По 40 пачки в плик за Масларова

Свидетел твърди, че лично давал парите на бившата министърка
6 ное 2009 16:34,
291
По 40 пачки в плик за Масларова
Снимка: БГНЕС

Как се дава рушвет на министър? Отговора на този въпрос май знае човек от Стара Загора, който се казва Тодор Павлов.

Павлов е ключов свидетел на прокуратурата срещу бившия социален министър Емилия Масларова, чийто имунитет поиска главният прокурор.

Масларова, която днес доброволно се отказа от депутатската си защита, е разследвана за злоупотреба. Според мотивите на главния прокурор при ремонт на сграда в Стара Загора тя е ощетила държавата поне с 9 806 601 лева. Тази сума обаче е само по предварителни разчети.

Както вече неведнъж е писано, през 2007 година социалното министерство започва ремонт на работническата поликлиника в Стара Загора и превръщането й в административна сграда.

Той излиза на бюджета почти 20 милиона лева. Интересна подробност е, че работата стартирала през декември 2007 година, а първите 6 милиона фирмата изпълнител – „Стара Загора 2007”, получила няколко дни след откриването на строителната площадка, пише в мотивите на главния прокурор.

Шеф на фирмата е Венцислав Драганов. Според прокуратурата той е приятел на Емилия Масларова от дълги години.

Може би затова е успял да договори социалното министерство да му плати за различни доставки 180 000 лева и над милион за обзавеждане на ремонтираната сграда.

Споменатият свидетел Тодор Павлов работил при Драганов. По време на разследването той разказал, че шефът му лично го е пращал да пътува до София с автобус.

В пликчета всеки път той носел около 40 пачки. На спирката в автомобила си го чакала Емилия Масларова, която взимала парите и го пращала по живо, по здраво към Стара Загора.

През 2008 година Павлов се е разходил до София четири пъти. Последният – преди коледните празници. Тогава, според показанията пред прокуратурата, пачките, увити в плик, били два пъти повече.

Свидетелят твърди, че не само той е имал такива командировки в столицата – това са правили и други служители на фирмата. Павлов е забелязал, че има връзка между пътуванията и постъпленията по ремонта на поликлиниката в Стара Загора.

Още по темата

Документите по делото „Масларова“ са много, затова експертите са направили само предварителни разчети за нанесените щети и числото е близо 10 милиона лева. В мотивите се уточнява, че тази сума вероятно ще нарасне значително.

В лаконичния си отговор Емилия Масларова директно обвини прокуратурата, че я клевети, и то по чудовищен начин.

Масларова поясни, че в разследването срещу нея са цитирани имена на хора, които изобщо не познава.

Иначе депутатката Масларова сама реши да избегне процедурата по гласуването за сваляне на имунитет. Тя връчи писменото си съгласие лично на председателя на парламента Цецка Цачева, а не в деловодството на парламента, какъвто е редът.

В кратко изявление пред журналистите в парламента Масларова увери, че не се срамува от работата си като министър.

По думите й през последните 6 месеца е оказан силен натиск върху нея и семейството й.

За съжаление Емилия Масларова отказа да отговаря на въпроси, за да уточни коя част от обвинението е клевета и кои точно от цитираните хора не познава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Приятелче, изказах мнение, че си глупав, защото очкаваш доказателство. Хайде светни ни, какво точно доказателство очакваш, което разбира се ще те убеди във вината или невиността на Масларова?!
207
1
 
3
 
! Отговори
colobur преди 14 години
Каквато и да е историята-няма значение,обаче много е важно да разберете че *** ВЪВ ЗАТВОРА НЯМА ДА ВЛЕЗЕ!!!ЕВРЕИН-МИНЬОР!???
206
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
Глупав е този,който оставя другите да го манипулират и не исказва собствено мнение. Целта на форумите е човек да изразява своето си мнение и не да се псуваме и да говорим глупости както го правят повечето. Ти като си толкова умен напиши защо смяташ,че Масларова е взела тези 40 пачки? И защо според теб е отишла лично,а не е пратила някой да й вземе парите? Нали си много умен-отговори ми.Че са крали-крали са.Всеки ще открадне и в Германия има корупция,но точно тази история много намирисва.
205
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама ти си май по дебела от нея.
204
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Пожълтелите зъби са решим проблем. Маслорава се оказва по скоро не като проблем с пожълтели зъби, а проблем с нещо което иска да ти изкара зъбите .. ***.
203
1
 
3
 
! Отговори
Predlogenie преди 14 години
Vav vsichki magazini da se okachat tabla sas snimkite na nai-golemite kradli vav Balgarija----Maslarova , Murgina i Emel Metem !! Gragdani , pazete se ot tjah !!
202
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо Масларова ви уж вълнува, а за пожълтелите зъби не ви е срам.......
201
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Щото си малко глупав. Обикновено така стават нещата.
200
1
 
3
 
! Отговори
Студент преди 14 години
И как пък изведнъж се появи този свидетел и от къде пък знае точно колко пачки са били в плика ? Тия подкупи не стават,чрез непроверен свидетел и незнам дали има някой,който вярва на тия глупости. Аз лично не вярвам . Не съм нито жълт,нито червен, нито син, нито от която и да е политическа организация. Просто ми става смешно за тия глупости. Ако аз ще пращам по 40 пачки за подкуп или ще отида лично или ако пратя човек то този човек едва ли ще знае съдържанието на пратката... ама сейр да става
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имаш ли пожълтели нехигиенични зъби ?
198
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
абе, тук да не пише феата на зъбките :) *** му майката и реклама за ... жълти зъби. Освен, ако някой зъболекър не е решил да си прави маркетинг.
197
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хайде графомани към текста за пожълтелите зъбки.кураж и не се ослушвай
196
1
 
3
 
! Отговори
Eva преди 14 години
Ако тая дебела *** я вкарат на топло ще призная бат Бойко.
195
1
 
3
 
! Отговори
Popravka преди 14 години
Mancho Panjukov i SerGei Stanishev vav edna obshta kilija !!Troinata Koalizija kradli : Maslarova , Murgina i Emel Metem vav sasednata kilija !!!
194
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде юнаци сменяйте - към пожълтелите зъби. Кураж.
193
1
 
3
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Не обичам масларова, нито Станишев. Мразя комунизма, обаче Бате Бойко работи по болшевишки и само първосигналните му избиратели го харесват. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ. ЗАДАВА СЕ ДИКТАТУРА.
192
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 14 години
Бели зъби в устатаКураж момчета и момичета,да подкрепим за пожълтелите зъби. Хайде Кураж.
191
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Имаш притеснения, че това което е в устата ти не е жълти зъби ли ? :)))
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
я всички отскочете на статията за жълтите зъби.да видим какво има в устата ?
189
1
 
3
 
! Отговори
Морски преди 14 години
Описаното в горната статия ми изглежда толкова познато, че почти съм склонен да повярвам в твърдението. Обикновено нещата са битови, елементарни и няма сложни банкови преводи през хиляди офшорки / както е по холивудските филми/. Да видим какво ще се случи. Г-жа Масларова е позната и от едно друго правителство и то не по начина по който обикновено се говори за жена.

Спонсорирани публикации