"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"

Украйна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви посланикът на Киев у нас
121
"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"
Снимка: БГНЕС

Украинската страна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви извънредният посланик на Украйна в София Виктор Калник.

Според него страната му е изпълнила всички искания на Руската федерация и няма никакви задължения към края на 2008 година.

"Украйна изпълни напълно изискванията на Русия и е изплатила задълженията си за 2008 г. Представили сме пред Европейската комисия и документи, които показват, че сме платили всичко”, добави Калник.

Той подчерта, че всички пунктове за прекратяването на доставките на газ са на територията на Русия.

Калник обяви, че в момента Украйна използва газ от своите резерви, които ще стигнат на страната за около 3 месеца.

“Вече 17 години украинците посрещат всяка Нова година в газов стрес. Затова искаме дългосрочно решение на този проблем”, заяви посланикът.

Украйна приветства идеята за международен мониторинг при подаването и транзитирането на руски газ през територията на страната.

“Готови сме на диалог при равни условия и без политически шантаж. Украйна няма опасение за увеличаване цената на газа, защото това предполага увеличаването цената за транзита”.

Калник поясни, че двете държави и Европейската общност са извършили огромна работа и решението на газовата криза трябва да дойде съвсем скоро.

Какво още каза украинският посланик

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tozi bastun lae tuka ot dva dni, poneje ot nqkolko dni 4erveniq mu gys ne poluva4a debelata sibirska nadenica ot bratushkite mu komsomolci! Tezi posledni sa na masova orgia v Irkutsk kydeto obsujdat tematika: "Kolko prost e balgarskiq narod da izbira nas komunistite na vlast godina sled godina". Sibirska pomiq, vry6tai se pri bratushkite ti v ko4inata na ve4niq glad, mrak i ***: Rusiq. POMQR !
39
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Тук става въппрос за непрекъснат шантаж от страна на Русия спрямо Украйна и цяла Европа.================Русия не е държава с която можеш да се .ваш. При чеченка война украйците са помагали на чеченци, по време на войната в Грузия, Украйна продава на Грузия ракети с които се свалят руски самолети и загиват руски пилоти. Да не мислиш, че Русия всичко това ще търпи? Който се биеше с Русия, винаги губеше."Ами тогава като се приберете по студените панели, си повтаряйте, че "Русия не е държава с която можеш да се .ваш". Може да ви стане по-топло. Ама не ми развивайте тезата, че украинците били причина за тази криза, мнооо моля.
38
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
" А сега пък и Украйна иска да ни лепи очите като прехвърля вината от болната глава на здравата. Е, не може, ще си плащате и вие украинци, колкото струва. И няма да "отклонявате" газ. Само фактът, че трети ден не става международната експертиза на тяхна територия, говори много - замитане на следи. Това е страхотен грях - да оставиш хората да"И колко струва ? Хайде кажи колко струва 1000куб/м газ за държава, която ти държи основната газопреносна инфраструктура към най-големия ти клиент ? Аз не мога да ви разбера логиката, защо украинците трябва да плащат на пазарни цени, а руснаците да не плащат да същите цени транзит ?! И защо украинците да "отклоняват" газ при положение, че те си взимат потреблението, което са си договорили с руснаците в лигитимни договори ? Има си договор от 2002 години, в който се посочва, че Украйни прибира 15% от количеството газ преминаващо през територията и. Просто и ясно. този договор е до 2013 година. После му правят анекс през 2004, и после руснаците заявяват, че това е невалиден договор и почват да си съчиняват всяка година нови цени. Е кой е виновен сега ми кажете ?
37
0
 
0
 
! Отговори
Юлиан Вучков преди 15 години
През 1970 Ю. Вучков получава орден Кирил и Методий първа степен, пет години по-късно става лауреат на Димитровския комсомол за публицистичния му труд Човешки нрави. През 1977 става Заслужил деятел на културата, а през 1983 - Народен деятел на изкуството и културата. През 1986 г. е удостоен с орден Народна република България първа степен.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не може да тичаш и с вълците и с зайците!
35
1
 
0
 
! Отговори
М-К преди 15 години
Тук става въппрос за непрекъснат шантаж от страна на Русия спрямо Украйна и цяла Европа.================Русия не е държава с която можеш да се .ваш. При чеченка война украйците са помагали на чеченци, по време на войната в Грузия, Украйна продава на Грузия ракети с които се свалят руски самолети и загиват руски пилоти. Да не мислиш, че Русия всичко това ще търпи? Който се биеше с Русия, винаги губеше.
34
0
 
