Цветанов упорито отказва среща с ВСС

Иска да има нещо конкретно - "може би арестуван съдия"
18 мар 2010 12:55,
105
Цветанов упорито отказва среща с ВСС
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че е редно вътрешният министър да инициира промени в съдебната система, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите създаването на работеща съдебна система трябва да е стремеж на цялото общество.

„За мен е много по-важно с помощта на неправителствения сектор, с политическа воля и с представители на съдебната система да можем да провокираме един обществен дебат и да направим една работеща съдебна реформа“, допълни той.

Попитан, няма ли да се отзове на поканата на Висшия съдебен съвет за среща, на която да изяснят позициите си, Цветанов заяви, че не смята да ходи там.

„Програмата ми е много натоварена, а и може би, когато отида там трябва да имам нещо конкретно, с което да ги запозная – може би някой арестуван съдия“, коментира вътрешният министър.

По думите му в случая не ставало въпрос за негови лични претенции към съдебната система, а за претенции, които има цялото българско общество.

Още по темата

„За тези 20 години преход хората усещат и знаят, че има корупция, а няма осъдени. Нямаме нито един осъден от висшите етажи на властта и от тежката организирана престъпност“, коментира вътрешният министър.

Той обясни, че и в МВР има служители, които се възползват от пагона си, но ведомството работи и хваща престъпниците. Той даде пример със групата за отвличания „Наглите“ като изтъкна, че от тогава няма случай на отвличане.

Цветан Цветанов днес се срещна с министъра на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария – Йоахим Херман, който даде висока оценка на работата на новото правителство.

По думите му мерките, които то предприема в борбата срещу организираната престъпност са ефективни, но трябва да бъдат направени законодателни промени.

По думите му една от основните цели сега трябва да е реформата в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. Херман изтъкна, че за едни и същи престъпления в Германия се издават по-тежки присъди, отколкото в България.

Баварският вътрешен министър подкрепи и усилията на правителството за присъединяване към Шенген, но заяви, че е изключително важно да дадем сигурност по външните за ЕС граници.

Той изтъкна, че Германия следи с особено внимание контролът по границата на България с Турция, заради каналите за трафик на наркотици, които минават през страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
8
 
! Отговори
БАЙКОЙ преди 14 години
Айде стига с тая корупция , почти няма шофьор дето да не е дал поне веднъж 20 лева на някой катаджия ... ама досега съдия не ме е спирал да ми иска ...
76
3
 
3
 
! Отговори
Йоахим Херман преди 14 години
Прав е Цецко!Кои са те ,та те не са му на нивото!
75
2
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
До НОРД: да не си любител на производството Кизляр ? Имат един модел нож "НОРД" не лош. Ако е така, считам, че коментарите ти са твърде несъстоятелни, за човек любител на остриета.
74
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 14 години
Докато апарата на МВР е РЕПРЕСИВЕН, и ако няма НЕЗАВИСИМ СЪД който да респектира служителите на това министерство - те да са почнали да ни бесят по улиците за щяло и нещяло ... както е недалечното минало, по времето на Комунизма.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблема между Цв. и ВСС е като скандала между пияния мъж и грозната жена от вица. ВСС може да се изчисти, ама Цв. няма да стане умен.
72
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
как да има осъдени, след като не е БЕЗСПОРНО ДОКАЗАНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА. Политиците да си оправят законите, и едва след това да коментират спазването им. Работата на съдът е да отсъжда съобразно закона. Не случайно към всяко решение има МОТИВИ за отсъждането или неотсъждането, които са съгласно закона по който се гелда дадено дело. И министъра след като е толкова вещ - нека докаже, че еди кой си съдия е отсъдил в разрез със закона, а не да ни хвърля прах в очите.
71
2
 
