Ед Шийрън счупи рекорда на Лепа Брена

Шоуто откри българската звезда Михаела Филева
1 сеп 2024 08:28, Петър Бойчев
165
Ед Шийрън счупи рекорда на Лепа Брена
Снимка БГНЕС

Над 70 000 души са били на концерта на британската суперзвезда Ед Шийрън снощи в София. Стадион "Васил Левски" в столицата не е побирал толкова много хора от средата на 90-те години, когато в София гостува сръбската легенда Лепа Брена. Тогава на терена имаше не по-малко от 60 000 човека, жадни да слушат гурбо фолк хитовете й.

Шоуто е част от световната обиколка на Шийрън The Mathematics Tour. От ранния следобед пред четирите пропускателни пункта около Националния стадион "Васил Левски" се извиха опашки от нетърпеливи фенове, предава nova.bg.

То започна с българската звезда Михаела Филева, която бе избрана да подгрява големия концерт от екипа на Ед Шийрън на 360-градусова сцена.

Концертът на звездата е част от турнето му в Азия и Европа. Обиколката на двата континента е първа от 2019 г. насам, а европейските концерти са продължение на миналогодишната визита на певеца на Стария континент.
Певецът Ед Шийрън завърши мащабния си концерт на Националния стадион "Васил Левски" с фланелка на своя футболен клуб Ипсуич Таун.

Британецът  придоби наскоро 1,4% от акциите на новака в английското първенство. Изпълнителят е дългогодишен фен и спонсор на тима.

Шийрън облече футболната фланелка специално за изпълненията си на бис, след като през почти цялото време пя хитовете си с тениска, на която беше изписано името на столицата ни - SOFIA.

Шоуто продължи до 23:00 часа, а репертоарът му включи хитове песни като Shape of you, Perfect, Shivers, Love yourself, Photograph и други.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от Миш-маш
10 ценни урока, които научаваме късно в живота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Ilko преди 1 седмица
Световно известни звездиЛепа Брена в България през 1990 г. и голямото й турне, когато тя се появява на препълнения стадион Васил Левски с хеликоптера на Тодор Живков. Продадени 80 000 билети (с тогавашна единична цена 20 марки) организатор на концерта е Дирекция музика Кюстендил, зрители са изпълнили и тунелите на входовете.
139
0
 
0
 
! Отговори
Смях преди 1 седмица
В залата, имаше таван 60.. 😉 Лъжливи новини отново в полза на гнусния запад.. 😉 Лепа Брена и Слави са имали повече публика на този стадион!
138
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Не разбрахте ли, че тоя бездарник е политически проект! Тука културата и изкуството нямат общо! Създават се нови идоли с извратени разбирания които да бъдат "икони" за подражание на децата!
137
0
 
6
 
! Отговори
Бърза справка преди 1 седмица
Бърза справка можехте да направите преди да напишете тази новина с очевидно фалшива информация! На Лепа Брена концерта беше посетен от коло 100/110 хиляди души. На Еди от 60 000, не 70, както сте написали. Така, че да.
136
0
 
2
 
! Отговори
Калбо преди 1 седмица
Не мога да разбера някой от българите защо намесвате Русия Путин руският певец шаман какво общо има с този концерт някой *** съвсем са се побъркали да пропагандират джендърската политика и пропагандата срещу Русия Човекът направи много добър концерт добър изпълнител и пише много добри песни
135
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ни лепа,ни ширан....Друго ниво МУЗИКА ми е на вълната.
134
4
 
