Паспорт с чип и пръстов отпечатък само за... 50 лв.

Масовото им издаване започва в края на годината, твърдят от МВР
30 юни 2009 08:00,
87
Паспорт с чип и пръстов отпечатък само за... 50 лв.
Снимка: БГНЕС

Новите български лични документи с биометрични данни ще бъдат представени днес от министъра на вътрешните работи.

На специална пресконференция Михаил Миков ще покаже експериментални образци на новите паспорти и ще бъде представена тяхна демоверсия.

От Холандия вече са внесени първите машини за лазерно гравиране и в края на годината ще може да стартира масовото издаване на новите паспорти с биометрични данни.

Цената за издаването на новия документ ще бъде приблизително колкото сегашната.

Максималната цена за издаването на нов документ за самоличност с биометрични данни ще бъде 50 лева, а експресната - за 8 часа ще струва 150 лева.

В новите паспорти на вграден чип ще се записват ЕГН, пръстови отпечатъци от двата показалеца, както и електронна снимка със специфичните белези на съдържателя. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
То точно това е логиката бе, когато няма реална икономика, когато няма откъде да пълниш пробитата кесия, това е начинът. Кое ти е чудно ?!?! Аз се чудя примерно защо Българинът е толкова *** и страхлив и не си потърси правата дори и с тоягата.......когато искаш Мир се готви за война !
25
0
 
0
 
! Отговори
Цайтгайст преди 15 години
за всеки, който не е запознат. да гледа двата филма Цайтгайст - дъ мууви и Цайтгайст адендум(пиша ги така за да не ми изтрият коментара с латиница, дори ако напишете така в гугл ще ви ги намери). Там са обяснени много от причините и следствията от този тип паспорти. и все пак целта е пълен контрол над населението. Гледайте филмите !!! :)
24
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 15 години
Напълно съм съгласен със всички които са против постаянето на пръстови отпечатъци върху паспортите, това наистина е начин за следене на всеки един от нас в процъфтяващата полицйщина в целият свят. Това е за да имаме все по-малко право на глас всъщност защото гласувайки за политическо-икономическата система ти всъщност гласуваш да те вкарат в матрицата им.НЕ ИСКАМ ПО ПОДРАЗБИРАНЕ ДА МЕ СМЯТАТ ЗА ПРЕСТЪПНИК
23
0
 
0
 
! Отговори
ASH преди 15 години
доколкото знам документите за самоличност са собственост на държавата,нищо че са с наашите снимки отгоре. Защо тогава аз трябва да го плащам след като ТЕ искат да го сменям.По тая логика ТЕ могат да сменят Л.К и СПМПС през 2 месеца и да им слагат чипове, отварачки за бира,фенерчета и каквото си поискат там !!!А по между другото "чипа" струва 7 стотинки (0.07 лв.)
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Айде пак намериха начин да изкарат 500 млн.лв на гърба ни ...
21
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Днес чипче в паспорта, утре чипче на дясната ръка или на челото! Четете Библията!
20
0
 
0
 
! Отговори
Пъстърва преди 15 години
Как е възможно!!! В повечето цивилизовани страни за да ти вземат пръстов отпечатък се иска разрешение от съда и най-малко от теб самия, а ние......давайте да си напляскаме всички отпечатъците. А какво става ако си изгубиш или ти откраднат картата?!?? Току виж си се оказал извършител на престъплението, което дават по новините - с тази мафия и корупция...Божеее до къде стигнахме...
19
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Личната карта в Естония електронен подпис струва 10 евро.
18
0
 