0
 
! Отговори
ianchefff.blog.bg преди 15 години
Мой милай руским другар и министэр-председателям, дарагой тавариш Путин, я тебя пишу па адин очен бальшой и големий праблем. Ти наверно помниш, я живял и учил в Савецкава саюза и я твой очен галемъй паклонник. И наш президент Парванава Георги тоже ваш васпитаник. Пишу тебя, патаму ща искам да ти падскажа, че вие недавно спрели природнъй газ, който ние си палучавами атдавна. И тепер в нашей родине очен студена. Я премиер в мамента, и българи сега очен псувают по мен. Пакорна моля те, Владимир, пусни за малка газам, пане да избарами, ани след шест месецями, а патом я може да дойда на тебя в гости в Расия, или ти дойдеш у нас. Хачу да напомнит, если тъй забравил, че миналая гадина ти вече беше у нас, тъй като мъй празновали гадина на Расия у нас. Тъй может забравил, но запитъйвай твая жена, ана тоже може да припомнит тваими хубавими впечатлениями. Тавариш Путин, я тебя очен харесваю и уважаю. Парванава Георги тоже тебя уважает. Сколка раз он у вас хадил за прошлая гадина? Очен многа, многа раз. Мъй любим тебя очен многа, и твая страна балшая. Даже повече ат наша, може би. Но ние сейчас ачерталис перед серьозная газавая криза. Мъй ставами жертва на ваш канфликт с Украйна. Я так очен тихичка прашепну тебя, что я лека категаричнъй, многа лекичка, че не е харашо и не е добре даже, Балгария да превращаетса заложницами на вашами канфликтами с атвратительних украйнцав. Милъй мой Владимир, мъй всегда бъйли предсказуемъйе таваришчи, и всегда падписавали всичко, дари без да сми читали. Как въй сказали, так мъй всегда падписалис без да читали нищо. Ета патамуща мъй у вас очен уверенъй, и мъй вас любим как солнцето и как воздуха. И тепер ние праваливаемся, патамуща мъй не знаем что да се прави сейчас. Кагда вие искали краставичками, мъй давали краставичками от кансервними фабриками. Кагда вие искали адеждъй, мъй давали адеждъй. Давали компютрами, давали доматами, давали всичко. Кагда вие искали да помагат на другими братскими народами, мъй памагали със всичко. Карали хората да връщат празними бутилками, делали различние мероприятиями. Мой баща разказъйвал очен много за тава. Прашу тебя, Влад, моля те също, пуснъй за малка газам, че идат избари, я етава уже сказал. Защота ета е многа тежолай удар върху нашами българсками икономиками. Имею един министър на икономике, назъйваетса се той Димитров Петър. Он малка не е дабре, но он заслужил за партия и для тава го даржа. Он хочет да търсит помащ и падкрепами от Европейскам саюзе. Я толкова усилиями паложил, за да ни изгонят, а он щял да иска помащ. Памаги мне, прашу тебя друг мой. Вече не издържаю с етими европейцами, каторъйе многа гаварят и многа хотят да камандъйвают. А ничево не дают. Помащи спрели аканчателна. Не са като руских народами, каторъй аз многа абичам. Аз тук им гаварю, че многа остра съм паставил перед тебе етат вапрос и ани меня вярвают, но аз не знаю дакага ще е така. Мъй нямами многа зап
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
31, що не се скатаеш? нямаш никаква етика. не се притеснявай толкоз-прочетен си.разбрах ме те.пиши нещо по-различно и кат си толкоз умен дай някакво предложение...
32
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На ви сега Шевченко и Зубков!! Естествено, че украинците са крадливо и лъжливо племе.Не се връзвайте на този муххльо. Дай сега да крадем от руснаците , после да ставаме членове в НАТО и ЕС и да правим натовски бази. Е - то няма две благи!! Русия е мощна държава и ето в този момент гордо демострира сила и превъзходство. Може да е груба сила . но...
31
1
 
