Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск

Взети са още руски военнопленници
29 авг 2024 08:27, Нели Христова
259
Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск
Снимка: БГНЕС

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават да увеличават териториите под свой контрол "по границата с Украйна" в рамките на инвазията в руската Курска област, заяви президентът Володимир Зеленски в ежедневното си вечерно видеообръщение, цитиран от ДПА.

Той не даде повече подробности, но каза, че са взети още руски военнопленници, които биха могли да бъдат използвани при евентуална размяна.

"Благодаря ви, бойци! Това е нещо, което ще върне у дома толкова много наши хора от руски плен", каза Зеленски.

Украинските войски нахлуха в Русия на 6 август, навлизайки изненадващо в Курска област.

В снощното си обръщение Зеленски каза, че настъплението помага и за това да се снеме част от напрежението от украинските войски, сражаващи се в Донецка област, която в момента е епицентър на ожесточени боеве за контрол над нея. В противен случай по думите му силите на Киев там биха могли да бъдат поставени под още по-голям натиск.

Но независимо от това засега не се забелязва никакво отчетливо подобрение в положението на войските на това направление. Западни наблюдатели изтъкват в тази посока напредъка на руската армия в района на Покровск.

Зеленски призна, че обстановката в Донецка област е "изключително сложна".

"Основните руски усилия и най-големите им сили са съсредоточени именно там", каза той.

Властите наредиха на жителите на Покровск, стратегически важен град, който е железопътен възел, да се евакуират с оглед на настъплението на руски войски, които все повече се приближават към Покровск. Въпреки това в града все още остават 38 000 души, включително 1900 деца.

Ръководителят на донецката военна администрация Вадим Филашкин обяви, че от следващата седмица в понеделник се затварят всички банкови клонове в Покровск. В града ще работят само банкоматите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Малка Британия сряза Укрия за ракети стром шадоу.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да престанете да наричате зеленски президент защото мандата му отдавна изтече. Освен че е ционист и нацист а по отношение на Курск окупатор.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеля къси напушеняк си го набута на два ката с тази авантюра в Ку,рск - сега ако тръгне да бяга ще стане за смях и ще го питат за какво загинаха толкова хора,ако остане ,ще ги избият и пак ще трябва да отговаря на същия въпрос!
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами увеличават се териториите от гробища. До сега над 7000 укрофашиста са фърлили фира. Затова във Суми гъмжи от подвижни крематориуми. Извозват от фронта и във крематориумите.
45
2
 
12
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Сещате ли се за Кринки? Е, това става и в Курска област. Имаше Кринки няколко месеца, сега няма ни кринки, ни добре обучена на запад бригада. Това ще стане и около Курск, но там ще е по-добре, защото са цели 13 бригади из сумските гори. Много удобно за локален ядрен взрив, хаха. Не че ще го направят руснаците, но е идея.
44
19
 
2
 
! Отговори
курск е украински преди 3 седмици
жужето путин ще се бори да си върне завоюваните територии! Срам нечуван за всички ***!
43
1
 
19
 
! Отговори
По същество преди 3 седмици
Зеления: "Увеличаване териториите си в Курск." И отказва да даде повече информация. Ето за това е телеграм. За да вляза в 10 канала и да разбера истината от кадрите там.
42
2
 
17
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Курска област руснаците няма да си я върнат дълго време, но не защото не могат и не искат, а за да изтеглят колкото се може повече подкрепления от другите направления. Взеха хахвото взеха украинците, от там нататък са височини и блата, удобни за руснаците. Цялата им операция се провали още първия ден, когато не осигуриха на основните части плацдарм и тия части бяха лесно смляни от руснаците. От там нататък нищо. Само едни ДРГ се нотаят 20 км напред, 20 км назад. Който успее назад, добре.
41
0
 
3
 
! Отговори
Много яко преди 3 седмици
Продължайся Зеленски, ти само звънкяй
40
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофилите много информирани, бе. Имат сведения от извора по 24 часа в денонощието, знаят всяко село, всяка паланка, всеки един войник поименно. Прославят червените ескадрони. Так держать, молодци!
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
1000 урки влезли - да гласи 1000 кофчега :)))
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предлагаме много бърз кредит
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пари требват ли ви
36
24
 
4
 
! Отговори
... преди 3 седмици
ох ох ох! продажната путинофилия реве ли реве! значи нещата са добре! това си е закон! :))))))))))))))))) абря путиофилията вашата главатарка путин не разбра ли, че тя започна таз война, но САЩ и НАТО ще решат кога и как да свърши! или казано с други думи ще го ядете голям и дебел бахура!!!! :))))))))))))))))) а сте още съвсем в началото! :))))))))
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак е напудрил носа и го раздава голямата работа,ама само при украинците върви тоя цирк
34
5
 
11
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Пуснете ни една статия за това, как точно бе проведена руската ракетнанатака за два дена. Там е интересното. Какео пищи зеления, не ни интересува. Дайте покажете, как руската ракетнанатака съсипа цяла Украйна!
33
2
 
12
 
! Отговори
отново преди 3 седмици
След като няма конкретика, след като не са назовани имена на населени места, значи са празни приказки. И отново няма информация за убити и ранени. Което цели възприемането на военните действия като анимация или някаква си свада, цели кухи глави и отсъствие на сърца,
32
1
 
11
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Значи...аз ако съм в Донецк и тоя излезе по телевизията и каже, че някой си там настъпва, за да разменя пленици и иска да ми вдига духа...ами ще му се ядосам меко казано и ще му тегле една м... Това означава, че той ме сравнява с някакви на курорт и ми се подиграва. Демек, ония са елит, а аз съм ***, щото отстъпваме и бягаме. Те да ни хванели, пък после да се радваме, че ще ни разменят. Еасси логиката зелена!
31
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Брей с това темпо ще превземеш цяла Русия, амсалака му с амсалак
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Затуй пък губи в ДНР