"Тракия" – тотално блокирана от тютюнопроизводители

И в двете посоки движението по магистралата е спряно
21 дек 2009 12:32,
140
"Тракия" – тотално блокирана от тютюнопроизводители
Снимка: Булфото

Затворена за движение и в двете посоки е магистрала "Тракия" при разклона за гр. Карлово.

Причината са продължаващите протести на тютюнопроизводителите.

Въведен е обходен маршрут – Стара Загора–Чирпан–Плодовитово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На мястото са близо 3000 протестиращи от Южна България, една част от които пристигнаха с трактори.

"До 4 декември предадохме тютюна и сега очакваме държавата да плати своя дял в цената му", обяви Юлиян Кенански", председател на Съюза на частните тютюнопроизводители.

По думите му протестът е организиран, след като е станало ясно, че държавните премии, които се изплащат на килограм предаден тютюн, ще бъдат изплатени едва през лятото на 2010 година.

Той допълни, че тютюнопроизводителите заплашват да блокират и митницата на ГКПП Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

Още по темата

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", допълни Кенански.

Всеки момент при протестиращите се очаква да пристигнат министърът на земеделието Мирослав Найденов и зам.-министър Цветан Димитров, които пътуват към мястото на протеста. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
а и само на мен ли ми прави впечатлениече `обичания` от народа бойко не смее да се покаче лично, а праща някъв министър - ента дупка на кавалада преговаря :)
117
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
бай кольоестествено че я изпълнявате ви точка 1 - те по нея се трудят сега....държавата обещава цена, плаща част от нея, после обещава да плати останалото след половин година (без лихва естествено)майтапи...
116
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Мисля си, че ако това е електората на ДПС, Доган не би ги оставил в калта толкова лесно.
115
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Жалкото е, че ГЕРБ няма програма от която да се извадят обещанията им преди да влезнат във властта. Има порграма, ако може подобна глупост да се нарече програма, ама има! На сайта на герберчетат я има! Ето началото и! Ще си позволя да коментирам само основните пет приоритета в тази програма:ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ01 юни 2009 г.Пет приоритета на управлението 1. Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество 2. Превръщане на България в основен фактор на стабилност в региона и света, уважаван член на Европейския съюз 3. Благоденствие и просперитет за българските граждани и българската икономика 4. Подобряване на социалната сигурност. Създаване на благоприятна и здравословна среда на живот 5. Развитие на човешкия капитал на нацията за по-високо национално самочувствие. По т.1. - Всички бивши управници са в затвора! До един! Обири няма, банките стоят отключени, отвличанията спряха, въобще справедливост до дупка! По т. 2. - ЕС ни уважава, ама ни плясна през ръцете, заради новините на турски...ей така, от уважение!По т.3. - Всички граждани просперирахме, до неподозирани висоти! Толкова проспериахме всички, че нямаме нужда вече от допълнителни пари за Коледа. Най много просперираха пенсионерите с 24 лв!По т.4. Здравеопазването ни е вече на световно ниво, даже и над световното, затова правителството се принуди да намали издръжката на болниците, санким, то болни няма, няма кой да се лекува вече!По т. 5. Човешкия капитал е тъй силно развит, че вече нямаме нужда от наука! Т.е. няма накъде повече да го развиваме!
114
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
как кой ги е прибрал?адреса на сибанк ли искате?
113
0
 
0
 
! Отговори
ЕХ преди 14 години
В държавните учреждения се появиха календари, от които ни гледа почти умно новият Тато.
112
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Абе тези.... за какви ги вземат .... Парите им били заложени в бюджет 2009, но тъй като той не е правен от ББ пари няма. хахаххахаххахахаххахахаххахПита се в задачата къде са парите ? Кой ги е прибрал, ГЕРБ за да омаскари старите или старите за да омаскари ГЕРБ. По-нормалното е 1-я вариант :)
111
0
 
0
 
! Отговори
Ая преди 14 години
Да плятят на тютюнопроизводителите !!! Веднага !!! Незнам как се произвежда тютюн- аз само го употребявам. Неможе онзи *** Дянков Да вдига цените на цигарите а да не плаща на производителите. От какво ще живеят хората ???
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не позна. Не е Странджата. Опитай пак.
109
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
...Само да попитам: - kyky жив ли е още... ку-ку, ку-ку, ку-ку...
108
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
странджа,и да се правиш на анонимен, и да не се правиш - пак си миришеш отдалеч...кажи сега за изчистената до асфалт софия....
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ех, kyky, как да ти цъкат минусчета хората, като плюсчетата единствени осмислят деня ти. Съжаляват те всички.
106
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
така е, димитървсичките ми гости от странство до последно бяха убедени че бойко е някакъв шоумен - циркаджия, защото не се показваше само от тоалетните......иначе от всяко радио, телевизия и какво ли още не излизаше и бълваше `аз` `аз`....*** се видя, че от неговото `аз` до `пълен г*ъз` разлика голяма няма...
105
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Кажи царя колко интервюта има, че да му преброиш лъжите :))))))
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мутрите искат да ограбят хората, хората се вдигат - турците са му виновни на мутрата бойко?
103
0
 
0
 
! Отговори
СД преди 14 години
да бе ДО ЛЯТОТО ТЕЗИ ХОРА НА ФОТОСИНТЕЗА ЛИ ЩЕ СА?!?АЗ КАТО УЧЕНИК СЪМ БИЛ НА БРИГАДА НА ТЮТЮН, КОЙТО НЕ БИЛ НЕ ЗНАЕ КОЛКО ТРУДОЕМКО Е ТОВА НЕЩО!!! ХАЙДЕ СЕГА ББ ДА СЕ СЪБЕРАТ У БАНКЕ С НЕГОВИТЕ ХОРА И ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА.... ТЕ НАЛИ ТАКА И ЛОВЯТ БАНДИТИТЕ.... МАНИПУЛАТОРИ ЖАЛКИ!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нищо странно няма.имаш платени бойкоборисовчета, които седят и душат да не би някой да каже нещо срещу светинята му...и цъкат, цъкат минусчета, пишат мнения с по една дума за да излъжат брояча и цъкат....доказват всенародна любов и нарастващи рейтинги така....
101
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
пич, вземи ме подкани да умра, че нещо взехте да изоставате с минусчетата....
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бойко изчисти снега
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
бойко изчисти снега

Спонсорирани публикации