Държавите, където българите предпочитат да учат

Европа е предпочитана дестинация
18 сеп 2023 07:50, Росен Стойчев
20
Държавите, където българите предпочитат да учат
Снимка: БГНЕС

„Към европейските държави предимно и според езика, който учи младият човек. Дали той учи английски, немски или френски, това са и дестинациите, които избира. Но напоследък се наблюдава, че всички деца владеят английски и независимо, че знаят немски, френски,испански, те избират да учат на английски, но да живеят в различни държави”.

Още по темата
Това коментира Бистра Илиева, консултант по образование в чужбина пред Нова Нюз.

Нидерландия е една от  дестинациите, където българите избират да учат.

„Но там пък се получи нещо съвсем друго, тъй като има много студенти, но няма настаняване. Много малко  квартири има, дори правителството започва  да се замисля как да увеличава данъците. Всеки, който има свободна стая или квартира да дава под наем, за да може да настанят тези хора”, разказа още Бистра Илиева.

Обмислят дали да направят приема в университетите там  на квотен принцип.

„Засега не им разрешават, правителството все още не е взело това решение. Докато една Дания го направи. Тя направи на квотен принцип приема на европейските студенти, намали го, защото тя би искала хората, които учат да си оставят страната в икономиката”, обясни още консултантът.  

Наблюдава се и ръстна желаещите да учат в Германия.

„Защото и там има много специалности на английски. Испания е новата дестинация, която се открива от младите хора,защото е по-топла, хубава страна, слънчева”, допълни Бистра Илиева. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: образованиеЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Навсякъде в България пълно с русофили, но не ги влече нещо да се учат в Уфа или из Смоленск някъде. Що така бре другаре балшевики?
19
7
 
4
 
! Отговори
Уточнявам преди 11 месеца
Факт е че русофобите почти до 100% да неграмотни! Или транскрибират грешно или ползуват фалшиви предлози и.т.н. А за образованието погледнете в ранкинга на първите 100 университети където между 10-те първи има поне един руски и китайски университет! Българските учебни заведения могат да се намерят между 500 и 1000! Толкоз за образованието
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съветското образование е най-добро. Всеки български патриот трябва да ходи да учи в Русия. Там и преподаватели, и студенти са наши братя.
17
1
 
5
 
! Отговори
С това се занимават преди 11 месеца
. . . Испания е новата дестинация, която се открива от младите хора,защото е по-топла, хубава страна, слънчева, допълни Бистра Илиева. . . . Браво! А аз мислех, че отиват заради качеството на образованието!
16
3
 
4
 
! Отговори
маЦква преди 11 месеца
Чужди студенти които искат да учат в маЦква няма. Щото образованието в русия не струва.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-много ходят да учат в Германия и Русия. Понеже там образованието е безплатно. В САЩ също има. Имам близък, учи икономика в Русия. 3-та година е студент. Предложиха му работа там в една компания и много се чуди дали изобщо да се връща в България.
14
1
 
11
 
! Отговори
? преди 11 месеца
Не виждам в списъка Русия, и нейното съюзници.Е КЪДЕ РУСОФИЛИТЕ ПРАЩАТ ДЕЦАТА СИ ТОГАВА?А да на Корнелия е в САЩ:):):
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите в чужбина учат нищология , икономика и бизнес , че е най-лесно ..
12
10
 
4
 
! Отговори
Абе айде стига! преди 11 месеца
Видяхме Харвард колко е качествен. В България все още има доста добри преподаватели в университетите, които освен да преподават са и действащи специалисти в областите си, така че не е толкова зле колкото го представят. Единственото, което запада може да предложи по-добро е материална база като общежития, зали за лабораторни упражнения и т.н. а качеството по смисъла на предаване на знания е дори на по-ниско ниво.
11
3
 
15
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 11 месеца
До Стойка Росенова, образованието на България е разсипано след 1944-та. Стига писахте глупости! НИКОГА не сме били втора по каквото и да е! Руската пропаганда няма край! Промитите мозъци са спрели да мислят и само копират опорки! Започвайте да мислите, защото заради такива като вас страната е клоака! българите са едни от най-необразованите в Европа! Ако бяхме втори щяхме да имаме нобелови лауреати! Дори сред живеещите в чужбина. Е, нямаме! Стига пропаганда!
10
16
 
7
 
! Отговори
Стойка Росенова : преди 11 месеца
Правилно сте го написали "Държавите"... Ако не бяхме краварска колония,а държава щяха да учат и нас и да имат реализация на пазара на труда! През лошия соц в България идваха да учат хора от цял свят,българите бяха признати за втората най-образована нация след Израел! Българското образование беше унищожено от Шорош и НПО-та му, даже и неадекватното академично 4у4ело начело на държавата е произведено на конвейера на Отровено Общество заедно с останалите жълтопаветни псевдодемократи! Срам и позор!
9
4
 
14
 
! Отговори
Коста Мутрофанов преди 11 месеца
Имам една мечта да уча ф Масква. :)
8
25
 
17
 
! Отговори
Георги преди 11 месеца
Пропаганда! Българските деца учат в Москва и Петербург. Има шепа сополанковци, деца на европендели, които насила са пращани в гейропа. Умните отиват в Русия!
7
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Където е центъра на християнската култура естествено ...В Масква.Там те учат първо на стрелба След това подписваш договор с Министерството на отбраната , че се задължаваш да доносничиш 30 години в полза на Русия...Тогава те освобождават от договора.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 4. Опулен побърка се с тия "копейки" бе.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Масква...повечето наши политици там са завършели
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защо не пише Москва, Владивосток..? Децата на Копейкките къде учат?
3
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само печалбарството се гони, условия минимум.
2
8
 
7
 
! Отговори
Боб Смарли преди 11 месеца
Холандия е яката работа.
1
7
 
25
 
! Отговори
Кога? преди 11 месеца
Детето на копейкин ще отиде на учи в Русия?