Най-малко 20 ракети са свалени над Киев, двама души са ранени

Украинска атака поразила детска градина в Белгородска област
2 сеп 2024 12:11, Елка Василева
64
Най-малко 20 ракети са свалени над Киев, двама души са ранени

Украинската противовъздушна отбрана е свалила тази нощ около 20 ракети, насочени към Киев, като при атаката са ранени двама души, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес.

Още по темата
Украинските сили са унищожили 22 от 35 ракети и 20 от 23 дрона, изстреляни от Русия, съобщиха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс. Те съобщиха в "Телеграм", че са унищожили 9 балистични ракети и 13 крилати ракети в Киевска, Харковска, Днепропетровска, Полтавска, Николаевска и Запорожска област.

В град Суми, в североизточната част на страната, център за социална и психологическа помощ за деца и сиропиталище снощи са били поразени от руска ракета, при което са пострадали 13 души, включително четирима непълнолетни, съобщи кметът на града Олександър Лисенко в "Телеграм".

„Руските сили извършиха нов ракетен удар по Киев. Той съчетаваше използване на крилати ракети и балистични ракети“, съобщи в "Телеграм" военната администрация на украинската столица.

Според този източник крилатите ракети са били изстреляни от стратегически бомбардировачи, летящи в руската Саратовска област, и след като са извършили „сложни маневри“, са доближили Киев от юг.

„Силите за противовъздушна отбрана унищожиха повече от 10 крилати ракети и около 10 балистични ракети, както и един дрон във въздушното пространство на столицата“, заяви източникът.

В "Телеграм" кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че двама души са били ранени и че четири автомобила са се запалили след падане на отломки.

В други два квартала на украинската столица пожар, избухнал в котелно помещение бързо е бил потушен, а друг пожар е засегнал предприятие, съобщи кметът.

„Ще реагираме на всичко. Врагът ще го усети“, коментира началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак.

През нощта губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за украинска въздушна атака, при която е ранен един човек и са нанесени щети на търговски обект и инфраструктура в град Белгород.

Детските градини в руския град Белгород, намиращ се в близост до границата с Украйна, ще бъдат затворени за седмица, а някои училища ще провеждат занятията си онлайн, след като по-рано днес при украинска атака беше поразена детска градина, предаде Ройтерс, позовавайки се на губернатора на областта.

"Това е лоша сутрин за Белгородска област", заяви губернаторът Вячеслав Гладков в публикация в платформата "ВКонтакте" в деня, в който учебните занятия трябваше да бъдат възобновени след лятната ваканция.

"Детска градина в Белгород бе почти напълно разрушена", заяви той.

След нападението властите решиха, че няколко училища в района Харковска гора в града ще провеждат занятията си онлайн, а детските градини ще бъдат затворени за седмица, каза Гладков.

Руските части за противовъздушна отбрана са унищожили един изстрелян от Украйна безпилотен летателен апарат през тази нощ, съобщи министерството на отбраната в "Телеграм".

Агенция Ройтерс не можа да провери информацията чрез независим източник. Украинските сили отдавна подлагат град Белгород и близките до него райони на обстрел и други атаки. Киев твърди, че нападенията са насочени към инфраструктура, която е ключова за военните усилия на Москва.

