Тайните на Октопода, погледнати на Запад

Трактора иска среща с US посланика; прошка за дребни бандити, ако пропеят; неприятни въпроси за Борисов
17 фев 2010 21:35,
125
Тайните на Октопода, погледнати на Запад
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров е поискал среща с американския посланик в София „поради политическата респресия срещу него“.

В сряда посланик Джеймс Уорлик е получил собственоръчно написана молба от Алексей Илиев Петров с настоятелно искане за среща, твърди адвокат Румяна Радкова.

Петров е уведомил американския посланик, че срещу него се извършва политическа репресия и се води несправедлив процес.

Аз лично депозирах молбата, заяви пред агенция БГНЕС Румяна Радкова. Тя е един от адвокатите на бившия служител на ДАНС.

В четвъртък Софийският апелативен съд ще заседава по мярката за неоклонение “задържане под стража” на Алексей Петров.

Съдебното заседание е по жалби на Петров и още шестима задържани по време на операция “Октопод”.

Обвиняемите обжалват определението на Софийския градски съд от 12 февруари.

Прошка за дребните престъпници, ако пропеят за шефовете си

Междувременно агенция Франс прес съобщи в репортаж от София, че главният прокурор  Борис Велчев призова за специални мерки в борбата срещу организираната престъпност.

Предлагаме създаването на специализирани структури на прокуратурата и съда, които да се занимават с организираната престъпност - заяви Велчев пред чуждестранни журналисти в София.

Още по темата

Съдебните процедури трябва да бъдат опростени, за да водят до по-бързи присъди, а обвиненията срещу дребните престъпници може да бъдат анулирани, ако те се съгласят да свидетелстват срещу техните началници, допълни главният прокурор.

Прокурорите и полицейските началници посочиха, че има около 300 ключови подземни босове в България, съобщава още агенция Франс прес.

Неприятни въпроси и за Борисов

Мафиотските афери около Алексей Петров станаха обект на публикация в германския всекидневник Зюддойче Цайтунг във вторник, съобщи Дойче веле.

Кръстникът се казва "Трактор", пояснява авторът на материала Клаус Брил.

Брил разказва за акцията "Октопод" и свързаните с нея обвинения към предишния премиер Сергей Станишев, че е подкрепял Алексей Петров.

На неприятни въпроси е изложен и сегашният премиер Борисов - отбелязва още авторът, като съобщава, че според някои предположения ставало дума за разплащане на стари сметки между него и бившия му бизнес партньор Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
... преди 14 години
Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г. в тетевенското село Градешница, тогава Ловешки окръг (днес селото се изписва Градежница). Както е посочено в множеството документи от досието, той произхожда от бедно селско семейство.В секретна справка, екземпляр единствен, на Окръжно управление (ОУ) МВР Ловеч, от 1977 г. относно: "Изучаването на лицето АЛЕКСЕЙ ИЛИЕВ ПЕТРОВ, кандидат за курсант в СМУ Пазарджик", е посочено, че баща му Илия Петров Василев (1942) работил като извозвач на дървен материал в ТКЗС в Тетевен.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Do ot:Be ti otkade znae6tiq takiva ne6ta? Sin4eto na edi koi si kazalo ne6to za edi kogo si koito v momenta ima nujda ot dobri dumi po negov adres? A?Miri6e ne6to na kenz.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да имам на Америка охранения и *** потенциал.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе разни евреи да не се месят там където не им е работа! вътрешните работи на коя да е държава са си нейни вътрешни работи. да вземат пример от руснаци и американци - до сега те не са се намесили във вътрешните работи на нашата държава, поне по този въпрос.
52
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
:-))) Значи, САЩ ще ограбят Русия. Всъщност, 49, ако серазтъпчеш до Централна Африка, току вижи, станал си ресурс...При това, деликатес.:-))
51
7
 
5
 
! Отговори
... преди 14 години
Алексей Петров е чудесен човек и голям български патриот. Така коментира познанството си със задържания при операция Октопод бивш сътрудник на ДАНС Нири Ятом, син на бившия шеф на израелското разузнаване МОСАД Дани Ятом.
50
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 14 години
ТЕ не бягат от миналото, а преследват БЪДЕЩЕТО. ТЕ не са еволюирали, а така са програмирани. Много се надявам скоро да се появи АНТИВИРУС на ВИРУСА КОМУНИСТ ... и стискам палци да не е КОМУНИСТ ' така ми се ще хората да полуат вместо зависимост - свобода ... ала много се съмнявам, че това някога ще се случи ....
49
4
 
