Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС

Сръбският президент говори на форум в Прага
1 сеп 2024 13:11, Петър Бойчев
227
Вучич повтаря лъжите на Скопие: България спира Македония за ЕС
Снимка БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич използва международния форум „GLOBSEC2024“ в Прага за да повтори антибългарските лъжи на режима на Християн Мицкоски в Република Северна Македония.

В дебата за „Присъединяването на Западните Балкани към ЕС“ след като изрази съмнение, че държавите от региона ще станат част от Европейския съюз преди 2030 година Вучич каза следното:

„Вярвам, че Сърбия, Албания, Черна гора и надявам се, ако българите разрешат на /Северна/ Македония да се присъедини, надявам и те да се присъединят, но това ще стане след като Украйна стане част от блока. В това вярвам, ще видим дали съм прав или не“, каза Вучич.

Това негово извление бе предадено от северномакедонската държавна агенция под заглавие: Вучич: Ако българите ѝ разрешат, вярвам че Македония ще стане член на ЕС, но не преди 2030 година, както и самите нас.

С това си изказване сръбският президент повтаря антибългарската кампания и истерия от последните години на сегашния премиер Християн Мицкоски, който говори за „български диктат“, „българска блокада“ на РСМ по пътя ѝ към ЕС.

Започването на предприсъединителните преговори на РСМ за членство в ЕС изцяло зависи от извършването на необходимите реформи в много сектори и от т.нар. „френско предложение“, което е одобрено от всички страни-членки на ЕС. /Дарик
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
2
 
! Отговори
Русърмак преди 1 седмица
Русия,Сърбия, Македония...все оплетени в национализъм и бедност, лъжи и полицейщина. В крайна сметка.Който е с Русия стига до просия...
197
0
 
1
 
! Отговори
Тоя преди 1 седмица
Ще го запомня с приветствията му към невидими поддръжници !
196
0
 
8
 
! Отговори
Сръбско мекере преди 1 седмица
Путин + Вучич = Путич
195
4
 
6
 
! Отговори
Мдааа... преди 1 седмица
България не осъзнава, че прави услуга на макетата, като ги спира към ЕС, който се е един тумор.
194
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сашко що се правиш на улав?Разгрива Балканите с непрестанни провокации във всички държави,все сръбско,все на баща им.Свикнали с колониална политика и високомерие,че са нещо висше.Успяхте да смачкате българите след войните с насилие,забрана на езика,затвори,малтретиране докато ги изродихте в македонци с нова история,омраза,сега обратно с опити отново да ги посръбчат.Уж съвместни мероприятия и накрая някой извиква,аа сърби сте.Макрон си гледа продажбите и точно сърбета да въоръжава след тези войни
193
0
 
3
 
! Отговори
Сцена преди 1 седмица
От филма "Момчето си отива" !
192
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вучето Дучето нещо се е объркал.Не България ,а Сърбия спира РСМ с удбашките си методи и анбългалската политика дирижирана от Белград.Дучето не бърза ,защото целта му е РСМ да стане сръбска провинция с платени политици марионетки.Ей на Мицко и новото Куку Президент се държат като ратаи на Сърбия.И толкова е унизително че няма накъде.
191
0
 
13
 
! Отговори
Кралят на Бонго преди 1 седмица
Този и неговото поколение няма да видят ЕС. Но трябва да им се върнат визите и да се отменят всякакви търговски споразумения. Тия са тумора на Балканите.
190
1
 
15
 
! Отговори
тоти преди 1 седмица
Ако се прави на мъж тоя женчо,то Сърбите са я втасали здраво,а бебето от Македония има още много да плаче за мама Бугарска !!!
189
3
 
24
 
! Отговори
Българин от Пирин преди 1 седмица
Алооо, консомолчетата и русофилчетата, къде се покрихте?! Къде са ви коментарите за сръбският "братски народ", който ние толкова "близък"?! Къде се покрихте бе? За пореден път сърбетат се изплюха на България, но да знаете, тази статия е западен фейк (западна лъжа). То "братският сръбски народ" никога не би погазил "славянското братство и единство". Чакам коментари от вас сърбите, колко са "велики" и как законово трябва да си възстановят Югославия. Нищо, че тогава бяха прозападно настроени!
188
1
 
9
 
! Отговори
крундел преди 1 седмица
не, не ги повтаря, той и неговите "североизточни" братя ги произвеждат, а мЪнкедонските мЪнкедонци ги повтарят...
187
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аре стига с тая българска Македония. Вече не е българска и ние я признахме първи за самостоятелна държава. Настоящото мнозинство там не иска да са българи. Значи не са. За нас остава да се преборим за историята и за правата на хората там, които все още се чувстват българи. Точка.
186
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само простака Слави може да вика Македония докато ни плюят заедно със Сърбия в лицето. Да ходи да ги цуне и да млъкне най-накрая
185
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
188 Вардарска Македония е била винаги българска земя. Ниш е български град. Белград е основан и модернизиран като град, от български цар, който е поставил в него своя васал Лазаревич.
184
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
179 Как ще ни обичат сърбите, които през късните средни векове са си направили държава на българска територия и то с наша помощ, чрез династичен брак с българска принцеса и сръбски княз. Стефан Душан е полубългарин, майка му и баба му са български принцеси. Царството му е дадено от българи и гърци, без бой и е траяло само 15 години.
183
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е вярно, СМакедония повтаря лъжите на Вучич. Македония е сръбска и ако имаха половин мозък на пиле щяха и сами да го разберат.
182
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сърбите са яли страшно много бой от нашата армия ....Ако се наложи ,отново ще ги премажем ...
181
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
175 Простациса тези, които драскат по исторически средновековни артефакти и заличават навсякъде, където пише" българи", "български цар"... които чупят с чук паметници на загинали войници, както в РСМ го правят. Които палят там българското знаме бият българи и палят клубовете им. Които се отричат от род и родина, като санилната баба Смиляновска. Която не помни какво е яла вчера.
180
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия си отнася боя от украинските войски и така си плаща за всички долни ,мръсоттии на Кремъл ,извършвани от 50 години на Балканите ...България беше най - потърпевша от руската инвазия и потисничество ,след 1944 .г...
179
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
165 Ха,ха,ха, когато България е била империя по тези земи, не е съществувала нито Сърбия, нито Турция, пък най-малко, мини държавицата РСМ, която е държава от 1992.