И двете страни отричат да насочват атаките си срещу цивилни в хода на 30-месечната война, отприщена от руската инвазия през февруари 2022 г., отбелязва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Населението на Украйна падна под 20 милиона. 9 от тях са пенсионери. 2 - деца. От оставащите 9 милиона 5 са жени. В Украйна не остана кой да работи тежък труд. А той е в основата на всичко останало. Украйна няма икономика. До 2 години ще има такива дългове, че няма да може никога да ги покрие и ще трябва да и ги опростят. И ще и трябват поне 15 поколения да си възстанови популацията. А ще трябва да плаща и репарации... Освен ако не се присъедини към Русия де. Няма бъдеще там за живите сега.
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия е 150 милиона. Украйна беше 45 милиона 2022. Сега Русия все още е 150 милиона, а Украйна е под 20 милиона. За 2 години над 50% загуба на население. ТРоест, от около 1/3 падна на 1/7 за 2 години. Та разликата не е 23 пъти, както укропитека казва, а 3 пъти. Вече 7 ;)А ако се вземат в предвид и западните помощи, украйна на практика е по - силна от Русия, но продълкжава да губи. Защо? Ами защото украинците са рунаци и го знаят. И не искат да се бият срещу родината си.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А през това време Русия превзема Донбас и за пръв път от 22-ра г. насам провежда истинска стратегическа операция. Ако успее, воцната ще е на приключване.
55
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До дедо Груйо Стокоборота РФ Китай за миналата година е 240 милиарда гущера...(Китай САЩ 600 милиарда) Мислиш ли че Китай не е внесъл и микровълнови и съдомиялни? А РФ защитава производството на РФ еквиваленти на всички лекарства не защитени от Патент. Утре свършва патента на най-доброто и зверски скъпо лекарство за сърце и веднага се появява ГЕНЕРИК РФ еквивалент и то СУПЕР ЕВТИН(Разработка, изпитания и разрешителни не трябват а точно те са скъпите)
54
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До дедо Груйо Както знаеш Сади се Ръж, Ечемик и прочие за да се въртят културите за да има добри добиви дори и без торове Всички тези ги наричат храна за птиченца... не напразно. Проблеми с изхранване на птици в РФ няма Евтини смески бол Но една голяма част от фермерите(дребните) има само по едно поколение птици Раждат се пролетта и през зимата след година се превъщат в мръвка. Е през зимата Кокошките не снасят много(освен ако не са излюпени през есента-големите ферми са с до 6 поколения годишно
53
4
 
6
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 седмица
Като са толкова велик износител, защо нямат яйца? Имали опашки за олио, банани и обувки. Микровълнова и съдомиялна било лукс, а аптеките били полу празни. Това питам моето дете..
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия все свалят ракети а градовете им все повече заприличват на швейцарско сирене,от отломки ще да е. Много гърмят тези отломки ей.
51
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До дедо Груйо Да огладнеят ама нейсе не ще да става. За миналата година пак и отново РФ е най-големия световен износител на няколко класа храни... Дори е получила повече финанси от продажбата на храни от колкото на оръжия...
50
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Cмърт на Путин!
49
6
 
6
 
! Отговори
дедо Груйо преди 1 седмица
Колкото по-бързо фалира блатото и огладнеят ***, толкова по-добре.
48
3
 
5
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 седмица
3007:60 Скоро Одеса..;снощи успяхме да стигнем до позициите на една тройка Хаймарси изпържени....Намерихме и предадохмв над 36 глави окомплектовани и здрави за обследване от тех специалистите...Още едно франсе (блядолик) даде фира...Черни французи не виждаме, явно са само за разплод на Макарони и други юроджендерасти..;
47
1
 
8
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
елче ***, кой хвърля ракети за някакви си двама ранени, я почети малко, па тогиз сричай
46
4
 
9
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
От 20 са свалили 25 не лъжете буахаха а
45
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Все едно е какво се случва на фронта, цялата човешка история показва, че диктаторите винаги накрая завършват фатално, това ще се случи и Кремълския нахалник. Жалко само за хилядите загинали напразно руски хора.
44
11
 
7
 
! Отговори
ТАСС преди 1 седмица
Всички F-ове са свалени и унищожени, всички "Патриоти" - също. Два милиона украински войници, офицерами и генералами избити. Безаналоговите войски на Рассия Матушка Любимая напредват и 2/3 от Украина е под наше разпореждане. Вървим смело напред. К.У.Р.ск для нас е без значение. Космическите кораби на СеСеСеРе напредват към Земята. /// ТАСС
43
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слава на Путин!
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А нещо за сваленият Ф 16, втори по ред?
41
9
 
16
 
! Отговори
Български родолюбец преди 1 седмица
Колкото по скоро се унищожи Украйна,толкова по добре за България
40
16
 
11
 
! Отговори
Страшно е преди 1 седмица
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
39
13
 
11
 
! Отговори
Demolition Man преди 1 седмица
Съборили това, съборили онова... Кажете какво стана или по-точно остана от 60 километрова русофашистка колона и 'Парада на Победата' в Киев.