Генерал Борисов в подкрепа с половин уста за Възродителния процес

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Всички бяхме по тези места в Лудогорието, прибирах реколтата. Аз се гордея с участието си тогава", обяви настоящият кмет
31 окт 2008 09:09,
171
Генерал Борисов в подкрепа с половин уста за Възродителния процес
Снимка: Булфото

"Много услужливо някои започват да говорят, че аз съм участвал във Възродителния процес", каза пред bTV кметът на София Бойко Борисов.

"Още преди 7 г. аз обясних включително и на тогавашния министър Мехмед Дикме, че аз тогава бях млад офицер от МВР и всички бяхме по тези места в Лудогорието", обясни кметът.

Борисов допълни, че тогава били пратени да прибират реколтата.

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Аз се гордея с участието си тогава и от Дулово заминах на световното първенство по карате в Лондон", каза той.

"Моето мнение за Възродителния процес е, че беше поредното лошо решение. Трябваше да стане по-обмислено и по-безболезнено, например като в САЩ, първото име на децата, които се раждат, да бъде българско и това да стане постепенно. Тогава можеше към имената да се сложи по едно "-ов". Например Мехмед да стане Мехмедов", обясни позицията си Борисов.

Той бе категоричен, че веднъж завинаги трябва да стане ясно, че в България има български граждани, а в Турция има турски граждани.

"Аз не съм шмекер, за да се чудя срещу какъв шмекер ще изляза. Целта е всички опозиционни партии да говорят в един глас и да загубят лицето си", е мнението на лидера на ГЕРБ.

За пореден път Борисов обяви, че партията му е единствената, която говори, че няма да се коалира с ДПС.

"Станишев, който е премиер благодарение на партията на Доган, казва, че като искаме да извадим ДПС от властта, това е игра с огъня. Другият адвокат (на ДПС, бел. ред.) - Първанов, казва, че етническият пожар се гаси трудно. А ние само искаме да извадим ДПС от властта, подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Генерал Борисов, трябваше първо на теб да беше "рязната зелката", но ще си намериш майстора и то скоро.
109
0
 
0
 
! Отговори
оптимист преди 15 години
Ако парламента приеме да се гласува задължително и на изселниците в Турция , се забрани да гласуват -те са граждани на Турция които отдавна нямат нищо общо с България , а само са гости в България , ТО ДПС НЯМА ДА БЪДЕ ВЪВ ВЛАСТА.
108
0
 
0
 
! Отговори
Viktor преди 15 години
KOITO GLASUVA V BG E BULGARIN I SHTE SE NARI4A S BYLGARSKO IME I SHTE SMQTA SEBE SI ZA BULGARIN!!PITA LI VI NQKOI KATO STE V 4UJBINA ZA KOGO ISKATE DA GLASUVATE TAM??!!
107
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Една голяма екскурзия, втора голяма... Ппрезидентът и премиерът се продават на ДПС. Още от времето на Желката, вицепрезидент(к)а нарича българските мюсюлмани -"турци"(както и голяма част от нашите "медии").
106
0
 
0
 
! Отговори
Пиер Береговоа преди 15 години
Не си спомням арменци и евреи във Франция да са взривявали влакове и не знам да има в тази /пък и в други/ държави партии, в които да доминира общността на арменците или на евреите - на последните е банковата партия :))) Серизоно - етническите партии са много опасен фактор, а ние сме големи *** - ако стане Караджата или Раковски от гроба първо на нас ще хвърли боя, после ще сформира 4-та легия. Не съм поддръжничка на АТАКА - мисля, че са креатура на ДС. Но това, което прави Доган и начинът, по който промиват мозъка на електората си, за да го задържат трябва да се пресече по някакъв начин. Питам те (понеже виждам, че имаш изградено твърдо мнение) как да им се обясни на тези хора, че облагодетелстват една клика, която се крие зад тях и техните цели, оставяйки ги в мизерия, а в същото време тъне в лукс. Не им завиждам - халал на всеки Хасан, Петър, Чавдар, Агоп, Арон, който спазва правилата, декларира си доходите и си плаща данъците без да използва етнически модел за да се крепи на върха на една глинена нестабилна и опасна пирамида! Как? Хайде дай смислен отговор с переспектива 10-20 години!
105
0
 