6
 
! Отговори
НОРД преди 14 години
Как ще иде , бе , като видя как се *** колегата му Дянков при президента ! Кой знае ако иде дали няма да го " надсвири " , кой знае какви простотии ще наприказва този нискочелия вифаджия. Това да идат на среща вече няма да стане защото резултата е ясен - поредния резил.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те от Франция го видяха ти за обществото говориш
69
4
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Моля не се водете от целенасочената кампания срещу настоящото правителство, за организацията на която говорех още преди 2 месеца.Моля всеки, който се съмнява в това, че единствената алтернатива за България е сегашното управление, да отдели 2-3 дни за да обиколи малките населени места в страната и да се увери, че докато тече спора дали на Митка топлата питка и е топла питката, ДПС създава стройни структури по места, където и хляб не можеш да си купиш на Български език.
68
6
 
5
 
! Отговори
Умен преди 14 години
Ами ще отказва, той няма общи теми за разговор с ВСС. Въпрос на интелект, който определено липсва в настоящото правителство!
67
1
 
3
 
! Отговори
ъгдф преди 14 години
РАЗРЕШАВАТ ЗАСЯВАНЕТО НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ КУЛТУРИ НАВСЯКАДЕ ОСВЕН НА 30 КМ ОТ БОРОВЕЦ!!!! СЪБУДЕТЕ СЕ
66
2
 
8
 
! Отговори
Главният насъсквач преди 14 години
Главният насъсквач срещу всички българи, които не са гласували за т.н. герб, се включва в конкурса на другаря Борисов Кой ще насъска най-много гербави срещу другояче мислещите българи?
65
4
 
5
 
! Отговори
дилетанти преди 14 години
Наглите крокодили и октоподи, които обират държавата са дилетанти. Истинските професионалисти си създават т.н. герб, правят си правителство и си назначават министри като Дянков и Цветанов.
64
4
 
3
 
! Отговори
преди 14 години
Мустафа, Мустафейчо и Мустафанчо.Кой и колко ти плаща, та си надсякъде и при всички. Затова ли ти плщат, да задаваш тон. Скрии се ченгесарче непоканено. Дон ЦЕЦИ до кога ща се оплаква като вдовица за х...Не му се оди, защото е 0 в правото.Да не видат КАКЪВ *** Е.
63
0
 
3
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
продължение: Забравих да спомена, че грабителите са заловени на място при извършване на деянието
62
0
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
продължение: В делото прокурор Богданов твърди, че въоръженият грабеж срещу наематели не е престъпление а гражданско правоотношение. Твърди, че ограбените не били притеснени от грабежа поради това, че огнестрелните оръжия които са носили грабителите са законно притежавани, включително това на осъдения убиец Алексей Кичатов. Не са описани нито оръжия, нито разрешителни за притежание и носене на такова, а само че лицата са удостоверили съпричастност към охранителната дейност на "Алфа"
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредната изцепка. Защо Цецко не каже нещо относно годността на доказателствения материал, който предлагат на съда? Защо не каже за обработването на този материал? И като хванаха т.нар. нагли какво? Колко останаха в затвора? И дали изобщо ще има осъдени? Спортист говори за съдебната система - такъв уникум само на тази територия може да се срещне.
60
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ СРЕЩАТ ПО ПРННЦИП...НО Е ЯВНО ЧЕ ТАКАВА СРЕЩА Е НУЖНА ЗАЩОТО ЕДНА ОТ 2 ТЕ ИНСТИТУЦИИ НЕ РАБОТИ ЕФЕКТИВНО... това и обикновенните граждаани го знаят и виждат...
59
1
 
7
 
! Отговори
Rudi преди 14 години
Тия докога ще реват. Ами променете законите затова сме ви избрали. Хулите по съда до нищо няма да доведат. Досега плачехте от Станишев. Тази песен сме я слушали с години
58
0
 
0
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
До 55: Човека Богданов е бил чадър над Алексей Петров. По едно мое дело осъденият Алексей Владимирович Кичатов, на 12 год. лишаване от свобода през м. февруари 2010 г. от СГС за убийството на Юри Кутепкин признал други 2 убийства и разследван за смъртта на Андрей Луканов е признал съпричасността си към дружеството "Алфа" близко до дейността на Петров. Делото е за въоръжен грабеж от 5 лица включително и Кичатов.