По 40 пачки в плик за Масларова

Свидетел твърди, че лично давал парите на бившата министърка
6 ное 2009 16:34,
291
По 40 пачки в плик за Масларова
Снимка: БГНЕС

Как се дава рушвет на министър? Отговора на този въпрос май знае човек от Стара Загора, който се казва Тодор Павлов.

Павлов е ключов свидетел на прокуратурата срещу бившия социален министър Емилия Масларова, чийто имунитет поиска главният прокурор.

Масларова, която днес доброволно се отказа от депутатската си защита, е разследвана за злоупотреба. Според мотивите на главния прокурор при ремонт на сграда в Стара Загора тя е ощетила държавата поне с 9 806 601 лева. Тази сума обаче е само по предварителни разчети.

Както вече неведнъж е писано, през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Той излиза на бюджета почти 20 милиона лева. Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – „Стара Загора 2007”, получила няколко дни след откриването на строителната площадка, пише в мотивите на главния прокурор.

Шеф на фирмата е Венцислав Драганов. Според прокуратурата той е приятел на Емилия Масларова от дълги години.

Може би затова е успял да договори социалното министерство да му плати за различни доставки 180 000 лева и над милион за обзавеждане на ремонтираната сграда.

Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София с автобус.

В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. На спирката в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора.

През 2008 година Павлов се е разходил до София четири пъти. Последният – преди коледните празници. Тогава, според показанията пред прокуратурата, пачките, увити в плик, били два пъти повече.

Свидетелят твърди, че не само той е имал такива командировки в столицата – това са правили и други служители на фирмата. Павлов е забелязал, че има връзка между пътуванията и постъпленията по ремонта на поликлиниката в Стара Загора.

Още по темата

Документите по делото „Масларова“ са много, затова експертите са направили само предварителни разчети за нанесените щети и числото е близо 10 милиона лева. В мотивите се уточнява, че тази сума вероятно ще нарасне значително.

В лаконичния си отговор Емилия Масларова директно обвини прокуратурата, че я клевети, и то по чудовищен начин.

Масларова поясни, че в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава.

Иначе депутатката Масларова сама реши да избегне процедурата по гласуването за сваляне на имунитет. Тя връчи писменото си съгласие лично на председателя на парламента Цецка Цачева, а не в деловодството на парламента, какъвто е редът.

В кратко изявление пред журналистите в парламента Масларова увери, че не се срамува от работата си като министър.

По думите й през последните 6 месеца е оказан силен натиск върху нея и семейството й.

За съжаление Емилия Масларова отказа да отговаря на въпроси, за да уточни коя част от обвинението е клевета и кои точно от цитираните хора не познава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че Масларова е за съд е ясно, но тя и Станишев ли са най-големите престъпници на България? Ами другите? Или само те ще операт пишкира?!
187
1
 
3
 
! Отговори
az преди 14 години
Гарката оклеветена Масларица! Че тя жената не е искала нито стотинка ама те са и давали. Тя и за разходките до Сеул за по 20 бона не е знаела. Как може женицата да разбере, че 20 бона за самолетен билет е множко
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не четете кльопавица !Слагайте автоматично само червени точки на безумния нахалник !Пиши на Кирилица !!!!
185
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гюбре пиши на Кирилица
184
1
 
3
 
! Отговори
Troinata Koalizija M преди 14 години
Troinata koalizija vav edna kilija : Maslarova, Murgina i Mancho Panjukov !!
183
1
 
3
 
! Отговори
nyakoi преди 14 години
prosto ni6to novo pod slunceto
182
1
 
3
 
! Отговори
do 181 преди 14 години
Drugarkata ti Maslarova stana Nasralova !
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ние всички от този форум подкрепяме г-жа Масларова срещу нападките и несправедливите обвинения.
180
1
 
3
 
! Отговори
ЛаПачков преди 14 години
Аз съм човекът,който раздаваше пликовете с .....пачките.Ако имате въпроси към мен,питайте.
179
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми няма за дома в Могилино, няма кой да бута там пачки, как да има.
178
1
 
3
 
! Отговори
Манчо преди 14 години
Сещам се тая Масларова като казваше "пари за дома в Могилино няма" чак по ББС даваха за мизерните условия там. Но пък явно за луксозната сграда в Стара Загора е намерила 19 милиона. Това ако не е далавера здраве му кажи, нейния авер строил сградата , познайте колко милиона е гушнала Масларова.
177
1
 
3
 
! Отговори
BORMAN преди 14 години
TOIA DA NE E BIL S PROZRACHNA TORBICHKA CHE GI E VIJDAL KOLKO TOCHNO SA PLIKOVETENECHTO NA POSTANOVKA MIRISHAT TEZ SAMOPRIZNANIA
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Горката жена... Дилемата: ще ме хванат....; няма да ме хванат....; ох... ще ме хванат....; абе няма да ме хванат.....; Ох... хванаха ме....... Не съм АЗ......
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
как не ви е жал малко за леля Масларова...
174
1
 
3
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
АБЕ ЧЕ СА СИ КРАЛИ НА ВОЛЯ НИКОЙ НЕ СЕ СЪМНЯВА АМА НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА...НЕКЪВ ТИП ПЪТУВАЛ И ДАВАЛ ПЛИКЧЕТА...ТУК И *** ДА СИ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЧЕ ПО-ЛЕСЕН НАЧИН ДА СЕ ИЗМЪКНЕ МАСЛАРКАТА НЕ МОЖЕ И ДА ИМА...
173
1
 
3
 
! Отговори
Царула преди 14 години
А партенка сакън не издавай как ти носих парите ,че не ми се лежи у пандизу.
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
стискайте палци на жената. оризилена е .
171
1
 
3
 
! Отговори
Ф.Г. преди 14 години
Абе що пишете глупости за Масларова подкупи взимала, не е вярно тя е честна жена, честен комунист предан другар на партията столетница. И Бентли-то не е нейно, само се е возила в него и никакви магазини и хотели няма в Стара Загора, това е гнусна клевета. Нищо си няма жената, освен дрехите на гърба и, дори чорапите и са кърпени като на другаря Тодор Живков навремето. Честен комунист не може да краде, той винаги мисли за партията и народа, за благото на социализма и за светлото бъдеще.
170
1
 
3
 
! Отговори
до партенката преди 14 години
Оти бе партенка, оти така люто се косиш, ми видели хорат, кво сега да си затварят очите ли, тва са 40 пачки, еи партенка лесно ли се броят на спирка, и ветер духа, лоша работа брат.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
плюйте плюйте,плюете в обора си

Спонсорирани публикации