0
 
! Отговори
Престъпник N31853276 преди 15 години
Крайно време беше българинът да бъде признат за престъпник и в милата си родина, след като в Щатите отдавна го смятат за такъв ( всеки който пристигне бива подлаган на обидната процедура за вземане на пръстов отпечатък ). Да и аз съм във файловете на ФБР, ЦРУ и т.н., сега ми предстои да вляза и във файловете на ДС.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
задължение,какво задължение,нека платят на хората паспортите,тогава имат право да задължават.В тая държава искат да задължават ония дето нямат пари хляб да си купят.Нека престъпниците да си убиват,крадат и какво ли още не,зашото на тях никой нищо не може да им направи.Затова младите се изнасяме от тук-заради неспазваните закони,корупцията и свободията
16
0
 
0
 
! Отговори
до някой преди 15 години
*** може и колата да ти открадне, но никой няма да ти обърне внимание, за какви отпечатъци говорим?
15
0
 
0
 
! Отговори
master преди 15 години
до 13лошото е че нямаме никво чувство за национално самосъзание, щото ако всички откажеме и НЕ СИ купим новите паспорти, откажем този публичен рекет и се вдигне шум Ще го духат тия нещастници. Поредният брутеален рекет на народа! ПОКЪРТИТЕЛНО
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Може ли отпечатъкът да е от средния пръст?
13
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
е добре погледнете от тази страна така ако *** който продава праз ви открадне велосипеда "БАЛКАН" и е оставил отпечатъци няма ли да е по - лесно да се достигне до правораздаване ??? Незнам за мен това е нещо необходимо за да се спре или намали престъпността.... :)
12
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
Себестойността на една такава карта е в пъти по ниска от 50лв.С номерата на колите направиха по същия начин, сменявай всякакви видове документи и номера и задължавай гражданите да си ги сменят.....Сигурен начин за попълване на бюджетните разходи на изедниците в ибез това скъсаната кесия...която се оказва че няма дъно - просто всичко изтича. В Германия можеш да си караш колата с номер отпреди 30 години, веднъж щом си платил няма начин да те изнудят после да плащаш когато си поискат.
11
0
 
0
 
! Отговори
България бие всички преди 15 години
Според други официални данни страната е водеща в Европа и по броя на служителите на МВР на глава от населението - 1 на 120 граждани.В България има най-много п р о *** о р и на глава от населението от целия Европейски съюз. Това съобщи членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Димов
10
0
 
0
 
! Отговори
България бие всички преди 15 години
В България има най-много проel doradoори на глава от населението от целия Европейски съюз. Това съобщи членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Димов !!!!!!!!!!!!!!!!!! Според други официални данни страната е водеща в Европа и по броя на служителите на МВР на глава от населението - 1 на 120 граждани.
9
0
 
0
 
! Отговори
видин преди 15 години
АЙ МИКОВ влаха нема нужда от тия паспорти не сме АМЕРИКА!!! тиа фирма дето е спечелиал конel doradoса е от наще нали!?? ТВА СЕ ЧУДИТЕ КЪДЕ ДА УВЕЛИЦИТЕ ДАНЪЦИТЕ ИОТКРАДНЕТЕ НЕЩО -В ТВА ПРАВИТЕЛСТВО ОСВЕН ДА КРАДЕТ КАТО *** НИЩО ДРУГО!??няма пари за ОНКОБОЛНИТЕ ПАСПОРТИ ЩЕ МИ ПЕЧАТАШ !?? що не вземете да се ГРЪМНЕТЕ СЪС СЛУЖЕБНИТЕ СИ ПИЩОВИ ДА СЪКРАТИТЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ ТУТМАНИЦИ !??????????????????????
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
А разстоянието между очите ни с линийка ли ще го мерят ? Май живеем в система на псевдодемокрация, а човешките права са само мит ...
7
0
 
0
 
! Отговори
Затвор преди 15 години
Добре дошли в Глобалния затвор, където всеки гражданин ще се третира като престъпник ! Снемането на отпечатъци е неприятна и УНИЗИТЕЛНА процедура ... В това много скоро ще се убедят всички български граждани ...Къде ли сега са правозащитните организации ? Защо всички трябва да бъдем третирани като престъпници и кой ще защити човешките ни права ? ....

Спонсорирани публикации