Тайните на Октопода, погледнати на Запад

Трактора иска среща с US посланика; прошка за дребни бандити, ако пропеят; неприятни въпроси за Борисов
17 фев 2010 21:35,
125
Тайните на Октопода, погледнати на Запад
Снимка: БГНЕС

Алексей Петров е поискал среща с американския посланик в София „поради политическата респресия срещу него“.

В сряда посланик Джеймс Уорлик е получил собственоръчно написана молба от Алексей Илиев Петров с настоятелно искане за среща, твърди адвокат Румяна Радкова.

Петров е уведомил американския посланик, че срещу него се извършва политическа репресия и се води несправедлив процес.

Аз лично депозирах молбата, заяви пред агенция БГНЕС Румяна Радкова. Тя е един от адвокатите на бившия служител на ДАНС.

В четвъртък Софийският апелативен съд ще заседава по мярката за неоклонение “задържане под стража” на Алексей Петров.

Съдебното заседание е по жалби на Петров и още шестима задържани по време на операция “Октопод”.

Обвиняемите обжалват определението на Софийския градски съд от 12 февруари.

Прошка за дребните престъпници, ако пропеят за шефовете си

Междувременно агенция Франс прес съобщи в репортаж от София, че главният прокурор  Борис Велчев призова за специални мерки в борбата срещу организираната престъпност.

Предлагаме създаването на специализирани структури на прокуратурата и съда, които да се занимават с организираната престъпност - заяви Велчев пред чуждестранни журналисти в София.

Още по темата

Съдебните процедури трябва да бъдат опростени, за да водят до по-бързи присъди, а обвиненията срещу дребните престъпници може да бъдат анулирани, ако те се съгласят да свидетелстват срещу техните началници, допълни главният прокурор.

Прокурорите и полицейските началници посочиха, че има около 300 ключови подземни босове в България, съобщава още агенция Франс прес.

Неприятни въпроси и за Борисов

Мафиотските афери около Алексей Петров станаха обект на публикация в германския всекидневник Зюддойче Цайтунг във вторник, съобщи Дойче веле.

Кръстникът се казва "Трактор", пояснява авторът на материала Клаус Брил.

Брил разказва за акцията "Октопод" и свързаните с нея обвинения към предишния премиер Сергей Станишев, че е подкрепял Алексей Петров.

На неприятни въпроси е изложен и сегашният премиер Борисов - отбелязва още авторът, като съобщава, че според някои предположения ставало дума за разплащане на стари сметки между него и бившия му бизнес партньор Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 14 години
ББ прави и други богати, това му е ролята. Като я изпълни може и да хване пътя за САЩ и той. Ще се нагледаме на Алексей 2, кой знае. Страната може и да прокопса..някой ден в необозримото бъдеще.
35
4
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Костов ... добър играч е! ... как се казваше - ***-ЛА ... риба се лови в - МЪТНА ВОДА /безвластие/ каквото е налице в момента ... само че Костов е част от пионките на НАСЛЕДНИЦИТЕ ... и е равнопоставен на другите пионки в ИГРАТА ... а ще спечели онзи зад когото застане ПО_ГОЛЕМИЯ БРАТ /РУСИЯ/
34
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Те *** са си такива, винаги са гледали да приберат чуждото и са се ревнували един друг.. а ко някой отмъкне повечко. При тях всичко е лъжа и измама факт е. А уж се имат за пацифисти.. мира, бога и човека обичали. Дрън дрън..:)
33
1
 
8
 
! Отговори
ОЧЕВИДНО преди 14 години
Американския посланик го вкара в ареста логично е че той може и да го изкара от там.Въпроса е каква ше е сделката и дали тракторчето наистина е заорало толкова дълбоко,че да може да се пазари.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да те питам, щом вече са я разделелили, това означава ,че ББ е доста богат. В такъв случай, защо не си харчи парите нейде на малки острови, ами се занимава с тази неблагодарна работа - министър председател на България ?
31
2
 
5
 
! Отговори
георги преди 14 години
А ми КОСТОВ,Наистина разрови нещата и донякъде тръгнаха ,и ще излезе прав...15 год.всички го плюеха,най много от медиите и опонентите му,и убеждаваха всички да им вярват,но нещата са коренно противоположни...рано или късно всичко излиза на яве...
30
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 14 години
ми така си е, то руснаците от Руско-Турската война насам все гледат на нас като на тяхна СОБСТВЕНОСТ, и който крадне от нея - УТИВА СИ ... всички очистени ЧЕНГЕТА /премиер и други/ са се пробвали да краднат от ПО_ГОЛЕМИЯ БРАТ :):):)
29
3
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Алексей и сега го играе под приритие, че защо иначе ще иска да ходи в САЩ с важна информация. Ще завалят едни статии едни .. разработки в Таймс. Милицията се е усетила и е прибрала "предателя":)
28
1
 
2
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Tozi puk Aleksei , za kuv se misli xaxa, dobre ,che ne go e molil napravo da go osvobodi :))) xaxa sigurno i amerikancite dolni sa zameseni v opitite za destabilizacia na stranata predi godini
27
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
хахах
26
3
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Умен е ВСЕКИ който намери начин и възможност да ЗАГРАБИ ресурсите и благата на "БЛИЖНИЯ" си ... а средството за това е ВОЙНАТА или ХИТРОСТТА :)
25
2
 
5
 
! Отговори
чичо преди 14 години
До Племеник:Прав си ама тез амсалаци във властта досега не го ли виждаха Алексейчо какво прави?Че чак сега се сетиха да го приберат да не вземе да се разприказва на свобода.В крайна сметка той е бил техен доверен човек -под прикритие под зад параван и т.н.В гащите са си бъркали заедно, а изведнъж край ти си виновен .Ние сме на власт ,а сега де?
24
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 14 години
Ми щото всички са краднали от т.н Съветски рай, и се скатават да не бъдат наказани от НЕГО :)
23
1
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 14 години
И кво сега да закола агне ли , или мисир
22
4
 
7
 
! Отговори
:) преди 14 години
Петър Стоянов Ви го КАЗА: Кумунистите разпределиха държавната собственост помежду си!!! с помоща на хора като Илия Павлов, Братята Васил и Жоро Илиеви, и разни други БИЗНЕСМЕНИ ... в това число и ББ, както и Иван Костов, Луканов, Беров, Виденов и т.н. политици и ченгета, както и ПРОКУРОРИ и СЪДИИ, ВЕРНИ на ПАРТИЯТА и ... уж на родината ... НЯМА КОЙ И КАК ДА ИМ ОТНЕМЕ ТАЗИ СОБСТВЕНОСТ ... НИЕ /гражданите/ сме само ЗРИТЕЛИ на това как си Я разпределят помежду си ... и трябва да сме щастливи :)
21
2
 
4
 
! Отговори
Цеца Меца преди 14 години
Много слушаш какво казват тия американци бе, човек. До сега аз нищо умно не чух от тях. Те ако бяха много умни нямаше да предизвикат тая криза и да правят война след война, окупирайки половината свят. Но, то за това не се иска ум, а нахалство и дебелоочие. Имат го в изобилие...
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най добре на трактора да му занесат едно важенце в ареста да се обеси и да спре да ни занимава с глупости
19
0
 
2
 
! Отговори
Мирчо преди 14 години
Ами има ,след като почесваш макар и отдалеч ташаците на някой ,после няма как да нямаш претенции и да не се имаш за някой!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
xa,xa-nali samite yankee mu podskazaha na maloumnia BB da go poso4i s prast ,xa-xa
17
0
 
8
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Интересно, що никой не иска убежище в Съветският рай...