0
 
! Отговори
патили преди 15 години
Студено ми е, но ще търпя. Не Русия, а нашите хиени ме принудиха да се "грея" с един радиатор - толкова мога да плащам и си плащам, но не знам докога, като слушам и сега бесрамните намерения на "благодетелите" ни от "Топлофикация" за увеличение на цената с още 20 %. Вместо да премахнат паразитната структура - топлинното счетоводство, измислени само за устройване на старите другарчета, да ни се извинят за подвеждането с онези апаратчета дето ги закачихме за по 70 лв. (след като няколко години преди това пък бяхме платили за пломбиране на неработещи радиатори), че чрез тях сме щели да отчитаме и плащаме това, което сме консумирали, както ш до ни платят наеми за ползване на наша собственост като производствена инсталация и за помещенията. Вятър и мъгла! Не стига и това, че с цената за 1 куб. метър топла вода може да кипнат поне 20 кубика. А сега пък и Украйна иска да ни лепи очите като прехвърля вината от болната глава на здравата. Е, не може, ще си плащате и вие украинци, колкото струва. И няма да "отклонявате" газ. Само фактът, че трети ден не става международната експертиза на тяхна територия, говори много - замитане на следи. Това е страхотен грях - да оставиш хората да мръзнат и индустрията да гръмне. Има бебета бе, има болни! А иначе сте много набожни. Нека видят и бъдещите им "съюзници" какъв партньор ще си вкарат и колко ще могат да разчитат на почтеността му. Благодарим на "куку" за точната информация!
30
0
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Уж всички се правим да големи радетели на свободния пазар, а когато Русия излезе на този пазар съобразно лидерските си позиции в цял свят, на същите радетели не им изнася."Кога Русия е излизала на свободния пазар, бе смеш ? Свободен пазар ли е да подпишеш договор до 2013 година и още 2004 да поставиш нови условия щото според твоите приятели руснаците, договорите не значат нищо ? Защо когато украинците поставиха на пазарна основа въпросът с транзита на руски газ, Путин взе, че се разсърди ? Значи Украйна може да купува на високи цени от Русия, ама транзита трябва да си остане безплатен ? И изобщо този проблем не е икономически и никога не е бил. Тук става въппрос за непрекъснат шантаж от страна на Русия спрямо Украйна и цяла Европа. Руснаците по стар стил тропат с крак по пода и се бият в гърдите. Това е истината.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
До 7 - или не разбираш руски или си пълен , точно написаното показва че украинците нищо не са откраднали, та дори са дали и от собствени запаси.
28
0
 
0
 
! Отговори
dobre de trijte me преди 15 години
Преди 12 години синьото правителство подписа в Москва (Бакърджиев ако не сте го забравили отиде там). Тук симпатизанти му устроиха митинг за договора. Защо тогава и той отиде при лошите руснаци?Можеше да иде отдругаде да вземе газ?????Нали...
27
0
 
0
 
! Отговори
Hehe преди 15 години
Не защитаваме Москва.Явно не си внимавал в новините преди 12 години. Тогава Евгени Бакърджиев от синьото правителство беше в Москва да подпише договор за газта. Тука сини симпатизанти го посрещнаха с тържествени митинги. Що не питате него за тогавашния договор. Защо не е отлетял другаде да ни осигури нов източнийк на газ а???
26
0
 
0
 
! Отговори
БУДНИ БЪЛГАРИ преди 15 години
НКВД , ПРАЩАМ ТЕ НА МАЙНИНАТАСИПУТКА!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
браво 20
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ново двадесет... Довчера разказваха, че допълват руския газ със собствени резерви, днес пък имали ограничено количество за около 3 месеца... т.е. колкото е ио нашият резерв. С други думи вчерашната им версия беше, че Украйна кредитира Европа (от гледна точка на резервите е все едно България да го направи), днес за такова нещо не се говори, а утре? Е, утре пак ще се появи някой ***, който да намери политическа вина в България...
23
0
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Уж всички се правим да големи радетели на свободния пазар, а когато Русия излезе на този пазар съобразно лидерските си позиции в цял свят, на същите радетели не им изнася."Кога Русия е излизала на свободния пазар, бе смеш ? Свободен пазар ли е да подпишеш договор до 2013 година и още 2004 да поставиш нови условия щото според твоите приятели руснаците, договорите не значат нищо ? Защо когато украинците поставиха на пазарна основа въпросът с транзита на руски газ, Путин взе, че се разсърди ? Значи Украйна може да купува на високи цени от Русия, ама транзита трябва да си остане безплатен ? И изобщо този проблем не е икономически и никога не е бил. Тук става въппрос за непрекъснат шантаж от страна на Русия спрямо Украйна и цяла Европа. Руснаците по стар стил тропат с крак по пода и се бият в гърдите. Това е истината.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не сме само ние зависими от руския газ -както се вижда в класацията на зависимостта в проценти- * Bulgaria 100% * Finland 100% * Slovakia 98% * Greece 72% * Czech Republic 72% * Hungary 67% * Turkey 66% * Austria 63% * Poland 45% * Germany 43% * Italy 31% * Romania 30% * France 18% * The Netherlands 6%
21
0
 
1
 
! Отговори
РУСКИЯТ ПОСЛАНИК преди 15 години
......... ПОСЛАНИК И СВИТАТА МУ ОТ ШПИОНИ ! ТАКИВА ГАДНИ , НЕ СА НИ НУЖНИ ТУК !