КЗП със засилени проверки преди 15 септември

Те ще продължат до ноември
Обновена: 2 сеп 2024 16:53 | 2 сеп 2024 16:41, Инна Ангелова
1
КЗП със засилени проверки преди 15 септември
Снимка: БГНЕС

С наближаването на 15 септември КЗП стартира засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Комисията за защита на потребителите ще следи за верността на предварителната информация, за коректността на отправените послания към потребителите за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.

През настоящата година по инициатива на председателя на КЗП Мария Филипова, Комисията ще осъществява активен контрол на пазара през целия месец септември, не само преди първия учебен ден, цитира БТА.

Нов акцент в контролната дейност през септември ще бъде поставен на безопасността на предлаганите мебели за обзавеждане на детско–юношески стаи, както и при предоставяне на услуги в детски площадки за игра на открито и закрито - парти центрове, прилежащи към заведения, и други. КЗП своевременно ще информира потребителите за установени нарушения по темата, особено в случаите, касаещи здравето и безопасността на децата.

Очаква се КЗП да продължи активните си действия и след първия учебен звънец. Предвиждат се и нови инициативи съвместно с Държавната агенция за закрила на детето през следващите месеци октомври и ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Образование
Няма учители: 2500 пенсионери ще се върнат в училище тази година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПЕЧАЛБИТЕ ОТСЕЧЕ - ЩЕ ПЛАЩАТЕ!!...