"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"

Украйна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви посланикът на Киев у нас
121
"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"
Снимка: БГНЕС

Украинската страна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви извънредният посланик на Украйна в София Виктор Калник.

Според него страната му е изпълнила всички искания на Руската федерация и няма никакви задължения към края на 2008 година.

"Украйна изпълни напълно изискванията на Русия и е изплатила задълженията си за 2008 г. Представили сме пред Европейската комисия и документи, които показват, че сме платили всичко”, добави Калник.

Той подчерта, че всички пунктове за прекратяването на доставките на газ са на територията на Русия.

Калник обяви, че в момента Украйна използва газ от своите резерви, които ще стигнат на страната за около 3 месеца.

“Вече 17 години украинците посрещат всяка Нова година в газов стрес. Затова искаме дългосрочно решение на този проблем”, заяви посланикът.

Украйна приветства идеята за международен мониторинг при подаването и транзитирането на руски газ през територията на страната.

“Готови сме на диалог при равни условия и без политически шантаж. Украйна няма опасение за увеличаване цената на газа, защото това предполага увеличаването цената за транзита”.

Калник поясни, че двете държави и Европейската общност са извършили огромна работа и решението на газовата криза трябва да дойде съвсем скоро.

Какво още каза украинският посланик

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
мечо преди 15 години
Много знаеш, бе Спиро! Виждал ли си договорите? Пък и да ти имам правната терминология - "прибира" в договор не се слага, "прибира"е от по-другачка област, вярно си се изразил. Всички действия на Украйна, включително и отказът да седне на масата за преговори с ЕС показва, че крие нещо, отбягва от преки въпроси и отговори. Това, че си русофоб не ти дава право да заблуждаваш хората. Без да съм русофил, обаче знам от историята едно - който се е заял с Русия - е свършвал печално. И забележи - не по нейна инициатива.
59
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Украйна в НАТО и ЕС!Тока ще го върнем на руските изнудвачи тъпкано.
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
За съжаление прав си УКРАИНСКИ СЕДЕСАР 56. Вътрешния политически проблем на Украйна стана международен. Това не значи, че украинския народ не е велик.
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
то е така пари имат да дават, ама това е повода.Причината е в теополитическите интереси на сащ и англосЪксотските ГлобалноКанитовладелци, които използвайки умело анархията поставят свои хора на престола в Украйна!!! както беше с костов в България едно времеИ те вървят срещу интереса на народа си и така
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Юлиан Вучков е български есеист, пoeт, пoлитик, драматург, публицист, художник, театрален, литературен и телевизионен теоретик, литературен гений, актьор, ексцентрик, историк, критик, борец за свобода. Създател, коментатор и водещ на народа.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЧИСТИ СМЕ, НО СА НИ ЖЪЛТИ . НЕ САМО ЩОТО НАШЕТО УКРАИНСКО СДС Е ЖЪЛТО, А ЗАЩОТО СЕ ОМАЗАХМЕ. ЮШЧЕНКО Е ПРЕД ИМПИЧМЪНТ, ТИМОШЕНКО Е НА НОЖ С НЕГО. ГАЗОВИЯТ ПРОБЛЕМ Е ЗА ПОВДИГАНЕ НА РЕЙТИНГА НА ЮШЧЕНКО - 4%.
54
1
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 15 години
41, М-к е прав/а/. Не може да се ...бава никой с Русия, просто защото никой не може да се еб..... с великите сили. Това е голяма игра на атовете и с САЩ, Русия, Китай и т.н. на нас магаретата не се полага да им гледаме даже в канчето. Много сме малки, но това не значи, че не трябва поне да сме горди.
53
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"да бе , голямо достойнство да се надупиш пред НАТО и най-вече САЩ.............то хубаво украинските "управляващи" се правят на пичове ама защо е за сметка на народа им ? Или си мислиш че народа в Украйна си умира по цирковите изпълнения на разни тяхни политици ? Да бе , как не , в определени области рускоезичното население е преобладаващо и направо си умират от кеф да се конфронтират с Русия."Е ти сега какво ни казваш, че е по-добре да се оставиш да те тъпчат отколкото сам да си решаваш съдбата ? :) ОК, приемам твоето мнение, не всеки на този свят има чест и достойнство. Само не разбрах какво общо имат НАТО, САЩ и т.н., не беше ли това чисто икономическа криза, нещо украинците имали някакви пари да дават, а ?
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Юлиан Димитров Вучков е български есеист, пoeт, пoлитик, драматург, публицист, художник, театрален, литературен и телевизионен теоретик, литературен гений, актьор, ексцентрик, историк, критик, борец за свобода. Създател, коментатор и водещ на народа.
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
подкрепям украинците, браво!
50
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Украинеца Олег Дубин е отказал да отговори на въпрос зададен му на руски - "После встречи корреспондент РИА Новости попросил Олега Дубину дать комментарий вопрос был задан на русском языке, - но тот отказался, заявив, что не будет разговаривать по-русски. В ответ на тот же вопрос, прозвучавший уже на английском языке, глава "Нафтогаза" также отказался отвечать."- Не виждам на какво отгоре украинците искат двойно по-евтина руска газ с такава омраза към Русия и не е за учудване че все още не са се разбрали за цената на газа.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така, така, хора. Пишете тука, обаче айде елате и на 14ти януари пред Народното Събрание. Всеки по собствена причина, всеки със собствени цели, но заедно. Хапвайте баничка, люпете семки, пийте бира, слушайте си музика. Просто бъдете там. Ако имате свободно време - прекарайте го с другите. Помръзнете няколко часа - не е много в сравнение с това, което търпим години наред.
48
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
да бе , голямо достойнство да се надупиш пред НАТО и най-вече САЩ.............то хубаво украинските "управляващи" се правят на пичове ама защо е за сметка на народа им ? Или си мислиш че народа в Украйна си умира по цирковите изпълнения на разни тяхни политици ? Да бе , как не , в определени области рускоезичното население е преобладаващо и направо си умират от кеф да се конфронтират с Русия.
47
0
 
