Цветанов упорито отказва среща с ВСС

Иска да има нещо конкретно - "може би арестуван съдия"
18 мар 2010 12:55,
105
Цветанов упорито отказва среща с ВСС
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че е редно вътрешният министър да инициира промени в съдебната система, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите създаването на работеща съдебна система трябва да е стремеж на цялото общество.

„За мен е много по-важно с помощта на неправителствения сектор, с политическа воля и с представители на съдебната система да можем да провокираме един обществен дебат и да направим една работеща съдебна реформа“, допълни той.

Попитан, няма ли да се отзове на поканата на Висшия съдебен съвет за среща, на която да изяснят позициите си, Цветанов заяви, че не смята да ходи там.

„Програмата ми е много натоварена, а и може би, когато отида там трябва да имам нещо конкретно, с което да ги запозная – може би някой арестуван съдия“, коментира вътрешният министър.

По думите му в случая не ставало въпрос за негови лични претенции към съдебната система, а за претенции, които има цялото българско общество.

Още по темата

„За тези 20 години преход хората усещат и знаят, че има корупция, а няма осъдени. Нямаме нито един осъден от висшите етажи на властта и от тежката организирана престъпност“, коментира вътрешният министър.

Той обясни, че и в МВР има служители, които се възползват от пагона си, но ведомството работи и хваща престъпниците. Той даде пример със групата за отвличания „Наглите“ като изтъкна, че от тогава няма случай на отвличане.

Цветан Цветанов днес се срещна с министъра на вътрешните работи на германската федерална провинция Бавария – Йоахим Херман, който даде висока оценка на работата на новото правителство.

По думите му мерките, които то предприема в борбата срещу организираната престъпност са ефективни, но трябва да бъдат направени законодателни промени.

По думите му една от основните цели сега трябва да е реформата в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс. Херман изтъкна, че за едни и същи престъпления в Германия се издават по-тежки присъди, отколкото в България.

Баварският вътрешен министър подкрепи и усилията на правителството за присъединяване към Шенген, но заяви, че е изключително важно да дадем сигурност по външните за ЕС граници.

Той изтъкна, че Германия следи с особено внимание контролът по границата на България с Турция, заради каналите за трафик на наркотици, които минават през страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
TOZI CHOVEK NIAMA LI DA SE SPRE DA SE PRAVI NA PALIACHO
36
7
 
7
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Ето това е 2-ят *** след ББ в държавата,такова *** няма брадче,мрън,мрън-само на тях двамата няма угодия.В другите държави корупция и престапност все едно че няма и там има ама хората работят и не мранкат само той и пожарникара-НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ -ТЕ ГИ ПУСКАТ-ама кои сте вие и кои те бе как няма да ги пускат като скалъпвате обинения и после като видят садиите им става лошо и ги пускат за какво да ги даржът хората-за това че отказват да ви плащат ли за какво?
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това същия *** цуци ли е, който барабар с подчинените си ще стачкува срещу себе си?
34
2
 
9
 
! Отговори
Злостър преди 14 години
Само с тази подробност,че не Гоцето поискал срещата,ББ е звенил за да я уреди,за да се стигне до скандала...Милиционерските номера са патент на милиционери,а именно ББ и Цуцки,който на 22 годишна възраст вече е бил отракано милиционерче,растящо в службата със благословията на Григор Шопов...
33
4
 
8
 
! Отговори
хъш преди 14 години
Цецко е мишка. Знае да дава изявления пред журналистите , които са му на ясла , да говори глупости , а те да ни ги предават , ама когато го извикат да обясни простотиите си се крие. МИШКА ! Протестираща против себе си и постоянно оплакваща се от нещо. Затова и са го кръстили " ГЛАВНИЯ ОПЛАКВАЧ НА РЕПУБЛИКАТА ". То бива бива рев , ама чак пък толкова. Казано е " ТАРИКАТ МЪЖ НЕ ПИСКА !"
32
8
 
5
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Защо да се среща Цветанов с престъпници ? Всеки честен и достоен Българин би отказал среща с ръководители на организирана престъпна група, с предмет на дейност противоправна търговия с предмета на граждански, наказателни дела и субективни права на граждани и техните законни интереси. Ако членовете на ВСС притежават и капка чест и достойнство, биха подали молби за освобождаване от длъжност отдавна, дори само, поради липсата на капацитет за справяне със срива в доверието към правосъдието в страна.
31
4
 
10
 
! Отговори
мен да ме арестуват! преди 14 години
Цуци: -"Искам да има нещо конкретно - може би арестуван съдия или мен да ме арестуват!"
30
3
 
4
 
! Отговори
Натаняху преди 14 години
Съдебната система ако иска придобивки и пари от народа, да се прочисти сама, а и с малко външна помощ от държавата.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на Цветанов!Съдиите да си разровят вонящото блато и да почнат да се чистят!
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
da smenat sadiite
27
4
 
7
 
! Отговори
чичо 27 и Феникс. преди 14 години
Кой е този човек? Който така се гаври с държавниците в тази красива и развиваща се държава? Я веднага една разработка да се установят адресите,контактите и всички взаимовръзки и да ходи да *** камъни в някой концлагер!Навремето за един виц срещу говедаря и ставаха чудеса.А сега само глупости пишат.Може ли такова нещо.И моя коментар е от първите девет.
26
2
 
4
 
! Отговори
koko преди 14 години
i sam si slagash plusove,nali.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първите девет коментара не са от един човек. Единият е от мен, а другите не знам. Това твоето мнение е чиста герберска лъжа - ваш патент.
24
2
 
5
 
! Отговори
ivanov,sliven. преди 14 години
parvanov,sadiite i oste nekoi kroyat nesto.ste vidite,nai mnogo sedmiza,dve.
23
5
 
5
 
! Отговори
Халил паша преди 14 години
Цецо ефенди ,аз корупцията съм я въвел ОФИЦИАЛНО още 14-v-МАШШАЛА ако я спреш
22
4
 
15
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Аз нещо не мога да разбера какво искат да изясняват съдийте, и какво очакват от Цветанов, да вземат доклада на ЕС за борбата с корупцията в БГ и да прочетат, не по добрпе ще е някой да им го подчертае с маркер, за да не кажат че не са прочели никъде , че съдебната система не работи!Разбира се и ние им го казваме ,но явно за тях сме плебей, нищо не разбиращи от правораздаване!Браво на Цветановв, те не искат нищо друго освен да го вкарат в капан,ще кажат видите ли меси се във системата,внимателно!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За да си държавник, трябва да си интелигентен, образован, съобразителен и стратег. Да си честен и принципен е най-важно ако си старшина.
20
11
 
11
 
! Отговори
Феникс преди 14 години
Първите 9 коментара са написани от един и същи човек, който в предпочита умрялата си партийка пред пътя на прогреса! Не виждат ли всички, че Цветанов работи за нас, за България и досега не сме имали такъв министър. Ако съдебната система и прокуратурата работеха така усърдно, както сега полицията престъпността щеше значително намаляла, а затворите недостатъчни.Но как тазди се борят срещу нещо, което е в всамите тях. Все едно да вървят срещу себе си! Докато не набутат поне 50-тина съдии и прокуро
19
4
 
9
 
! Отговори
az преди 14 години
цялата съдебна система е корумпирана, така че един НЕ СТИГА..............
18
16
 
22
 
! Отговори
Анти ГМО преди 14 години
Браво на Г-н Цветанов !ПРИНЦИПЕН !ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН !И ЧЕСТЕН !БРАВО !!!