Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск

Взети са още руски военнопленници
29 авг 2024 08:27, Нели Христова
259
Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават териториите под свой контрол "по границата с Украйна" в рамките на инвазията в руската Курска област, заяви президентът Володимир Зеленски в ежедневното си вечерно видеообръщение, цитиран от ДПА.

Той не даде повече подробности, но каза, че са взети още руски военнопленници, които биха могли да бъдат използвани при евентуална размяна.

"Благодаря ви, бойци! Това е нещо, което ще върне у дома толкова много наши хора от руски плен", каза Зеленски.

Украинските войски нахлуха в Русия на 6 август, навлизайки изненадващо в Курска област.

В снощното си обръщение Зеленски каза, че настъплението помага и за това да се снеме част от напрежението от украинските войски, сражаващи се в Донецка област, която в момента е епицентър на ожесточени боеве за контрол над нея. В противен случай по думите му силите на Киев там биха могли да бъдат поставени под още по-голям натиск.

Но независимо от това засега не се забелязва никакво отчетливо подобрение в положението на войските на това направление. Западни наблюдатели изтъкват в тази посока напредъка на руската армия в района на Покровск.

Зеленски призна, че обстановката в Донецка област е "изключително сложна".

"Основните руски усилия и най-големите им сили са съсредоточени именно там", каза той.

Властите наредиха на жителите на Покровск, стратегически важен град, който е железопътен възел, да се евакуират с оглед на настъплението на руски войски, които все повече се приближават към Покровск. Въпреки това в града все още остават 38 000 души, включително 1900 деца.

Ръководителят на донецката военна администрация Вадим Филашкин обяви, че от следващата седмица в понеделник се затварят всички банкови клонове в Покровск. В града ще работят само банкоматите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
5
 
28
 
! Отговори
Антинатовец преди 2 седмици
На думите на този джендър никой не вярва. Това че са влезли е вярно но важното е че нямат шанс да излязат живи от там вече са обкръжени от всякъде и им е прекратена достъпът до продоволствия . Там ще им бъдат погребани костите за назидание?
188
24
 
9
 
! Отговори
17ти Август преди 2 седмици
Шо стаа ве kAпейки? Нали самая могучия от 3 год превземат неуморно селца и паланки ве? Нали оня Зелето комик, нали имали там некви къде им викате Съми, чушкопеци и други мн яки оръжия в Тубата? И кво, да нападнеш първи 25 пъти по малка държава, за 3 год да дадеш жертви невиждани от ВСВ, да ти превземат твой територии, НАТО да се разшири още и вие да викате, че путинарко ви бил бащицата а мутрофеевна майката и да се отречете от България за един сандвич от пасольството ли ве kAпейки?
187
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Направо зеленските от сега могат да почнат да си строят бараките за новия гулаг в блатата в курск . Дървета има . Кал има . Блата има . И комари има.
186
5
 
26
 
! Отговори
Римолето преди 2 седмици
Наистина ще свали напрежението в Донецко направление - то просто няма да е украинско скоро време.Няма Донецк-няма напрежение.Иначе си пращат хората на сигурна смърт в Куртска област където ги думка артилерия и авиация.Иначе големи завоеватели се водят
185
5
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ ЛЪЖЦИ и ЛЪЖИ преди 2 седмици
МАРКСИСТИТЕ на Слави Трифонов и сие КУ-КУ изпуснали да гледат НАЙ-ПОСЛЕДНОТО интервю на Тодор Живков та ще им го цитирам:...........ГЛЕДАЛ по Сат-БКП ТОШКОТО-БКП през 1969 кацането на НИЙЛ на Луната и чул коментиращият НИКИТА ХРУШЧОВ да казва:"ЕДНА МАЛКА СТЪПКА,ОГРОМЕН СКОК ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО".......АНГЛИЧАНИНА ПИСАТЕЛ АРТЪР КЛАРК е бил НИКИТАХРУШЧОВИСТ вероятно заради ЮРИЙ ГАГАРИН и точно той е КОМЕНТАТОРА на кацането на ЛУНАТА а червен БКП лъжльото ЖИВКОВ си БЛЪФИРАЛ и изпързаля почти всички
184
10
 
16
 
! Отговори
Пръцконтийка преди 2 седмици
Айде, другаре! Дайте да дадем! На 6 т.м. украинските бойци атакуваха и смляха армийката на Джуджетостан. Уж рашковцете щяха да изтрепват укрите с термични снаряди, лазерни оръдия, сленце-чушкопеци, а накрая - нищо! Другаре, стегнете се! Скоро цял месец ще стане, а вместо да изтласквате, вас ви натириха. Странно.
183
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Признаваме Курската украианска република - ***.
182
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Признаваме Курската украианска република - ***.
181
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
втори Ф16 с пальота от собственото ПВО..
180
14
 
18
 
! Отговори
В понеделник преди 2 седмици
В понеделник първия Ф-16 е бил свален с руска ракета. Пилотът Олекси Мес е загивал.
179
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
30 руснака превзеха новгородовка, Заместник-ръководителят на комисията по отбрана на Радата Маряна Безугла
178
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗЕЛЕ УКРАЙНА С КУРСКА ОБЛАСТ АНКЛАВ НА РУСИЯ ЛИ ЩЕ СТАВА???!!!...
177
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Искаш да кажеш - увеличаваш дрогата! Може би, може би.
176
15
 
21
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 2 седмици
Вече има и първи весеушник камикадзе на ф16.Решил нашия че котурката летяла мн бавно и за да не се мори добичето до руските територии в *** го блъснал.За съжаление дрогито пилот дало също фира.
175
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой са тези територии или е топ секретно?
174
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Увеличавайте ги....3 руски селца, срещу 20% от Украйна, окупирана от Русия.
173
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Увеличението е обратно пропорционално на загубените територии. Докато накрая остане само губенето... Но за него няма значение. Да му мислят обикновените украинци, които осиротяха, огладняха, изживяха... Зеленски ще замине за някоя американска колония, ще поживее добре, ще дава интервюта как единствен той е успял да победи Русия, ще печели милиони от книги... А украина ще остане в историята... Завинаги! И като имена на улици в марионетните държавици като нашата.
172
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
увеличава дедовия, увеличава жертвите на Украйна, това увличава
171
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя говори като нацист навлязъл в чуждата територия. не си ли дава сметка за това? не мисля пр.ст е като гъбена чорба. такъв като него никога не може да ме накара да тръгна след него Отвращава ме.
170
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Първия ф16 даде фера