"Българската история" и ЗАД "Армеец" с общ проект за учебниците по история

Филми за българските победи в новите учебници
Обновена: 22 ное 2019 14:13 | 22 ное 2019 10:08, Ния Христова
0

Сдружение "Българска история", заедно със ЗАД "Армеец", успяха да вкарат в учебната програма по история анимирани филмчета за най- големите победи на средновековните ни пълководци.

"Това е чувство на удовлетвореност, мечтата ни е била тези знания да достигнат до класните стаи. Нашата цел беше филмчетата да са достъпни до ученици. Смятам, че така материята по-лесно ще се усвоява", каза Иван Кънчев от "Българска история"пред Bulgaria ON AIR.

"Проектът срещна огромно разбиране от страна на преподавателите", добави той. Целта им е да предизвикат интерес във всички деца. 

"Подкрепихме идеята още в началото, за нас се превърна в традиция да изненадваме българската публика с нова поредица. Голямата цел, която си поставихме, е да достигнем максимално до голям кръг млади хора, основно ученици", посочи за Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на ЗАД "Армеец" Константин Велев.

Проектът е достигнал до електронните учебници на най- голямото издателство и това се счита за огромен успех. Средата в училище трябва да се променя със скоростта на тази отвън.

"Битките в тази поредица са свързани с отстояване на държавността, не беше лесен подборът", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари