Зеленски заплаши: Подготвяме отговор срещу Русия

Украинският президент не изключи използването на F-16 в Курск
27 авг 2024 10:35, Петър Бойчев
273
Зеленски заплаши: Подготвяме отговор срещу Русия
Снимка БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски и началникът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Олександър Сирски обсъдиха руските ракетни нападения, съобщи Зеленски в снощното си традиционно вечерно видеообръщение, предаде Укринформ, като се позова на пресслужбата му.

"Днес започнах деня с отделен дълъг разговор с главнокомандващия Сирски - обсъдихме подробно отблъскването на ракетната атака, нашия отговор срещу Русия - подготвяме го, използването на Ф-16 и продължаващата операция в Курска област. Продължаваме действията си в определените райони така, както е нужно за Украйна", каза той.

Според Зеленски за денонощие украинските сили са разширили още контролираните от тях територии и са взели нови руски военнопленници.

Главнокомандващият на ВСУ е докладвал и за обстановката в Донецка област, преди всичко за участъците от фронта в района на градовете Покровск, Времивка, Торецк и Курахове. Зеленски посочи, че е взето решение да се подсилят украинските позиции на тези направления от фронта.

"На заседанието на щаба днес бяха представени и всички необходими доклади за енергийния сектор - състоянието на (електроенергийната - бел. ред.) система и възможностите за възстановяването ѝ. Взети бяха няколко важни решения и по този въпрос", каза президентът.

Вчера Русия предприе масирана атака срещу Украйна, при която бяха убити седем души, а 47 - ранени, посочва Укринформ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още по темата: отговорРусияЗеленски
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
58
3
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 53 преди 3 седмици
Някой да те спира? Закривай щом можеш! Грабвай синьо-жълтата *** и в атака!
57
5
 
21
 
! Отговори
смех преди 3 седмици
Вече трета година великото НАТО с 90% БВП го спукват от бой в Украйна, някаква бедна и изнемогваща Русия с 2% БВП.
56
32
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бъдещето на ЕС и на цялата западна система е заложено на карта в Украйна, сега трябва да подкрепяме Украйна с всички средсва каквото и да ни струва това. България има капацитет да изпрати поне 100 хиляди военни инструктори в Украйна по договор и по двустранно споразумеие извън НАТО и това няма да доведе до задействане на петата статия и до световна война, така че можем спокойно да изпращеме както оръжия така и инструктори.
55
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЕС подготвя решение за изпращане на войски в Украйна. Официалната подготовка на този брой започна с писмо от Киев от 31 май до главния дипломат на ЕС Жозеп Борел. Министрите на външните работи и на отбраната на ЕС ще обсъдят темата с изпращане на инструктори за първи път в средата на следващата седмица. Неформалната им среща ще се проведе на 29-30.
54
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До хе хе хе, нищо не остана от расийската армия без НАТО да си е мръднал малкия пръст, ама на отчаяна копейка пак победи и демилитаризации и се привиждат! Свършено е с Расиата ти като Велика сила неудачнико...
53
8
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 3 седмици
хахахахах колко сте увредени мозъчно ***.лерчетата..чак жално да му стане на човек. Вие бяхте отворили шампанското на 3тия ден нали, па то се оказа, че вожда ви щял да ги жали 3 години.. и то граняса шампансото..тц тц
52
2
 
11
 
! Отговори
нормално преди 3 седмици
пак се е нашмъркал
51
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подоляк към българите - давайте оръжия, за да не се наложи да давате хора.
50
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-важното за нас българите сега е да да сапортваме Юкрейн фор ез лонг ез ит тейкс докато победи Русия и спечели войната, на всяка цена, каквито и жертви да ни струва това. България има капацитет да изпрати поне 100 хиляди военни инструктори в Украйна.
49
16
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Аз вярвам в победата на Украйна над Русия, Украйна може да победи Русия, нали? Нали и вие вярвате, че Украйна може да победи Русия, хайде приятели, хайде споделете тук във форума?
48
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закривай тази терористична държава Русия...
47
14
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Довечера пак ще хвърчат будьоновки в Курск :)))))))))))))))))))))))))
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Христо Христов - Бе, то не останаха села между руснаците и Покровск, на 5 км от града са ВС РФ в той район ))
45
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво зеле, ти ще спреш Путин да превземе Европата.
44
3
 
14
 
! Отговори
хе хе хе преди 3 седмици
Началниците потрошиха маса оръжие, пари и човешки животи, за да си начешат крастата срещу Русия. Но краста начесване няма и ще потрошат още много. Накрая Русия ще ги начеше отзад. Или пък Китай, които в момента се правят на умряла лисица. Но не преди да приключи демилитаризацията на НАТО, денацификацията на Украйна, деиндустриализацията на Юръп и деструктирането на всички наемнически и "инструктурски" отряди по фронта. Всички изброени дейности в напреднала фаза:)
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До СпокоРано или късно ще спре войната.Според мен трябва да се прекъснат връзките през които се дават уръжия на украйна. Страната трябва да се изолира.
42
2
 
11
 
! Отговори
До Споко преди 3 седмици
Споко, Китай доставя достатъчно перални на руснаците и производството на Искандери не е спирило... ;-)
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имаше репортажи по западните медии наскоро по случай Хирошима и Нагасаки, питат обикновени японци по улиците, и те се извиняват и оправдават че са виновни те за атомните бомбардировки, казват, че Япония не е искала да се предава и искала да воюва, а САЩ са искали мир, войната не е хубаво нещо и за това правилно са пуснали атомните бомби. Същото ще говорят след 10 години и в Украйна (или каквото остане там) ако Русия изравни всичко със земята, при това не са необходими атомни оръжия, Русия разполага с технологии да ги размаже и без да използва атома, но Русия ги жали вече 3 години.
40
1
 
5
 
! Отговори
Австралиец преди 3 седмици
До ЕмреЯ си отрежи долната глава си си направи Хот дог за вечеря .🤮