1
 
! Отговори
ДАНС преди 15 години
СПОКОЙНО БЕ ПИЧОВЕ,НА ЗАСЕДАНИЕТО ЗА НАЗИОНАЛНА СИГУРНОСТ ЛИЧНО СЪМ ОПЪЛНОМОЩЕН ОТ ГОЦЕ ДА *** ЛЮБОВНИЦАТА НА ***,АКО НЕ УСПЕЯ ЩЕ СЕ ЖЕРТВАМ И ЩЕ *** НЕГО ,НО ГАЗ ЩЕ ИМА!СТИГА ДА МОГА ДА ГО НАДЪРВЯ!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
BRAVO ! H*U*I ZA RUSKITE POMIARI ! ! !
45
0
 
1
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"дърпа лъва за опашката и трябва украинските политици да са много *** да не осъзнават че в съседната им Русия са и ножа и хляба.Искат натовски бази ? Искат да влязат в НАТО ? Ами да дойде сега НАТО да им даде газ ."А, значи са *** щото не свалят гащите всеки път когато на Путим му се до*бе ? Ми не знам, аз на това му викам достойно поведение, пък ти ако искаш го приеми за глупаво. Ако и ние българите не бяхме сваляли *** пред майка Русия, ами си бяхме построили една тръба към Турция, сега може би нямаше да ни е толкова окаяно положението. Ама нали сме умни ...
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Rusiq da mi lapa siniq k*u*r ! ! ! ! AHAHAHAAA!!!!!
43
0
 
1
 
! Отговори
d-r mengele преди 15 години
браво на Украйна !!! на русия в човката
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, Спиро, естествено че Костов е виновен
41
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
дърпа лъва за опашката и трябва украинските политици да са много *** да не осъзнават че в съседната им Русия са и ножа и хляба.Искат натовски бази ? Искат да влязат в НАТО ? Ами да дойде сега НАТО да им даде газ .Украинските политици са същите мошенници и крадци като нашите управляващи , заиграват се с всеки който им плаща да лаят срещу Русия , разбира се това заиграване става за сметка на обикновените хора в Украйна .Продаваха оръжие на Грузия ,нашите мошенници също продаваха , пределно им беше ясно че това оръжие е за война срещу Русия , а сега пищят като ощипани и търсят на кого да стоварят отговорноста .Кога украински политик ще поеме отговорност и признае вина ? Когато нашенските такива го направят ,тоест никога !