Генерал Борисов в подкрепа с половин уста за Възродителния процес

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Всички бяхме по тези места в Лудогорието, прибирах реколтата. Аз се гордея с участието си тогава", обяви настоящият кмет
31 окт 2008 09:09,
171
Генерал Борисов в подкрепа с половин уста за Възродителния процес
Снимка: Булфото

"Много услужливо някои започват да говорят, че аз съм участвал във Възродителния процес", каза пред bTV кметът на София Бойко Борисов.

"Още преди 7 г. аз обясних включително и на тогавашния министър Мехмед Дикме, че аз тогава бях млад офицер от МВР и всички бяхме по тези места в Лудогорието", обясни кметът.

Борисов допълни, че тогава били пратени да прибират реколтата.

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Аз се гордея с участието си тогава и от Дулово заминах на световното първенство по карате в Лондон", каза той.

"Моето мнение за Възродителния процес е, че беше поредното лошо решение. Трябваше да стане по-обмислено и по-безболезнено, например като в САЩ, първото име на децата, които се раждат, да бъде българско и това да стане постепенно. Тогава можеше към имената да се сложи по едно "-ов". Например Мехмед да стане Мехмедов", обясни позицията си Борисов.

Той бе категоричен, че веднъж завинаги трябва да стане ясно, че в България има български граждани, а в Турция има турски граждани.

"Аз не съм шмекер, за да се чудя срещу какъв шмекер ще изляза. Целта е всички опозиционни партии да говорят в един глас и да загубят лицето си", е мнението на лидера на ГЕРБ.

За пореден път Борисов обяви, че партията му е единствената, която говори, че няма да се коалира с ДПС.

"Станишев, който е премиер благодарение на партията на Доган, казва, че като искаме да извадим ДПС от властта, това е игра с огъня. Другият адвокат (на ДПС, бел. ред.) - Първанов, казва, че етническият пожар се гаси трудно. А ние само искаме да извадим ДПС от властта, подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
българче преди 15 години
Не си прав за това че всички помним какво беше едно време. Не си прав поради простата причина, че такива като мене и тебе които са били родени тогава помнят, но много от подрастващите които сега се възхищават на Бат Бойко и на Боян Расате тогава просто не са били замислени даже. Те не помнят. Та по ония времена, се заинтересувах какво се изисква за да отидеш на екскурзия с туристическа агенция на запад. Изискват се гаранции от най-малко двама партийни секретари, които гарантират за тебе че си политически правилно ориентиран и няма да избягаш. Освен това се искаха още един куп документи които не ги помня. В списъка на капиталистическите страни попадаше и Куба, просто защото беше близо до САЩ и може лесно да се избяга с прекачванията на самолетите. Ето това не го знаят всички, и затова си мислят, че Бат Бойко са го пуснали както пускат сега - просто е бил награден заради прибирането на реколтата, а не заради фанатичната му преданост към тогавашната Държавна Сигурност и вяра в необходимостта от покръстване на турците.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да сменим имената и на евреи, арменци, руснаци и т.н. Ако не искат да си ходят.
28
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
eii pradlio, silna ubida e dasam sin na maikati ......ili na nqkoq druga turkinqq
27
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
Ето че вече имаме няколко включвания на драскачите :)
26
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Идеята да вземем американския закон за имената е полезна. Още повече, че тепърва предстои да има все повече имигранти в България, те ще имат африкански, китайски, индийски имена, което ще им пречи при общуването, защото ще подчертава, че са различни. Смяната на името в САЩ от Иван на Джон например показва, че човекът не само приема някакво гражданство, а и наистина започва да принадлежи на общността, едновременно той я приема и тя него. Това е известно като практика в религиозните среди, където приелият религиозна служба получава църковно име, което е различно от светското му име, това показва неговата принадлежност.Колкото повече неща има, които ни обединяват, толкова по-малко конфронтация ще има. А ако Бойко Борисов е бил да пребира реколтата и да я пази от пожар, като токущо завършил пожарникар може да се гордее, това не е като да биеш някой да си смени името. Трябва да се прави разлика.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кажи му "Бойко Борисов" и Гербаджия и не го обиждай повече, че става вече много! Да си Бойко Борисов и/или да си в ГЕРБ си е достатъчно силна обида! Хахахаха ! :)
24
0
 