9
 
! Отговори
Венци преди 14 години
Така става, когато и добрите и лошите герои са все МУТРИ. Алексей Петров е офицер от милиционерските структури, еволюирал до МУТРА. Лошото е, че същото се отнася и до г-н Премиера. Никой не може да избяга от миналото си. То винаги ще го преследва.
48
6
 
10
 
! Отговори
:) преди 14 години
БГ може да ПРОКОПСАсамо и единственоо ако е жизнено необходима на по-силните. Ресурсите биват само прородни, ЧОВЕКА е КОНСУМАТОР на РЕСУРСИ, а НЕ Е самият той РЕСУРС. САЩ са ней-големия и силен ГРАБИТЕЛ на РЕСУРСИ, докато РУСИЯ е най-едрия СОБСТВЕНИК на РЕСУРСИ в СВЕТА ... така че - правете си сметката :)
47
8
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Исках да каже, че бг няма да прокопса. А САЩ ..имат ресурси, наричат се .. човешки потенциал. Имат го.. за разлика от тукашните без алтернативни комунистически маргинали.
46
0
 
5
 
! Отговори
:) преди 14 години
Ще се появи??? Ти въобще наясно ли си що е то ПОЛИТИК??? ... и не става дума за никакво разделяне, а за ПРИСВОЯВАНЕ!!!
45
2
 
9
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Дават на съд 3-*** министри от кабинета Станишев17 февруари 2010 / News.dir.bgДелото срещу бившия зам.-министър на вътрешните работи Раиф Мустафа скоро ще достигне съдебна фаза. Същият е случаят и с бившите министри на отбраната и на земеделието Николай Цонев и Валери Цветанов.На съд ще бъдат дадени и бившият министър на труда и социалната политика Емилия Масларова и бившата шефка на данъчнитеМария Мургина, съобщи градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от БТА. До седмица ще има резултат и по делото срещу експремиера Сергей Станишев, за изчезналите документи от ДАНС."Приключило е разследването срещу военния министър Николай Цонев. И на него му пишат в момента обвинителния акт. За бившия земеделски министър е написан обвинителният акт, обжалват едно частично прекратяване на колегата, който го е изготвил. Въпрос на време е да се върне делото от съда и да внесем обвинението" каза прокурор Кокинов пред bTV."За госпожа Мургина в момента подготвят обвинителното заключение, прецизират го, предявяването е приключило. Разбрах от наблюдаващия прокурор госпожа Немска, че другата седмица делото ще бъде получено в Градска прокуратура. Тя помоли за една седмица, след което ще подготви своя акт".За Станишев експертизата е на приключване, вероятно другата седмица ще има окончателното заключение, каза още Кокинов и допълни, че се очаква и по делото на Емилия Масларова да има развитие другата седмица.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз пък искам среща с арменския поп
43
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всичко е по смислено от параноичните ти болни фантазии. След 4 години ще се появи нов политик и него ще вкараш в списъка на хората 'разделили' България !
42
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
ок, дай по-смисленни ...
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ахахахаха :))) аз ли съм наивен или ти ? Детските ти обяснения за ББ са ... достойни за дисертация на няколко мастити психиатри!
40
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 14 години
това показва само колко си наивен ... еххх
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Глупости ! Аз ако имам толкова пари, колкото ти твърдиш, че ББ има, ще си вдигна партакешите от България и ще си живея живота /а и парите ми ще са защитени/.
38
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
САЩ не е убежище за ченгета. Страната няма как да прокопса, едно географско полежение при съвременните оръжия не е от никакво значение! В съвременния свят са ВАЖНИ РЕСУРСИТЕ, те правят хората силни или слаби ... ние можем само да направим избор и предположение кои ще са по-силните и да се присъединим към тях ... това е :(
37
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 14 години
до 32Да, определено е БОГАТ, но това нищо не означава /днес е така, утре може да не е/ :( за него парите не са и няма да бъдат проблем, той ИСКА ВЛАСТ, власт за себе си и за покровителите си, зашото именно чрез властта може да защити както ТЕХНИТЕ БОГАТСТВА, така и СВОЕТО. ... НЯМА ВЛАСТ - НЯМА ЗАЩИТА :(