Нищо чудно и Путин да е. Толкова зло на Русия може да направи само чужд агент.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Все пак Украйна има много кадърни инженери. Някои от двигателите на "Байрактарите" се произвеждат в Украйна и са украинска разработка. войната изисква много бързо да се започне производство на много нови неща. Тази ракета сега е само първа. Ще има още много изпитания, но до година две вече ще е във ВСУ за да се използва. Путин може само да плаши с ЯО, но не може да го използва. Ако все пак Путин използва ЯО, знае че ще има удари срещу Русия, а доста държави около Русия имат ЯО. Китай например...
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Приближаването на разгрома ще познаете когато една от страните започне да говори за някакво ново, много мощно и страшно оръжие.
47
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никой никъде не е видял новото украинско чудо. Но всички, винаги, навсякъде слушаме величавите украински хвалби. Пихме кафета в Ялта след успешния контранаступ, стигнахме до Масква след като превзехме Курск. А иначе: разгромиха ни в Донбас и ни взимат мярка в Курск. И Хитлер преди края си почна да говори за вълшебното Фау. Но стана просто мяу.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оставете я, тая ракета-дрон,американците обявиха, че ще предадат на ВСУ ракети пускани от Ф-16 с далекобойност 1000км.очаква се да падне забраната за удър по руска територия.Това значи, че ВСУ може удря по Маскве. Брей, успешно върви демилитаризацията на Украйна! ха, ха, ха
45
5
 
8
 
! Отговори
Слава кокаине преди 3 седмици
Зешеният пак е прешмърчал и пуска фалшиви новини, колкото да задоволи господарите си от педофилската империя отатък океана.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали се сещате, че ако отка4еният наркоS пусне каквато и да било подобно към Русия след половин час земята просто няма да я има. Не се ли сещате? Какво като му дали янките да си играе на ракетаджия след курското падение? Това никого вече не го вълнува.
43
3
 
6
 
! Отговори
Хари преди 3 седмици
Да, теста в успешен. Поразила е центъра на Киев. Мухахахха... Тея хо-хо-холи и една прашка не могат да натрапят.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мятайте я направо по Кремъл и дано да падне у предателската тиква на Костя Копейкин.
41
7
 
3
 
! Отговори
Ра преди 3 седмици
Масква ,здравей! Бухахаха
40
4
 
7
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
ади стига лакърдии...със сигурност може да направят някоя кошница за моркови и хрян!....всичко което има на тая земя е построено от братушките, от руснаците!
39
2
 
5
 
! Отговори
Еврогей преди 3 седмици
На всички подобни новини вярвам безрезервно. С черничкия ми любовник заедно се наслаждаваме на победата на водената от Зеления наркоман шайка! Даже си пускам речи на Зеления докат ме шляпа!
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 38100% е лъжа,някой да е чул някога украинец да е създал нещо///Самолетоносача на,, Кузнецов", който руснаците откраднаха.Крайцера,, Масква" който лежи на дъното и др. морски съдове които има сега РФ. Всички танкове и БМП, които произвеждаше СССР.Двигатели за самолети и хеликоптери, също.Самолети,, Антонов" отначало се правеха само в Киев. и т. н.
37
10
 
4
 
! Отговори
Хубава новина преди 3 седмици
...маZkве и санк пит да очакват визита.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
да бе ,да ще произведат балистична ракета,то да не е като да крадеш и проституираш