2
 
! Отговори
Пропов преди 1 седмица
Хахаха тук вървят сравнения със сръбската певачка Лепа Брена и то от хора, който хабер си нямат от модерна музика. Ка ще сравняваш, като не знаеш нищо за единия обект?! Начии като си наистина ***, даже не можеш да осъзнаеш колко си ***. От там почваш да се излагаш тотално, като си вреш бездарния нос на всякъде.
133
1
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 1 седмица
Виж, не си прав да сравняваш Ед Шийрън с това лъскаво бездарие Тейлър Суифт. Шийрън е наистина качествен музикант, певец и композитор, който прави и изпълнява качествена поп музика на ниво. Точно Т.Суифт е пример за изкуствено създаден медиен продукт.След година ще бъде забравена. Шийрън ще се помни дълго. А Westlife са страхотна бой група, имат големи хитове! Другите са trash.
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е имало 70 хил души със сигурност, това е силно преувеличено! Не знам дали и 60 хил са се събрали. ( през 90тте години М.Джаксън събираше толкова на турнето си Dangerous 70- 80 хил по стадионите) В Букурещ са го гледали 70 хил, но тук?!....Освен това в Букурещ видях на сцената на Шийрън някои специални магически цветни ефекти, които в София не видях. Фен съм му, но
131
9
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
Къде сравнявате Лепа Брена с тоя ***?
130
9
 
13
 
! Отговори
бе не знам преди 1 седмица
Тогава по Свободна Европа цитираха Сашо Темелковски,който каза,че "Тито и Димитров не можаха да вкарат България в Югославия,ама Лепа Брена може на минутата,заедно с кучетата и котките!"На стадиона е имало между 100,000 и 120,000 човека!Тоя рижия д же ндъ р не го знам,да е жив и здрав, но аз никога не съм пи кал клекнал,няма и да го направя!
129
8
 
14
 
! Отговори
Истината е, че преди 1 седмица
В БГ концерт на който не се щрака с пръсти, не може да е добър концерт
128
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От Куин през 2016, не беше имало толкова добър концерт у нас!
127
17
 
12
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 1 седмица
Фахрида Яхич = Леба Брена гостува на 11 септември 1991 година !, на васиилис лески стадион !..Каква среда на 90-те ???..И БЕШЕ КАЦНАЛА С ВОЕНЕН ХЕЛИКОПТЕР МИ-24 ХИНД НА КРЪГА В СРЕДАТА НА СТАДИОНА ....ТОГАВА ИМАШЕ НА 80 ОО0 ЧОВЕКА -СОФИЯНСКИ СЕЛЯНИ И ЧАЛГАРАНСКИ КЮЧЕКЧИИ.....ВЧЕРА ТОЗИ ОЛИГГОФФРЕННН ИМАШЕ 40 ХИЛЯДИ ТИЙН-ДРОГИ +, и ЛГБТ-ГМО ДЕЦА .
126
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 124 да бе да. Ето какво пише Лепа Брена 2023 година. "24.07.1990 г. знаменитият, грандиозен концерт в София, когато слязох на препълнения стадион "Васил Левски" с хеликоптера на тогавашния президент Тодор Живков. 122 000 българи пяха с мен ".. "ja sam Jugoslovenka".
125
14
 
25
 
! Отговори
трагедия преди 1 седмица
ганьофските лузари си дадоха парите на рижав дегенерад, за да го гледат как им показва средни пръсти
124
9
 
21
 
! Отговори
да бе да преди 1 седмица
Няма как да е имало 100 хиляди на Лепа Брена,при положение,че на терен долу е нямало хора,а само по седалките и малко на пистата.Пуснете си записа в Ютуб и вижте.Чалгарите им се иска,но няма как.
123
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вчера преди концерта минах покрай стадиона, имаше огромни тълпи наредени на опашки, а от стадиона гърмеше неописуем шум и вой, вероятно от "подгряващите". Не бих дал и 5 стотинки за подобно "забавление".
122
11
 
7
 
! Отговори
До 119 преди 1 седмица
Ами сами си пишат песните, свирят на инструменти! Не е лошо за начало. Иначе да, може да няма голяма разлика между тях, ама има голяма между тях и случващото се в Русия на Шутин! Там какво бездарие цари в момента слава Богу, че още могат да свирят на класически инструменти и да свирят старите неща иначе нищо ново нищо
121
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещо сте в грешка.На концерта на Лепа Брена имаше повече от 100 хиляди.