0
 
! Отговори
niklah преди 15 години
Ураааааа! Давай бат Бойко, мачкай. Напреееед, Атакаааааа
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
v sofia ima borba mejdu predstaviteli na kitaiski koreiski i iaponski boini izkustva iaponcite kato turcite sa bili porobiteli v koreia i sa pravili genocid v kitai no boborisov ne mu preci da kara kola podarak ot iaponia i iaponcite ne sa smeniali imenata na koreici i kitaici
103
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
искам да попитам турчеещото се население какво ще направи след като бъде приет закон за българските имена на новородените?какво/няма да правите деца?или няма да ги вписвате?ще бъдат незаконни?:)а на смешниците.които чак ятаган ще вадели-опитайте-ще останете доволни...та чак няма да разберет откъде ви е дошло:)))))))))))а че Турция няма да ви остави-Турция е безгласна буква и не може да гъкне-най-много като Доган за почне да се пени(да ни забавлява и това е)не ни плашите ***-пак ще ви прегазим,както преди 20 години(че и екскурзия ще има за Анадола-стягайте се:))))каквото каже българина това става-от Видин до Кърджали и обратно
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми напиши нещо свясно, а не ми говори глупости за емигранти и прочие.Когато си гражданин на една държава, говориш нейния език, спазвош нейните закони и морални норми и традиции.Защото в противен случай си вън.Кой знае къде мъскаш чини или тоалетни, но като дойдеш в България разправяш колко е мръсно и гадно тука, ама като чуеш българска песен (дори "Хей ръчички, хей ги две") ти потича сълзата от умиление.
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ромите протестират и не им спират тока, кой?! те сами ли си го пускат?! как става това?! Не се ли сещаш, че не луд този който яде баницата.... На българите им спирали тока, ами да протестираме и ние бе, ама не става! Защото ако има някъде 5 българина, това означава 6 мнения най малко. Не ме разбирай грешно, аз също съм българин, но не обвинявам ромите, за това чме са му намерилили леснината! Този който им пуска авантата е виновен! А специално за ромите в Пловдив, това е практикаоще от 1990 година, т.е. всички партии и правителства! Мога да се обзаложа, че и Бат-ти Бойко като постави на кантар няколко десетки хилади гласа и толерирането на малцинствата от другата страна, и той ще клекне!!!!!
100
0
 
0
 
! Отговори
Hari преди 15 години
...демонстрира една "интелектуална недостатъчност"'но...какво да се прави,няма други.Способните хора изглежда са напустали БГ-то лил са се отстраноли и скрили в миши дупки за да не учасвуват в този фарс наречен "избори"...
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Успехите се постигат с чувството на национална идентичност, а не с чувството на " някой " !!! В прочем, те и Българските национали не знаят химна, но публиката пее !!!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди време Льо Пен каза, по повод мач на националния отбор, че няма как да постигнат успехи подобни играчи, тъй като голямата част от тях не знаят Марсилезата. Е станаха хората след това и световни и европейски шампиони....ама то...*** има навсякъде!
97
0
 
0
 
! Отговори
Една там преди 15 години
"абе човек" ти вероятно си представител на някое от малцинствата, за да твърдиш това.В поселдните почти 8 години правителството ТОЛЕРИРА МАЛЦИНСТВАТА и въпросът не е в помощите, които им се дават.Има мноогооо по - големи примери за това, за всякъде около нас.Ще спомена само 1 и ще спра, за да не се отклонявам от темата: Роми в пловдив протестират, защото са им спряли тока, неплащан 2 години, на всеки българин,който не си плати тока,му го спират на посочената дата на сметката.Това не е цитат, а преразказ, но в този сайт я има статията ако ти се търси, я прочети.Изобщо напиши в търсачката на някой новинарски сайт "роми" и чети статии.Не ме разбирай погрешно, искам никого да обидя, но това е ФАКТ.Българите са подтискани и потъпквани, за сметка на малцинствата/визирам ромските и турските/.Да, прав си, навсякъде по света е точно обратното,но не и тук.Тук ни управлява противоконституционна партия,основана на етническа основа и тя с подкрепата на подгъзници като НДСВ и БСП толерира малцинствата.И моля те, не забравяй,че всеки си има право на мнение.Аз съдя по нещата които съм видяла с очите си.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само, че във Франция всички пеят националния химн, а тук на 3 - ти март, Турците не можеш да ги видиш !!! Браво Бойко, ти си мъж !!!
95
0
 
0
 
! Отговори
EEE nai setne преди 15 години
mejdu vsi4ki imah predvit politici, namerise edin istinski politik v BG. zakogoto da glasuvam. taka 4e kumunistite mirizlivi, i tirskite mekereta da sprat dago plioqt . nqma za koga
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дали арменците и евреите във Франция са с френски имена?! Или Зинедин Зидан.... Пълни глупости си наприсал! Какво те застрашава теб лично, пък и държавата ни това че няко си се казва Асен вместо Асан?!
93
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 15 години
Е СПАСЕНИЕТО.....ВСЕКИ БЪЛГАРИН КОЙТО НЕ ГЛАСУВА Е РОДООТСТЪПНИК..
92
0
 
0
 
! Отговори
Пиер Береговоа преди 15 години
Псевдонимът, който избрах е на бивш френски премиер (който се гръмна по разни причини) от руски белогвардейски аристократичен произход и е пример за това как Франция си пази държавата. Така трябва и с две ръце съм за! Спекулира се с понятието "възродителен". Че тези хора имат български корени и кръв в голямата си част, това е ясно само като им погледнеш лицата, но тяхно право е да си избират религията. А имената - това е право на държавата да се защити от агресията на съсед с 5 века поробителство в къщата ти. Затова ок - 1во име - българско, второ - на "-ов", "-ски", ако щат и на "-ата" (по прабългарски обичай)
91
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 15 години
"Или с други думи првителството да НЕ толерира етническите малцинства.За това се бори той!"абе човек, тва е адски смешно! хаахахахаха! кой толерира малцинствата???? винаги малцинствата са били подтискани и са били под средното ниво. това че са давани помощи и т.н. е съвсем, ама съвсем друг въпрос. кой ти толерира малцинствата?? точно напротив!