0
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
Много странно че още не са се включили редовните драскачи срещу Борисов.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Откаченият кмет на софия пак се изказа като последния *** и шимпанзе! Той, видите ли, от Дулово направо в Лондон на световно отишъл? Това за преизпълнение на нормата в събирането на реколтата ли е награда? Или за блестящи резултати в прекръстването на турците? А ? Освен това всички помним на кои хора се разраешаваше да ходят на Запад? Само на приближените на Държавна сигурност се даваше такова право! И тоя мазник си позволява да говори за неща, в които самия той се оказва мръсно замесен, как не го е срам да се изкарва направо герой на гърба на униженините и измъчвани от него турци? Едва ли не той ги освободил разбирате ли от неправдите, той и тогава бил против това, против онова... ама как така от Дулово пък в Лондон на световно??? И не го знам какъв е каратист, щото аз от това не разбирам, но съм чувал без да имам доказателства, че доста народ от каратистите в България са готови когато каже да му излязат насреща и да го "преслушат" как е на татамито! Я той да си гледа София, че доста неща него чакат да ги свърши, да не се меша в работи в политиката, дето са му още големи и не му прилягат!Имекяра Бойко Борисов си е *** и шимпанзе, дори и да е избран за кмет на столицата!
22
0
 
0
 
! Отговори
Джон Смитов преди 15 години
Ти не усещаш ли разликата?! ДОБРОВОЛЕН е съвсем различнопонятие от насилствен! Аз смятам, че всеки има право да се кръщава както си иска! И абсолютна глупост е да се налагат подобни ограницения на хората! окончания -ов и ев...пълна глупост е това! Представям си, лека му пръст, Вили Казасян трябваше да се казва Казасянов, или "най големия нациноналист" Расате да е Расатов, евреите да са Бехаров и т.н. ... а ако става дума за само за турските фамилии, да ме прощава Бат Бойко, но тогава идеята му се превръща в чиста форма на дискриминация спрямо част от българските граждани! ПС сетих се за оня русенец, който след дълги съдебни битки си смени името на Манчестър Юнайтед.... Манчестър Юнадетов :)))))))))))))))
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
днес бг поставят нарочно заглавия, предизвикващи омраза!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
.... манипулатори
19
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ И ДПС, а НДСВ са отдавна мъртви ( ама ЛАПАТ като за последно)
18
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
ne6to tur4ilqta vzehte dase strahuvate mai i ima zakakvo aide BOIKO...
17
0
 
0
 
! Отговори
nikolay преди 15 години
Приятел, аме верно си ***. Какво имаш предвид като казваш, че Турция нямало да те остави. Що не идеш да живееш в Турция, сигурно и турски незнаеш дори. Там на българските "турци" гледат като на най-долните ***. Защото знаят, че никакви турци не сте, а една предателска ***, отрелка се от корените си. ти ако си турчим, аз съм марсиянец. Това, че си мюсюлманин не означава че си турчляк, просто прадядо ти са го сложили на дръвника и човека е склонил.Време е да осъзнаете,. че нищо общо нямате с турчляците, че ДПС-то само ви използва, а не само дпс-то, БСП- то също.Имам колега в университета от Турция, та той ми разправя как в Кърджали се мислели за турци, а всъщност турски им били само имената
16
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо преди 15 години
От какво да се срамува? Също съм бил по това време на студентски бригади в Лозница, да поливам нивите там, тъй като всичко бе изоставено? Да не би да трябва да се срамувам от това? Или ще ми лепнат етикет че съм участвал във възродителния процес?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tozi sas shapkata e *** kato vsichki shapkari izduhal senapilno nqma mozak a ste stava premier...
14
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
Номер 8, нека всички турци си живеят в мир в Турция. Не в България.Всеки който се самоидентифицират като "турчин" нека си ходи в турция.
13
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
abe ti izvadi si toq ot ustata i togava govori.....nee kulturno da govori6 s palna usta ...4e previ6 gre6ki........
12
0
 
0
 
! Отговори
lokster преди 15 години
Няма значение кой ще е на власт, важното е турците да са извън нея!
11
0
 
0
 
! Отговори
anonim4о преди 15 години
на изборния туризъм. Доста робство и тиранство.