Фон дер Лайен призова Европа да произвежда повече оръжие

Трябва да сме нащрек, предупреди шефката на ЕК
30 авг 2024 15:36, Петър Бойчев
195
Фон дер Лайен призова Европа да произвежда повече оръжие
Снимка БГНЕС

ЕС все още не прави достатъчно, за да повиши капацитета си за производство на оръжие в условията на актуалните геополитически заплахи, по-специално войната на Русия в Украйна, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс.

"Защитата на Европа е преди всичко задължение на самата Европа. И макар да е редно НАТО да остане в основата на общата ни отбрана, се нуждаем и от един много по-здрав европейски жалон", каза германката на форума ГЛОБСЕК, международна конференция по сигурността, организирана тази година в Прага.

Фон дер Лайен посочи, че е заблуда, че в началото на това десетилетие Европа е полагала достатъчно усилия в сферата на сигурността, и добави, че втората половина на декадата крие големи рискове.

"Ние европейците трябва да сме нащрек. Във всяко нещо, което правим, вниманието ни трябва да бъде пренасочено към аспектите на сигурността. Трябва да гледаме на нашия Съюз като на проект за сигурност", подчерта ръководителката на ЕК, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Миш-маш
5 начина да спестите пари, пазарувайки за новата учебна година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преди малко представителят на РФ в ООН на искано от Запада заседание за въоръжаване на Укрйна каза, че САЩ и ЕС по официални данни са дали за оръжие на Украйна 4 пъти повече пари отколкото , според световните хуманитарни органиации, е нужно, за да се ликвидират гладът и недохранването в целия свят!!! Ние в България сме част от това. Изводът е, че САЩ и подлогитеее покрай тях (вкл, Б-я) се стреят към изтребление на човечеството.Нас също ни изтребват, не забравяйте!!!
102
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 103 "Тези от цяла западна Европа забравиха че ало не беше Русия още щяха да са под немско робство" - никога не са и чували за това.
101
11
 
2
 
! Отговори
17ти Август преди 2 седмици
Европа като и преди за да се бори с азиатските орди се видя, че е достатъчно да дава само старо НАТО вско оръжие за което е инвестирала малко под 1% от БВП и ги спря и затънаха 3 та год в държава 25 пъти по-малка от самая могучия. Голташка пРосия в момента харчи над 20% от БВП за оръжие. Сега е нужно да отделяме около 2,5% БВП и голташка пРосия ше трябва да ядат оръжия за да настигнат Европа. За това и нито една кАпейка не иска да отиде в блатото да живее.
100
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 97 "Може би е по-добре за един мирен свят да се бори Европа, а не за въоръжаване. " ЕС се бори за това за което гласувахте на 9.6.2024. На тази дата 80% гласувахТЕ за война. Факт.
99
1
 
11
 
! Отговори
Красимир преди 2 седмици
Тези от цяла западна Европа забравиха че ало не беше Русия още щяха да са под немско робство но западна Европа на 70 80 години обезумявс и трябва Русия да ги напляска за да поумнеят какво искат подземните и богатства ами да отидат и да си ги вземат ако имат здрави ***
98
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 89 "Тази. ***. Забрави. Как. Китайците. Я. Изгониха. От. Страната" - не е забравила. Тръст ми!
97
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Проблемът ви е , че тя е по-мъж от такива като вас, затова само злобеете!
96
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво на жената. Крайно време беше някой да го каже в прав текст. Аве kAпейки, вие като гласувахте за ваксинираните антиваксъри колко кмета си избрахте? Като се подписвахте за референдума на главната Kaпейка, кво стана-събраха ви личните данни за пред пасольството та да може главната KAпейка да си купи още една къща в EC ли? Нищо, идат нови избори и ей сега вече ше управлявате ише има народен съд хаххахах нали kAпейки?
95
2
 
4
 
! Отговори
vs преди 2 седмици
фон дер ***!
94
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази идЕ***тка вместо да призовава за мирни преговори иска повече оръжие. Да ходят 7-те й деца да ввоюват.
93
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 95 - Много попара има да изсърба Европа, докато стигне нивото на въоръжение на адиатските орди, както ги наричаш. Може би е по-добре за един мирен свят да се бори Европа, а не за въоръжаване. Щото и без разходите за въоръжаване, сме я втасалЕ отвсякъде. А урсулица няма да ги извади от нейните, набъбнали от ваксините, сметки.
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От кога проекта Европейски съюз стана военен?
91
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крайно време е Европа да се съвземе и да започне да произвежда оръжия и да се въоръжава за да охлади мераците за завладяване на нови територии от азиатските орди които не знаят, че вече не сме 18 век и със завладяването на земи без да можеш да си увардиш поне твоите граници нещо не става.
90
2
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 92 "Има ли кой да я слуша тая коза.?" - към 500 милиона не само я слушате, ами ви и командва.
89
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 81 "А стачки и да те свалим от власт искаш ли??" - преди 10 седмици я избрахте, про'с'так неграмотен! Не че ще, но заслужавате да ви пребиват такива про'с'таци като теб, дето гласувате за нея, пък после "стачки".
88
0
 
15
 
! Отговори
65 преди 2 седмици
Има ли кой да я слуша тая коза.?Целия ЕС трябва да забравят са хората си и да се занимават с отръжия и ваксини.Мисирка..
87
1
 
22
 
! Отговори
Хи хи преди 2 седмици
Ние с Русия няма да воюваме. Тая като и се воюва да ходи в Газа
86
17
 
1
 
! Отговори
17ти Август преди 2 седмици
KAпейките живеейки в ЕС също ще допринасят за въоръжение но все пак за тях изгодата винаги е била по-силна от принципите им и нито една kAпейка дори и опит не прави да иде да живее в голташка пРосия, а си седят на удобния диван е ЕС. Нали така, kAпейки?
85
1
 
22
 
! Отговори
Путин. преди 2 седмици
Тази. ***. Забрави. Как. Китайците. Я. Изгониха. От. Страната. И. Гледаше. Като. Насрано. Дете. Маикаси. Във. Ада. Да. Вриш. Дърта. Вещица. И. Борец. Склероза. Съшо
84
25
 
1
 
! Отговори
17ти Август преди 2 седмици
Европа трябва да произвежда повече оръжие при наличието на азиатски враг в лицето на голташка пРосия. Тия там освен оръжия друго не могат да произвеждат и съответно да живеят в мирен свят. Там такива неща като да ценят животи няма, всичко на фронта заради на путинарко егото. Християнски ценности също няма - путинарко има няколко незаконни деца и не виждам нищо християнско да нападнеш съседа си също христянин от 3 страни. Нали kAпейки?